| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dům se zahradou zvaný "ŠKOLKA"

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 92 [Dalších 72 >>]
Šárka
  • 
9.12.2005 21:27:45
Milá Lído,
děkuji za super připomínku a vysvětlení!!
Já vím přesně,jak to Milada myslela,ale neznám nikoho,kdo by to opravdu zažil,jako vy.Ono se radí,ale konkrétní příklad je nadevše.
Ještě by mne zajímalo,jak se Váš syn naučil číst ve třech letech,když už v šesti tři roky plynule četl? Jestli jsem to dobře přečetla a pochopila.
Je opravdu fajn,že jste měli štěstí na dobrou učitelku.
Děkuji
9.12.2005 20:23:17
Šárko,
Milada to samozřejmě myslela tak, že může takové dítě jít na osmiletý gympl z páté třídy. No a mladší může třeba přeskočit nějaký ročník na prvním stupni. Mám doma podobného exota: do školy šel v necelých šesti, protože v té době například už tři roky plynně četl. Měl skvělou učitelku, která i při 25 dětech ve třídě je dokázala zaměstnat individuálně, podle schopností a zájmu. A ta pak na konci druhé třídy navrhla, že by mohl zvládnout třetí a čtvrtou třídu dělat zároveň - na češtinu a matiku chodil většinou do čtvrté, na ostatní obvykle do třetí, a ještě se čtvrťáky na angličtinu. Na konci roku složil rozdílovou zkoušku a postoupil rovnou do páté třídy. Tam pak složil přijímačky na gympl a letos v necelých deseti letech nastoupil do primy osmiletého gymnázia.
Samozřejmě to takhle nejde u každého, většina nadaných dětí má nadání rozložené nerovnoměrně, takže spíš mohou v některém předmětu postupovat rychleji než zbytek třídy. A ne každé dítě je dost psychicky zralé na to, aby ročník mohlo přeskočit. Náš kluk naštěstí s kolektivem starších dětí neměl nikdy problémy, berou ho normálně jako vrstevníka. Nanejvýš jim chvilku trvá, než si ho okouknou. :-)
Šárka
  • 
9.12.2005 19:24:38
Tak uvažuju,jestli nejste taky učitelka,podle toho,co píšete.Nic ve zlém:)
Hlavně zdraví!Ale podle toho,jak jsem četla všechny vaše reakce na této stránce,tak by jsme si moc nerozuměly,protože skoro s žádným Vašim názorem nesouhlasím.Takový je život.
Milada.
9.12.2005 19:11:16
Sarko,

he:-) he:-)

Diakritika je ve vecnych lovistich, kam patri.

A gympl od 6 let nevim, kde je:-) Ja psala o osmiletem gymplu. Pokud je dite nadane, tak at tech 5 trid preskoci a jde rovnou do primy, ne? :-)) Prece nedovolime, aby mu nejaka sjalena ucitelka kazila jeho nadani a talent, ne? :-))
Šárka
  • 
9.12.2005 18:46:21
Děkuji za radu,kde máte háčky,čárky? Špatně se to čte.
Kde že je ten gympl od 6let??
Šárka
  • 
9.12.2005 14:41:57
Souhlasím se vším.
Šárka(dcera5let)
  • 
9.12.2005 14:26:39
Souhlasím!!!!
Moje dcera nespí už od 1,5roku,prostě ji to nebavilo a nebaví odpoledne ani ležet.Pro ni je to ztráta času...a tak se v 1,5roce naučila všechny písmenka místo spaní..pořád se ptala,až se to nakonec naučila sama. Neuměla říct třeba Z a tak se naučila bim-bam,jako zvon.Přes noc spí max.10hodin i teď.Musím říct,že všichni říkali,že není normální,proto,když byla schůzka s paní psycholožkou v Mateřském centru jsem neváhala a zeptala se na radu.
Víte,co mi radila,že ji mám v té postýlce přidržet násilím!To jsem zkusila,ale vydržela jsem to asi půl minuty.Jak chcete přinutit někoho,aby spal?
To nikdo nepochopí,kdo to nezažije!!!
Milada.
9.12.2005 14:24:25
Sarko,

nevim, co mas za problem. Pokud je dite nadprumerne, muze navstevovat osmilety gympl, nebo dokonce osmilety gympl pro nadane deti, nebo muze preskocit tridu nebo neco (dopln si sama).
Šárka
  • 
9.12.2005 14:03:33
Souhlasím.
Taková učitelka,když řekne,že se nazapojuje..,to přece není problém toho dítěte,ale její! Měla by mít tolik vědomostí,zkušeností a trpělivosti,aby se to dítě po čase zapojilo a rádo,bez toho,aby ho ještě nervovala.
Na co pak studovala? Omluva není,že tam má 20,nebo 30dětí!
Pokud to nezvládne,neměla by tuto práci asi dělat.
Prostě když se chce,tak to jde a když se nechce,tak ...
Š
Šárka
  • 
9.12.2005 13:15:58
Jak píšete PÁR dobrých učitelek...Tak to je.
Nic proti učitelkám:)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 92 [Dalších 72 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.