| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nesezdaní partneři a jejich děti

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 100 [Dalších 80 >>]
Lemča
  • 
6.12.2005 11:37:58
k rodičovskému příspěvku si již lze přividělat v jakékoliv míře, dítě pouze nesmí do školky na více než 5 dní v měsíci
Eve
  • 
3.12.2005 19:41:36
Marie máš pravdu, jsou to ku*vy, co neuvedou v RL otce, co jiného? A paltíme je z našich peněz mrchy, já bych to zakázala. To snad není možné co se děje v tomto státě fakt.
Petra, Dominik 3/04
  • 
3.12.2005 13:10:37
Já myslim, že bohužel to stále platí. Zrovna nedávno o tom byla v Občanském džudu nebo Na vlastní oči reportáž. Nějaká paní byla asi 20 let rozvedená a najednou po ní bývalý muž chtěl platit a to dokoknce i zpětně. A mel na to nárok! Bohužel jsem tu reportáž neviděla, jen ukázky, tak nevím jak to dopadlo
Klára
  • 
30.11.2005 19:36:25
Milá Marie, ve svém diskusním příspěvku píšeš toto, cituji:
"Je mi do toho hodně, protože matky (ku*vy, jak jinak je nazvat, když není uveden otec v RL dítěte) jsou placeny z mých peněz. Každý si za svůj způsob života může sám, proč na to mají doplácet jiní."
Kromě toho, že se vyjadřuješ značně hrubě a nevychovaně, nevím, jestli ti dochází, jak jsou tvoje výroky urážlivé a navíc ani nejsou pravdivé. Pokud bychom si třeba spolu porovnaly, kolik odvedeš státu ročně na daních ty a kolik já a která z nás si od státu bere (např. přídavky na děti - řekněme) a která ne, pravděpodobně bychom došly k závěru, že já živím tebe a asi nejen já z žen, co znám jako osamělé matky. Skutečně tak neurvalá hrubost a nestoudnost současně se moc často nevidí.
Klára

PajaMM
30.11.2005 16:13:28
A proc by si mel ten, kdo plati alimenty, o ne snizovat prijmy???

To bychom pak nemuseli platit zadne dane, protoze za penize si kupujeme jidlo, obleceni atd. - tj. to stejne, co se za alimenty porizuje diteti...takze je nesmysl, aby si nekdo placenim alimentu snizoval prijmy...
markéta, Tereza 7/03
  • 
30.11.2005 15:25:01
A to ještě můžeš bejt ráda, že neplatí alimenty na nějaké svoje dítě, protože alimenty se počítají do příjmu obou rodin - jak té, kde dítě žije, tak té, kde žije poskytovatel alimentů (resp. neodečítají se od jeho příjmu), což je podle mě taky nespravedlivý.

A proč se do tvých příjmů zahrnuje příjem tvého přítele, když spolu nežijete?
markéta
  • 
30.11.2005 12:14:36
Tos mi připomněla ten případ, jak chlápek chtěl nějaký dávky a na sociálce mu řekli, že nejdřív má žalovat o alimenty bejvalku, že rozvedení k sobě mají vyživovací povinnost. Jako manželé žili 2 roky, od rozvodu se nestýkali, uplynulo asi 15 let, ani nevěděl, zda a kde žije.
To je děsná představa, že třeba za dvacet let po rozvodu bych měla začít bejvalýho živit.
Nevíš, jestli se tenhle přístup i nadále prosazuje, popř. jestli se chystají nějaké legislavitní změny, které by to změnily?
Petruše
  • 
30.11.2005 8:10:48
Nezlob se, ale teď si myslím, že to cos napsala svědčí o Tvé vysoké rozumové vyspělosti. Také mě štve, pokud někoho platím ze svých daní, ale rozhodně to není matka, která dala přednost zrodu nového života před interupcí či odevzdáním dítěte do výchovného ústavu(mne štvou chronický povaleči a lemplové, různí divianti atd).K tomu, aby neuvedla jméno otce, ji musí něco vést. Moji známou k tomu vedlo třebas to, že jakmile se o těhotenství budoucí otec dítěte dozvěděl, preventivně známou zbil a pohrozil jí, ať se neopovažuje ho udat jako otce, že jí i děcku pak udělá peklo. Ona od státu nedostává kromě mateřské a snad přídavků ani korunu, tím, že neuvedla otce, ale je spokojená. Jo a mám ještě jednoho známého, tomu se stal úraz na motorce a je v invalidním důchodu, třeba to radši neměl přežít a spousta jiných tělesně či mentálně postižených lidí
30.11.2005 8:03:06
Marie, zřejmě kdyby Tě otec dítěte nechal ve štychu, v průběhu tehotensví Ti řek, že zjistil, že se na dítě ještě "necítí" a nechce ho vídat, nebo že si našel novou ženskou (vim o několika případech, kdy si chlap našel jinou ženskou, když manželka ležela v nemocnici na rizikovce, bála se o život dítěte a chlap měl pocit, že mu nevěnuje dost pozornosti) taky bys začala uvažovat, zda ho chceš ještě vídat a chceš od něj alimenty (protože pokud mu vyměří nějakou částku, odečtou jí Tobě z životního minima bez ohledu na to, jestli on Ti bude platit, takže Ti to může dost zkomplikovat život), nebo bude lepší, když se sníží riziko že jednoho dne přijde a z ničehonic bude motat hlavu dítěti, které možná už bude mít novýho zodpovědnýho tátu...

Já mám např. kamarádku, které zjistila, že je těhotná až poté, co se s přítelem rozešli, on ji přemlouval ať jde na potrat což ona nechtěla (já bych taky nešla zabít dítě a riskovat svou možnost mít v budoucnu další, když bych měla podmínky pro to, abych se o něj postarala) a ona od něj schválně chce nejnižší možné alimenty právě proto, že ví, že by jí stejně víc neplatil a ona potřebuje každou korunu především pro dítě, který za nic nemůže...
Janča
  • 
30.11.2005 7:51:55
Romane, tak postavení otce ve Vašem případě také znám. Ne z vlastních zkušeností, ale od známého. Je to smutné, takovým lidem, jako je můj BM a Vaše přítelkyně vůbec nedochází, že to děti všechno pocitˇují a že neubližuje jenom Vám, ale i dceři. Já stále slyšela, že se za děti jen schovávám a když bylo nejhůř, tak mi vyhrožoval, že si vezme dceru do péče. Teď se tomu teda směju, ale tenkrát mi dobře nebylo. Když se dva rozejdou, tak se můžou "šňafat" mezi sebou, ale proč do toho tahat děti?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 100 [Dalších 80 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.