Lenka |
| • |
22.6.2005 9:17:11
Ten test byl povinný do konce roku 2004. Od ledna 2005 už zase povinný není.
|
|
|
22.6.2005 8:35:59
Tak to mě docela překvapuje, že zátěžový test není povinný. V době mého druhého až čtvrtého těhotenství povinný byl! To jsou zase změny... Popravdě řečeno, naposledy jsem ho "zazdila", a pak už se po něm nikdo neptal.
|
Jana, syn 3r. a bříško 28.tt |
| • |
22.6.2005 0:27:18
Ahoj, díky za článek, informací o těh.cukrovce je všude málo. Přestože máme těhot. cukrovku v rodině, při prvním těhotenství mě můj gynekolog na zátěž.test neposlal s tím, že dokud se neobjeví cukr v moči, je všechno OK. ALE POZOR - TO NENÍ PRAVDA (ani sestra, ani další 2 sestřenice cukr v moči při běžných kontrolách neměly, ale hodnoty pak byly kolem 11-12!) Nenechte se doktorama "zblbnout" a prosaďte si svou, že si chcete test nechat udělat, ne každý doktor vás na test pošle z vlastní vůle. Takže při prvním těh. jsem věřila, že dokud je přinesená moč ok, není třeba test dělat... a zaplaťpánbu jsem cukrovku neměla, syn se narodil zdravý a s "normální" rozměry 49 cm, 3,10 kg (přitom miminka u nás v rodině mají od 4,20 do 5 kg "díky" cukrovce). Teď v druhém těhotenství jsem se málem s doktorem pohádala, aby mi laskavě doporučení na toleranční glukózový test napsal kvůli rodinné anamnéze. Výsledky jsou naštěstí v pořádku a já jsem klidnější. Dokonce mi sestřička při odběrech řekla, že se uvažuje o tom, že tyhle testy budou ve 24.-25.tt povinné, protože se zaznamenává neustálý nárůst těhotenské cukrovky a rodí se větší a větší miminka (kvůli nerozpoznané cukrovce). Docela by mě zajímalo, jestli mohu těh.cukrovku dostat později, třeba ve 30.tt, když se testy dělají kolem 24.tt? Jak se to pak zjistí? Přeji všem zdravé a pohodové těhotenství.
|
Rondys |
|
|
21.6.2005 14:44:26
Ahoj Renato,doufam, ze bude i nadale vse v poradku! Jen jsem Ti chtela napsat, ze je hrozny pristup lekare, ktery ti vysledek oznami az tak pozde,mohla jsi upravit jidelnicek uz davno,ne az ve 30tt!!! Ted jsem dokonce slysela v diabet.poradne, ze jedna tehotna divka upozornovala pri druhem tehotestvi sveho gynekologa na cukrovku, kterou mela pri prvnim tehotenstvi, a on ji rekl, ze jej to az do 20tt nezajima a glukozovy test ji delal az po tomto tydnu.
Ja sama mam tu spatnou zkusenost, ze mi chteli v diabet.poradne inzulin nasadit hned pri prvni kontrole, ale chtela js nejdriv zkusit dietu(coz mi meli doporucit, ale nestalo se) a zatim mam to stesti, ze se na ni drzim, js ve 30tt. Ridim se mj. instrukcemi od Radky. Drzim palce vsem s podobnymi porblemy, at jsou mali v poradku! Rondys |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.