|
|
25.6.2005 8:55:09
Podle posledního doporučení Perinatologické sekce ČGPS ČSL JEP ze května 2005 je OGTT "povinné" vyšetření v těhotenství mezi 24-28 g.t.
L.K. |
Alexandra___ |
|
25.6.2005 7:52:40
V patek mi volal dr. ze mam prijit v pondeli ze porovnaval UTZ a ze se mi to za poslednich 14dni nezmenilo. Patecni obrazek byl tezko rozpoznatelny od minuleho, tak si myslim ze je vse v naprostem poradku.
Kdyz by se jednalo o zamlkle tehotenstvi tak bych zacala spinit preci ne? Nebo bych mela bolesti, je to tak? A co se děje s hormonem HCG, jednalo by se o zamlkle tehotenstvi? Zmensila by se hodnota tak ze by mi tehotensky test nic neukazal? Dekuji za rady a nazory. |
|
|
24.6.2005 21:08:44
zdravim vas,prosim chtela bych se zeptat kde bych sehnala stahovaci pas na bricho po porodu.na internete to porad nachazim jen okrajove a nic blizsiho.diky
|
|
|
24.6.2005 14:51:44
teda prd červené barvivo:-)ale krevní..už jsem viděla tu červenou krev:-)
|
|
|
24.6.2005 14:49:59
HbSAg-australský antigen-krev na žloutenku
ERY-erytrocyty-červené krvinky LEUKO-leukocyty-bílé krvinky Hb-hemoglobin-červené barvivo TROMBO-trombocyty-krevní destičky všechno krom HbsAg se dělá v rámci Krevního obrazu. To poslední fakt netušim |
věrca,2 děti |
| • |
24.6.2005 14:43:10
To maš pravdu, že je ve zdravotnictví ,, bordel´´ a kdyby jenom tam ..... :-)
|
Fialka1 |
|
|
24.6.2005 12:53:31
Nedá mi to, abych ještě nereagovala na téma cukrovka. V některém z minulých příspěvků jsem psala, že těhotenská cukrovka je už dva roky povinná. Tuto informaci jsem dostala přímo v laboratoři, kde mi test OGTT dělali. Moje doktorka mě na to poslala jako že to je zcela normální test, který podstupují všechny těhulky, aniž bych patřila do některé z rizikových skupin. Ani v moči jsem cukr dodnes neměla. A při tom testu mi přišli na zvýšený cukr. Nasadila jsem tudíž dietu a jednou za 14 dní nesu na kontrolu nápichy krve, které si dělám v ten určitý den 4x hodinu po jídle a ráno na lačno z prstu. Podotýkám, že žádný inzulín si nepíchám. Od toho testu OGTT jsou už náběry v pořádku a v normě. Ale přesto dietu budu muset držet do konce a chodit na ty pravidelné prohlídky. Upřímně mě překvapuje na tomto chatu, jak jsou zkušenosti rozdílné, co se týče povinnosti tento test dělat.... Mě se zdá, že u nás ve zdravotnictví vládne řádnej "bordel"...
|
Alexandra___ |
|
24.6.2005 11:08:28
Děkuji moc,
Tak že jsem zdravá jako rybka :-) |
Monika. |
|
24.6.2005 10:39:26
BWR - test na syfilis
HbsAg - test na hepatitidu (žloutenku) typu B Hemoglobin, hematokryt, erytrocyty, leukocyty, trombocyty jsou položky z krevního obrazu. |
Alexandra___ |
|
24.6.2005 9:08:16
Prosím mohl by mi někdo vysvětlit zkratky z těhotenské knížky. DĚKUJI
BWR Hb HTK ERY LEUKO TROMBO HBS Ag |
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.