| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zkratka, která nevede NIKAM

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 249 [Dalších 219 >>]
Emina
  • 
28.5.2005 23:32:32
Štěpánko, s tím bojuje každý, kdo byl jako dítě bitý (a stačí i málo), bohužel jsou to vzorce chování, které jsou v nás hodně hluboko zakořeněné. Já teď už vidím na svých dětech, které bité nebyly, že ony už to "cukání" řešit konflikt s dítětem fackou nemají. Tak se drž:).
Pudicitia
28.5.2005 16:45:11
Koukám, že kromě toho, že jste taktní, máte nesmírně dobře vyvinutou schopnost rozpoznat manipulaci. Jenomže já se ptala proto, abych zjistila, jestli Vám to funguje /mě to občas nefungovalo/ nebo jestli jste na to rezignoval. To jsem chtěla vědět a už to vím. Takže děkuji
Psychouš
  • 
28.5.2005 12:52:58
:-) V tomto případě v tom vypíchnutém šlo o ironicky podané nucení k určitému chování. Já se přece nemusím chovat podle něčích představ, pokud to Slim a priori očekává, jak mi dala (možná nechtíc) najevo, tak se prostě plete.
:-)
Psychouš
  • 
28.5.2005 12:48:50
No já to taktně přešel. :-)
Pudicitia
28.5.2005 12:36:32
To je přeci všechno otázka míry. A to tu ani jedna ze stran nepopírala. Něco jiného je, když dítě vyrůstá od malička s chůvičkou a mámu vidí jen večer nebo ráno /tu hodinu/. A něco jiného je, když se o dítě stará au pair nebo když dítě žije v širší rodině. Au pair je totiž taková náhražka tradice. Přísně nukleární rodiny, kam i strýcové, babičky, a sestřenice chodí jen občas na slušnostní návštěvu je poměrně novodobou záležitostí. A pro psychický vývoj to rozhodně není lepší.
Pudicitia
28.5.2005 12:29:23
Mě připadá psychouš docela legrační, takže mi to nevadí i když tohle bylo dost pod úroveň, můj příspěvek měl přeci daleko napadnutelnější slabiny. Těšila jsem se na rozbor toho, na základě čeho má člověk právo generalizovat nebo tak něco. No neva, svou geniální odpověď, kterou jsem vymyslela, když jsem věšela prádlo si nechám na jindy...
Líza
28.5.2005 7:16:04
L+2, psychouš má pravdu, něco o psychologii raného věku si přečti spíš ty. Mluvíme-li - a já předpokládám, že jo - o dětech v kojeneckém, popř. velmi raně batolecím věku, tam prostě nejintenzivnější vztah má dítě s tou osobou, která s ním nejvíc je. S tím nic nenaděláš, ať se bráníš sebevíc. Tzn. pokud oba rodiče chodí na plný úvazek do práce, tráví mimo domov 10-12 hodin denně a po tu dobu se o dítě stará chůva, má k chůvě ten vztah, který by jinak mělo k matce.
28.5.2005 2:59:10
Petro,

a co když ti, kteří bijí spolužáky, jsou právě ti, kteří znají bití z domova, alespoň mě se to zdá pravděpodobné. Další fyzický trest by násilníka vyléčil ? To bych spíš byla pro nějakou tu rodinnou terapii, jak už tu někdo psal.

Štěpka

PS Vojáci na vojně si šikanu taky zdůvodňují tím, že oni taky byli šikanování.
28.5.2005 2:34:14
Jsem hluboce přesvědčená, že se dítě dá vychovávat podle toho, jak je psáno v článku a sama se o to pokouším, i když ne vždy se mi to daří. Sama jsem zatížena tím, jak jsem byla vychovávána sama "škoda rány, která padne vedle", takže musím čerpat z knížek, vymýšlet výchovné postupy apod. Někdy také ztratím nervy a zpětně si pak uvědomím, že kdybych zachovala klid, dal se konflikt se synem řešit i jinak. Opravdu věřím, že to jde bez fyzického trestátí, i když u nás tradice takové výchovy chybí. Obdivuju vás, které to zvládáte.

Štěpka
Xantipa
  • 
28.5.2005 1:40:58
Slim, už jsem si všimla, že Psychouš si vždycky něco vypíchne a pak rejpne. Ale leckdy ani na přímou otázku neodpoví. To je i pro Tebe, Psychouši.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 249 [Dalších 219 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.