| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsou počítače pro děti?

Příspěvky 110 z 124 [Dalších 114 >>]
Tomáš
11.7.2015 22:01:24
Hele můj názor by byl kdyby měl u sebe tričko se zábavným potiskem. Určitě to bude lepší.
Chcete překvapit svojí rodinu a darovat jim nějaký malý dáreček ? Skus navštívit : http://www.of.cz/?aid=84721
sona
  • 
10.1.2012 8:44:19
Dobrý den,
nedočetla jsem všechny příspěvky, přesto si dovolím doplnit svůj názor. Ano, pokud máme počítač doma, jistě s ním seznámíme své dítě. Sama vím, že počítač rovná se klid od dítěte. Takže mladšímu pouštím pohádky, písničky české i v cizím jazyce, starší hraje různé hry z internetu i zakoupené. Určitě se počítačem jejich vědomosti a dovednosti prohloubily. Rozhodně počítač nemívají každý den a ne hodiny. ALE! Pokud pro nás nejdůležitějším kriteriem pro děti je zdraví, pak sezení u počítače není dobré pro páteř, hledění na monitor není dobré pro oči. Co se duševního a motorického vývoje týče, mladší děti potřebují kreslit pastelkami a pexeso stříhat a hmatat prsty, ne jen myší. Takže jsem zásadně proti počítačům v mateřských školkách. Většinou tam mají jeden, takže se stejně používá na pouštění dvd. Maximálně paní učitelka ukazuje fotky ze školky nebo předvede, jak hrát hru. Myslím, že ve školkách by měly děti více chodit ven a poslouchat čtené pohádky a básničky. Na základní škole bych ráda viděla počítače od čtvrté třídy povinně a základní věcí by bylo naučit děti psát na počítači deseti prsty.
Pavel
16.10.2011 12:49:24
Dobrý den, měl jsem problém dostat našeho Vojtu od počítače ... dlouhé hodiny hrál různý střílecí hry, což si myslím, že není úplně v pořádku ... moc se mi to nelíbilo a už vůbec se mi nelíbilo, že si to pouštěl i když to měl zakázaný a já jsem byl třeba v práci a nemohl jsem ho sledovat. Někde na netu jsem ale našel prográmek ... myslím, že se to jmenuje antigame.cz a nastavil jsem, že ten počítač nesmí běžet víc jak hodinu denně a v práci jsem dokonce mohl sledovat, co právě Vojta dělá, takže mi potom nemohl lhát a navíc pokud jsem viděl, že si znovu pustil tu hru, tak jsem mu ten počítač na dálku hned vypnul ... doporučuju :-) Z počátku byl na mě naštvaný, ale potom se s tím nějak smířil a teď chodí ven hrát s klukama fotbal a naznačil mi, že by chtěl začít chodit do fotbalového kroužku ...
  • 
4.8.2011 10:30:08
Nemá smysl, aby se děti počítačům vyhýbali, stejně se s nimi dříve nebo později setkají. Podle mě je pro děti mnohem důležitější naučit se pracovat s počítačem než s čímkoliv jiným. Počítač je narozdíl od televize (která je již zastaralá) interaktivní a umožňuje rozvoj dítěte. Tak i malé dítě se může například učit hledat na internetu nebo vytvářet webové stránky například pomocí http://www.webnode.cz/
marka
19.10.2009 11:24:32
Dobrý den, prosím hlasujte na www.dobra-mama.cz pro Markétu Karabinošovou (Stěžery)
(když zadáte webovou adresu po 5-10 vteřinách vám naskočí žlutá tabulka, tam si vyberete galerii sloganů a budete hlasovat…) Děkuji 
Jana
  • 
9.10.2008 0:50:42
Ale všeho moc škodí a počítače zvlášť. Hodina denně, potom lítat po venku, ať ví, jak vypadá dětské blbnutí. Ne jen hrát pexeso na počítači.~k~
Renda
  • 
15.11.2006 14:27:19
PC a další elektronika je fajn, ale důležtější je stále vnímat a pamatovat na přírodu. Prto je u dětí v předškolním věku hlavně potřeba, řešit vztah k přírodě a živočichům !!!!! Mačkání tlačitek na spotřební elektronice zvládnou hravě buď souběžně, nebo i později. Co je ale pro dítě přínosnější a důležitější, je většinu času v životě prožít, a né prosedět o bezduché věci do zásuvky, která se dá případně i vypnout ? Pokud děti nenaučíte myslet srdcem a spotřební elektroniku brát poze jako nutnou potřebu a případně i pomocníka při práci, časem dospějí a budou Vás chtít možná také vypnout ????????????????
19.5.2006 19:19:17
Jsem toho názoru že se změnou doby se mění i postoj k určitým aspektům doby a to třeba i pokud jde o výuku předškolních dětí práci s počítačem. Počítače jsou a budou neodmyslitelnou součástí hlavně životů našich dětí. MOje ani ne šestiletá dcerka již téměř dva roky umí jednoduché hry s počítačem, dokáže si ho zapnout i vypnout, dokáže pracovat s několika druhy myši včetně té na notebooku a přitom si samozřejmě hraje i jinými způsoby adekvátními jejímu věku. Ale hry na počítači - a dokonce jsou stylizované i do známých pohádek- jí naučily novému přemýšlení, prostorové představivosti, dokonce když byla menší tak se učila rozpoznávat správně barvy a tvary v jednoduchých hrách. Nemyslím si, že počítač může předškolním dětem nějak uškodit, naopak z něj nebudou mít obavy a při nástupu do školních lavic ho budou vnímat jako samozřejmého pomocníka při učení.
13.3.2006 18:15:52
Jitko,
já jsem starší než Milada, a když mě byly tři roky, taky už počítače samozřejmě dávno byly. :-))) Moje teta v té době pracovala jako programátorka...
Milada.
13.3.2006 12:35:53
Jitko,

no, kdyz tedy me osobe byly 3 roky, tak pocitace uz byly. Minimalne muj otec jiz nekolik let pracoval na stroji Minsk ( http://scienceworld.cz/sw.nsf/0/D378DE7B340327D9C125701800672417?OpenDocument&cast=1 ) Ale, pravda, domu jsem ho nedostala, on by nebyl kam dat :-)))
 Příspěvky 110 z 124 [Dalších 114 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.