| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsou počítače pro děti?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 124 [Dalších 84 >>]
20.2.2005 19:40:14
Xantipo, a Ty dáváš dítěti ÚPLNOU volnost v tom, co jí? --- My sice dáváme synovi často na výběr, ale takříkajíc odsud posud. Když hodlá jíst místo pořádného jídla čokoládovou tyčinku, tak mu ji zatrhnu, ať se mu to líbí nebo ne. A abych vařila oběd podle toho, co si přeje mé dítě, to si taky nemůžu dovolit (ani by to v jisté době nebylo zdravé pro syna, protože trpěl chronickou zácpou - a nejvíce miloval rýži; tu jsem mu tedy dopřávala tak nejvýš jednou týdně, protože by jinak měl problémy a holt MUSEL jíst brambory, byť se mu to stokrát nelíbilo). --- Kromě toho, když si třeba vybere, že chce jíst puding, pribiňák apod., načne ho a začne ofrňovat, a máme před výplatou, tak si taky nemůžu dovolit vyhazovat rozdělané a snášet mu modré z nebe. --- Ne že bych to tedy s tím nucením bůhvíjak přeháněla, když mám možnost dát výběr, dám výběr, ale někdy je situace (především finanční) taková, že holt MUSÍ JÍST, co je, i kdyby se stavěl na hlavu. Na tom podle mě není nic špatného.
M.
*Aida*
20.2.2005 19:39:31
Cetla jsem zacatek diskuze, vsechno nestiham. Jen bych chtela popsat, jak to chodi v nasi skolce (aby si nekdo nemyslel, ze jsou tu vsechny takove, jak to popsala Lida).
U nas je totiz naopak vsechno volne a deti mohou delat, co chteji. Organizovanych maji 2x denne 10 minut, kdy si ctou, zpivaji atd, pricemz sedi na zemi ve skupinkach po 12ti. Skolka vypada trosku jinak, nikdo se neprezouva ani neprevleka, maximalne si sundaji bundu, pokud chteji byt vevnitr. Maji volny pristup na zahradu, dvere jsou neustale otevrene. Deti si mohou vybrat, co budou delat. Zpocatku jsem mela obavy, ze bude syn travit cele dny na trikolce na zahrade. Ovsem jak se ukazalo, pravdu jsem nemela :o). Stravil dny nejen na trikolce, ale i u vody (ono lit vodu z nadoby do nadoby, tahat ji na kladce ci prepravovat na trikolce je celkem sranda) a na prolezacce (takove velike s klouzackou atd). Ovsem ideologie skolky je, ze nauci deti vsemu potrebnemu pri cinnosti, ktera to dite bavi. Takze trikolky maji nejen cisla, ale i sva vymezena "parkoviste", vlacek davaji deti dohromady od 1 do 6ti (ocislovane vagony), parkuji na spravnych parkovistich atd. Na prolezacce se uci prelez, podlez, doprava, doleva atd. Do vody se daji dat barvy, dokonce i michat a vznikaji barvy nove, daji se stavet elaboratni systemy okapu atd.
Na prochazku mimo areal skolky nechodi (pouze obcas se neco zorganizuje a prijdou vypomoci rodice, jsou tu desne prisna pravidla pro bezpecnost deti, chodi se treba na postu a tak).
Me tenhle pristup vyhovuje a jen mam obavy z pristiho roku ve skole...doufam, ze to bude probihat podobne :o).
20.2.2005 17:59:48
No tak v "naší" MŠ chodili na procházky ve dvojstupech. Tedy - za chladného počasí bez deště. V teplých dnech řádívali na zahradě, anebo naopak když byl sníh, bobovali na kopečku, který je v areálu školky. K těm procházkám: samozřejmě by se mi taky líbilo, kdyby u nás byl nějaký lesík, ZOO či jiné atrakce, kde by ta vycházka měla skutečně bezva cíl - v lesíku si hráli třeba na škatulata hejbejte se a v ZOO pozorovali zvířátka. Nicméně v naší vesnici není lautr nic, takže o takových cílech si můžeme jen nechat zdát. Ovšem přesto ty procházky nějaký smysl měly, aspoň sem tam, co se mi doneslo ke sluchu - třeba si říkali, kde bydlí který spolužák, nebo se párkrát byli podívat na jeden stateček, kde chovají koně - a vůbec, zdálo se mi, že jakoby těch procházek využívají k poznávání vesnice (máme tu třeba penzion pro důchodce, jeden mizerný, ale přece parčík, nádraží a tak). --- Ačkoliv z této školky odvázaná nejsem, a lituju, že syn nemohl chodit do lepší, ale když už ven chodili, tak to, myslím, měli většinou docela dobré. Ono totiž co mají ty děti na těch zahradách pořád dělat? Výběr hraček je omezený (obecní úřad není všemocný), možnosti prolézaček taky, no zkrátka myslím, že to ty děti měly takové pestřejší.
Cockney
  • 
20.2.2005 15:35:59
V nemcine jsem nasla referenci na clanek v Pneumologe: Wesarg, G.; Bergmann, K.-Ch.: Sensibilisierung gegenüber Chinchilla bei Exposition im Haushalt. Pneumologie 2002; 54; 9: 373 – 374.
Cockney
  • 
20.2.2005 14:48:18
Ten prvni je hodne prehlednej, je to laboratorni nabidka testu na alergii, objekt je: cincila - chlupy a olupujici se pokozka.
Marta
  • 
20.2.2005 14:39:47
Cookney,
děkuji za odkazy, mi co vládneme němčinou si pravda moc nepočteme :-)

MIlado,
o alergizaci slin slyším poprvé, děkuji za tip.
Je fakt že co si lajznu u sebe, neriskovala bych u dítěte.
Cockney
  • 
20.2.2005 14:24:05
Pri prvnim pokusu patrani na netu jsem nasla napr.:
http://www.esoterix.com/prodserv/test_menu/test_detail.asp?center=allergy&testid=103
http://www.chinguide.co.uk/chins_as_pets.htm
http://www.erodent.co.uk/BeforeYouBuy.htm

Tak si to muzes o cincilach precist.
C
Milada.
20.2.2005 14:22:52
Prolezla jsem vcera v noci X stranek o cincilach, pravda vetsinou soukromych, nejake oficialni jsem nenasla. Ruzne jsem se docetla, ze alergikum reagujicim na srst jinych zvirat cincili srst pry nevadi..
Zirala jsem do beznych alergozadanek, cincili srst se tam nevyskytuje. Je to tak nove, modni zvire, ze ho jeste netestuji, nebo proc ho tam nemame?

Myslim, ze jsou tu vetsi odbornici, nez jsem ja, ale chci vysvetlit, ze alergizovat u zvirat muzou i sliny. O slinach na tech poloodbornych strankach nebyla ani jedna zminka.

Marto,
ja bych neriskovala a alergikovi bych cincilu do bytu neporidila. Myslim, ze i pes - tzv. nahac muze alergozovat prave slinama.

Milada
Líza
20.2.2005 14:11:57
Kvůli tomu určitě ne, jen jsme si nerozuměly
Marta
  • 
20.2.2005 14:07:18
Lízo,
asi jsme si nerozuměly, já netvrdila že když mě činčily nevadí, jsou vhodné pro alergiky. Já jen psala že doposud jsem měla jiné informace a zkušenosti v oblasti alerie-činčily. Z toho důvodu mě zaujala informace kterou napsala Milada. Bohužel jsem při pátrání po netu nebyla úspěšná, abych se o tom dověděla více, proto jsem jen požádala a t mě nasměruje kde potřebné informace hledat, nic víc.
A o nevhodnosrti činčil ve školce jsem psala hned v následujícím příspěvku. Vážně nevím proč jste se do mě tak pustily, možná proto že užívám málo smajlíků?
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 124 [Dalších 84 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.