Renata |
| • |
23.2.2005 8:17:37
Souhlasím, proč ne´...
Mám 4,5 letou dceru a PC ovládá skvěle a baví jí to. Nejdříve ji zaujaly samozdřejmě kreslené věci, pexesa, omalovánky, puzle, vyprávění pohádek atd..Nyní už zvládá celou abecedu a počty = scítání, odečítání do 20. Řekla bych, že PC i prohlubuje myšlení jak, co udělat - tím nemyslím, že by u PC měla sedět celý den. |
Marta |
| • |
21.2.2005 21:26:08
Milado,
děkuju za odkaz! |
Milada. |
|
|
21.2.2005 17:54:06
Marto,
jestli to jeste ctes, tady: http://www.alergici.cz/club/42/ jsem nasla celkem dobre vysvetleni (jsou tam i ty sliny): Alergeny se nacházejí v srsti, žlázových sekretech, ve slinách, v moči nebo v krevním séru. Milada |
Iva(dvě dcery 6a8let |
| • |
21.2.2005 13:02:49
Jsem pro pc ve školkach.Když naše starši dcera navštěvovala Mš měli tam pc.Sice ji moc nebavilo ,protože doma měla daleko lepší ,ale ostatni děti jej mohly využivat ,protože jej doma neměly.Nebojte nebývají tyto děti u pc pořád jen určity den a ne dlouho.I když naše dcery vyrustaji s pc od 3let nijak jim to neškodí ba naopak pomáhá.Starší dcera se před nástupem do prvni třidy naučila pomocí dětských programu sama počítat.Mladší nastoupi do prvni třídy až za půl roku ale už tedˇ rozezná písmenka a počítat do 10 už umí.Můj názor na pc je takový,že je velký pomocník.Jen se nesmí stát pojídačem času.Nenahradí dětem vychovu ,ale ulehčí vstup do dnešní technické společnosti.
|
Xantipa |
| • |
21.2.2005 12:05:34
Nevařím více druhů proto, že bych snad neměla co dělat. Je to čistě z praktických důvodů.
1. je nás pět 2. mám uvaříno najednou /při jednom bordelu/, takže zbyde na večeři a i na druhý den /někdy i pro všechny členy domácnosti/. 3. manžel pracuje v nepřetržitém provozu, takže jí v různou dobu a ještě si musí vzít něco s sebou do práce /aby neměl 2x za sebou úplně stejné jídlo/ Takže já tím šetřím čas, protože v pěti lidech je už pořádná spotřeba jídla a na jeho přípravu je potřeba i spousta času. |
|
|
21.2.2005 11:39:52
Jo, já taky synovi nenutím jídla, která vyloženě nesnáší, anebo prostě když vím, že toto zrovna nejí, tak mu to nevnucuji. Spíš jde o ta jídla, která normálně jí, ale TEĎ si prostě vyvzpomene, že TEĎ to jíst nebude (a to i přesto, že to včera jedl). Jinak - dávat synovi vždy na výběr nejde už jen z toho důvodu, že mu dost často při takovém výběru trvá nejméně půl hodiny (nebo i hodinu a více), než se pro něco rozhodne, a většinou to opepří kňouráním, že nic z toho nechce a nechutná mu to (ačkoliv den či dva před tím to jedl; teď mám na mysli třeba mléčné výrobky apod.) A co se týče dojídání jídla, tak z toho taky nedělám kovbojku. Pěkně "si" mě vycvičil - když kolem třeba třičtvrtěroku věku snědl k obědu JEDNU LŽIČKU mixovaného jídélka po dlouhatánském přemlouvání, byl to úspěch!!!
Jinak, když jsi ochotná vařit několik druhů jídel k obědům, klobouk dolů, ale na tohle já teda nervy nemám, obzvlášť, když si do toho syn stejně zpravidla jen ďobne (kromě knedlíků a rýže, ty by mohl kdykoliv). Vařit dva chody jen pro to, abych popatřila na dvojnásobně otrávený obličej svého syna, na to fakt nemám chuť:o)))) M. |
Xantipa |
| • |
21.2.2005 10:51:34
Můj syn např. nepozře jakoukoli houbu, ani žampion. Tak je prostě nejí. Nesnědl by bílou polévku, banán. Květákový mozeček ve školce taky ne, asi pro tu barvu. Jinak si samozřejmě nemůže říct, že místo oběda chce čokoládovou tyčinku. Ale může chtít k obědu třeba brambory, my máme rýži, apod. Navíc o víkendech běžně dělám více příloh, např. knedlíky a rýži, brambory a těstoviny, aby bylo na výběr. Když vařím, většinou dávám dětem na výběr ze dvou jídel. Není to tak, že uvařím a pak jezte.
Ale rozhodně je nenutím do jídla. Pokud při obědě řekne, že už nechce, protože měl polévku, tak už nejí. Jídlo dám do lednice a sní ho, když má hlad. A nechci, aby mu ve školce nutili jídlo, když nechce jíst. Pokud by vysloveně nesnášel např. brambory, prostě bych mu je nenutila /naštěstí to tak není/. |
|
|
20.2.2005 21:04:50
No jo, Jano a Aido, tak to je něco jinýho:o)))) Tady vznikají někdy taková nedorozumění:-)
|
|
|
20.2.2005 20:44:38
Mirko, Aida žije v Anglii a tradiční česká škola její děti tudíž nepotká :-)
|
|
|
20.2.2005 20:06:24
Aido, to je sice hezká školka, ale pro české školství nepraktická. Mám dojem, že poslední rok ve školce je obvyklé a taky myslím i docela vhodné, aby děti byly tak trochu připravovány na školu - právě těmi chvílemi organizované činnosti a jakéhosi řádu. Dvacet minut denně je docela málo, děti by měly třeba něco malovat vodovkami, vystřihovat, vytrhávat a tak. Ve škole je obvyklé, že se musí děti soustředit - rozumní učitelé sice taky nakouskují hodiny do bloků, a střídají tak činnosti soustředěné a volnější. Ale je to plné čtyři vyučovací hodiny denně. --- Myslím, že pokud budeš chtít "volný" režim i ve škole, asi budeš muset vybírat mezi alternativními nebo alternativnějšími školami - v klasických se patrně dosti často jede podle relativně přísného řádu. (Samozřejmě pokud máš dítě ve školce "neorganizované", a organizuješ ho v nějakém kroužku, asi překvapené tolik nebude. Ale pokud si některé dítě nezvykne na určitý řád ani ve školce, ani v kroužku, ba ani doma s ním nikdo nevykonává jakési cílenější programy, tak myslím může mít v klasické české škole problémy.)
|
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.