Jitka |
| • |
13.3.2006 12:11:17
Nerada bych se Vás nějak dotkla, ale podle mého názoru by se dítě s počítačem seznámit mělo. Neříkám, že má u počítače sedět celé odpoledne, ale rozhodně není dobrý nápad mu zakazovat vůbec se na ten počítač jen podívat. Ano, my jsme taky nedostali počítač, když nám byli tři roky, jenže to taky počítače ani nebyly, teď bude všechno vedené přes počítače a bude to nezbytný komunikační prostředek, to ještě před 5-10 lhůty nebylo....Vývoj jde neustále dopředu. Samozřejmě není nutné takto malé dítě nutit, ale rozhodně by se mu to nemělo zakazovat.
|
| • |
3.10.2005 2:53:42
Ne!
|
Ivan + 3-ročný syn |
| • |
23.5.2005 9:04:36
Plne súhlasím s Lídou.
|
|
|
9.3.2005 13:02:13
Pokud já si pamatuju, tak jsme dostali PC když mě bylo 15 a to kvůli škole. byli jsme z něj tak u vytržení (bráchovi bylo 12), že sme u něj seděli celej den a to až do noci snad několik měsíců. Lidi proboha vzpamatujte se, takhle malý děti nemusí (neříkám že všichni, někteří možná ano) být na takovou techniku, příval nových informací a tohle všechno připravený! Řekněte mi z jakýho důvodu je takovej problém si opravdu házet na cíl, místo toho aby čučeli do monitoru?! Proč by neměli trávit čas mezi vrstevníky místo koukáním do PC? To už je ta doba opravdu už tak moc odosobněná? Vždyt pro ně je mnohem důležitější nějakej kontakt, vzdělávat se dá i bez počítače.
|
Honza |
| • |
2.3.2005 19:28:19
Dle mého názoru je třeba učit se v tomto pořadí:
1) číst/psát/počítat 2) ovládat počítač čili jakákoli seznamování s počítačem již ve školce je absolutně předčasné. |
Nadia@ |
| • |
27.2.2005 6:52:36
Jitko, mas pravdu, a nebude trvat dlouho a i na brigade v restauraci bude muset umet na pocitaci,jinak se nedostanes do systemu a neobjednas. Spousta veci se pocitacem zjednodususje a jak to tak sleduju, Cesko v tom leti rychle dopredu. V zahranici deti na pc delaji od skolky - obrazky, jako treba prani ke dni matek, k vanocum. Pozdeji delaji testy, kazdy svym tempem, kazdy pod svym jmenem - heslem, ucitelka to ma pak vyhodnocene rovnou v pocitaci. Pocitace jsou na poste, na urade, na policii, ve skladech ..... A druha vec je internet. jsem pro, deti nikdo neprinuti delat neco, na co jsou male, proste to nebudou umet a nebude je to bavit.
|
| • |
26.2.2005 23:37:25
Ahoj,díky za názor,ale s tím nesouhlasím a určitě je nás víc co by nesouhlasili,ale zase je to jen můj názor.V této počítačové době jsou pc nutnost a jsem ráda,že dcery to baví a umí to,jelikož to budou potřebovat.Starší dcera jde na gympl a bude se jí hodit ,že umí s pc zacházet.Ta mladší to sice nepotřebuje,ale moc jí to baví se učit třeba písmena na pc(je tam i zvuk),podle neurologa má na svůj věk dost vyzrálí mozek a v něčem i předčí své vrstevníky, tak proč bych jí měla bránit aby se učila,když jí to jde.Ale jsem si vědoma,že vše má své meze a dceři se věnujeme i jinak,než jen vysedáváním před pc,ale to už by bylo na dlouhou debatu.
|
Jana |
| • |
26.2.2005 19:53:42
Milá Jitko, to co napíšu, je jen můj názor, žádná kritika. Ale nemyslíš si, že nechat 3leté dítě sedět u PC dvě hodiny je tak trochu škodlivé? Tomu dítku se vše vyvíjí, včetně očí a myslím si, že to rozhodně není dobré. I dospělého člověka z PC bolí oči, když do něj kouká delší dobu. My máme doma počítač taky, mám dvě holčičky, 4 a 2 roky a té starší dovoluji PC jednou týdně na Berušku /naučné CD/. Hry pro tyhle prcky moc taky neuznávám. Manžel je na PC denně a ta starší věčně pokukuje, je mi jasné, že kdyby Káťa mohla, tak hraje hry také každý den a ty děti si pak neumí najít normální zábavu. Chtějí samé elektronické vymoženosti. Myslím si, že seznámit děti s PC stačí bohatě na základní škole, k životu ho stejně budou potřebovat až budou starší kvůli studiím nebo zaměstnání. Toť můj názor.
|
Gabina dva kluci |
| • |
23.2.2005 19:27:59
Presne tak lidicky vzpamatujte se ..na co pocitac...na hovno ze uz musim byt tak sprosta...a jeste v MS???to je vrchol...ja ho doma mam ,ale kluky odhanim a ten starsi ma dovolene jen 20 minut denne....ja zasnu kam nekdy ta nova doba speje...tam jim radsi koukejte precist a nebo jim dat neco ze sebe....nazdarek
|
Tatiana, Alex 8, Nina 6 |
| • |
23.2.2005 14:27:15
Skutocne, o com to bolo? Chcela sa pani ucitelka pochvalit? Mozno naozaj v kazdej ceskej skolke su pocitace a ich vyskyt smerom na vychod sa zmensuje, ale ja nevidim ziaden vyznam pocitacov pre prcov od 2 do 4 rokov. deti sa maju socializovat v tomto veku, naucit sa zit v kolektive, navzajom nadvazovat vztahy, spravat sa na verejnosti a podobne. ved prave kontakt s ludmi sa v nasej spolocnosti velmi rychlo vytraca, mladez sedi za pocitacom, komunikuje len cez chat, stale tazsie je vyhnat chalana von na ihrisko...
P.S. Momentalne zijem v Holandsku (trosku na zapad od Ciech) a v skolkach tu pocitace nemaju ( teda aspon tie co ja poznam). Zato v skoro kazdej je nejake zvieratko, tak ako to spomenul uz niekto vyssie. Pozorovat a starat sa o to morca alebo zajaca da detom viac ,v tomto veku, ako pasivne sedenie pred telkou ci pocitacom. Nezatracujem techniku, ale ta je naozaj v nejakej forme uz v kazdej rodine a neskor prirodzene v skole, pre takto male deti je potrebne nieco ine... |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.