| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šátek? Šátek!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 126 [Dalších 96 >>]
MarkétaP + 4 dcerky
12.11.2005 16:34:26
Lenko, obleč ho v podstatě jako sebe, aby ti bylo teplo, čepičku nebo vestičku s kapucí, aby mělo krytá záda a hlavu a teplé botičky/ponožky na nohy (pokud nosíš na výšku, do kolíbky stačí ta čepička, případně něco na krk. Já nosila v zimě až půlroční, takže koukala ven; bundu bych asi nechala trochu rozepnutou kvůli čerstvému vzduchu (který se na dýchání už dost ohřeje u tvého těla). Sobě pak kvůli tomu rozepnutí rolák a šálu nebo nějaký nákrčník (já měla takovou fleecovou rouru).
lenka
  • 
12.11.2005 14:08:29
mate nekdo prosim nejake zkusenosti s nosenim 2mesicniho miminka v zime pod bundou? nevim presne jak ho oblect, aby mu snad nebyla zima? i kdyz se mi spis zda, ze mu je dost teplo, ale davam aspon lehkou cepicku a mikinku. taky mam trochu obavy, jestli tam pod satkem a bundou ma dost vzduchu? nebo se musi bunda necavat porozepnuta?
budu moc rada, kdyz mi napisete sve zkusenosti.
diky. lenka
  • 
10.11.2005 14:39:31
Ahoj, sháním pro svoji kamarádku šáek za nějaký levnější peníz. Nemáte někdo doma nějaký, který už nepotřebujete? Pokud bude ještě dobře použitelný, koupím. Pište prosím na mail lyska2@centrum.cz. Děkuji předem za odpovědi, Míla
Lucka, andrejka 15m
  • 
30.10.2005 11:36:08
Dceru jsem nosila asi půl roku a neskonale jsme si to obě dvě užívaly.Nákupy, cestování, procházky, pozornost lidí na ulici a hlavně malá byla klidnější je samostatnější a nebojí se ani větší společnostosti.nošení pomáhá i na kyčle.vřele doporučuji všem nastávajícím maminkám
MarkétaP + 4 dcerky
12.10.2005 18:17:11
Lucko, obrať se do téhle diskuse, tam chodí šátkařek fůra. Moje zkušenost s prvním: v šátku spala báječně, výrazně líp, než v kočáru, ale nošení nijak nežebrala. Naopak, často to byla moje pohodlnost, proč ji nést. Do tří měsíců v kolébce z kapsy, do osmi v kapse nastojato, pak chvíli víc kočár, od roka na zádech. Malá vidí šátek a už se těší, ale nenosí mi ho (na rozdíl od botiček) :). Druhé rozhodně plánuju nosit taky.
  • 
12.10.2005 15:03:43
Uvažuju o šátku, doma už jednoho prcka máme a v lednu by měl přijít další, první holčičce bude 2,5 roku. Šátek jsem ještě nezkusila ale počítám, že budu potřebovat se dvěma dětma víc času a volné ruce, takže šátek zvažuji teď. První mimi bylo hodně uplakané a nespokojené, potíže se spaním. podle informací jsou prý děti v šátcích klidnější, je to tak? Ale zase mě napadá, jestli si dítě na šátek moc nezvykne a není pak problém, že v něm chce být stále? Zvykne si spát bez toho, abych jej stále nosila? Budu moc vděčná za jakékoli rady a postřehy, na které mě třeba ani nenapadlo se zeptat, díky moc.
Lucka
  • 
22.9.2005 22:51:43
Dobrý den,
prosím o informace - jednak jakou zvolit vhodnou délku šátku (manžel je vysoký cca 185cm) , dále cenu šátku Watanai a také cenu,termíny a místo konání kurzů.
Děkuji
Lucie
Tilasmi
  • 
30.7.2005 21:22:32
Mě se stalo něco podobného. Začala jsem s nošením po příchodu z porodnice. První nesmělé pokusy uvázat novorozeně stály za to.. jen co jsem se snažila ten náš uzlíček štěstí vpravit do (v potu tváře) připraveného úvazu - začalo neuvěřitelně ječet a vzpouzet se. Po několika pokusech srdceryvného pláče přestalo dítko plakat až v momentě kdy se s ním začalo chodit.. chtělo to trochu trpělivosti, cviku a šlo to. Dnes má naše mimi 4 měsíce a chodíme s šátkem skoro denně a také se směje, jen co šátek vidí, a je v něm moooc spokojené. Myslím, že malinkaté miminka prostě pláčou při jakékoli příležitosti a mimo jiné také v šátku. Přeji všem nosičům a nosičkám příjemné pohodové nošení :-)
Lola
  • 
26.5.2005 20:20:48
satek jsem mela koupeny uz davno pred porodem a tesila se na to, jak budu nase miminko nosit. V prvnich tydnech jsem ale byla porad doma (tam se mimi i narodilo) miminko bylo lehké a dalo se dobre nosit v naruci a tak jsem noseni v satku porad odkladala. Po nekolika tydnech jsem si satek uvazala a jakmile jsem do nej chtela Agatu vpravit, zacala jecet. To se pravidelne opakovalo, takze jsem to po nekolika pokusech vzdala a vydala se podruhe na kurs k Petre Sovove. Pak jsem se vyzbrojena radami jala noseni v satku trenovat. Chvili to trvalo, ale ted je Agata vzorny a nadseny nosenec.
Protoze jsem hledala radu i na internetu a vykriky nosicich matek ve stylu „moje dite se smeje jen satek vidi“ mi pekne lezly na nervy, protoze Agata delala skoro pravy opak, pridavam nekolik vlastnich zkusenosti pro zoufale nosenichtive matky:
1) asi je nejlepsi zacit s nosenim opravdu hned po narozeni (u pristiho mimi to tak zkusim)
2) pokud vase miminko v satku place – nevzdavejte se a „trenujte“. Agata plakala hlavne nez jsem satek utahla a narovnala (cim vetsi praxi mate, tim kratsi dobu to trva). Prvnich nekolik tydnu „treninku“ plakala i po utazeni dal – pomohlo mi sledovat cas na hodinkach – zjistila jsem, ze ten srdcervouci plac ve skutecnistiu netrva hodiu ale sotva 5 minut. Pak Agata usnula dlouho a spokojene chrupala
3) ze zacatku sice „trenujte“ spis doma, ale nebojte se brzy vydat i na prochazku nebo do mesta (a neklepejte se pritom, ze se dite vzbudi a zacne plakat, protoze pak to spolehlive udela)
4) „trenujte“ pravidelne, nejlepe kazdy den
5) smirte se s faktem, ze tak, jako dite nekdy breci v kocarku, postylce, naruci,... tak nekdy proste breci i v satku
6) pripravte se na to, ze se vam muze stat to co mne, a sice ze dite, ktere drive v jedoucim kocare bez problemu usinalo se po usilovnem satkovem „treninku“ muze zacit vzpouzet a kocar bojkotovat (ve stojicim kocare na balkone ale prospi dlouhe hodiny)
Ted jsou Agate 4 mesice a uz se taky smeje jen satek vidi a nosi se moc rada a ja si satek nemuzu vynachvalit a neumim si predstavit, jak bych si poradila bez nej :O)
28.4.2005 10:34:23
Dobry den,

chtela bych se zeptat, za jakou cenu nabizite levnjesi brazilske satky a v jake jsou delce.

Predem dekuji.

Petra
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 126 [Dalších 96 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.