| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můžeme vitaminům uškodit? I

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 40 [Dalších 10 >>]
Tulipka 22.8.03 + 9.8.05
17.11.2004 22:21:42
Ja teda stojim za Olinkou,protoze je to velice poucne i pro blba a z chyb se clovek uci.Myslim,ze je lepsi mlcet nez rikat nejakej "blud oblud".
A napr.inteligent na matiku nemusi zase zvladat gramatiku,mile damy.

17.11.2004 12:06:34
Teda protivná dokážeš být, jen co je pravda... Asi už Tě moc kamarádek nedokáže poslouchat, že sis přišla vylívat špatnou náladu sem, že!
Nikdo Tě nenutí číst tyto diskuse, tak se netvař, že nám tím děláš nějakou milost, když naše "chabé mozky" poučíš.
Čau
Misa
  • 
17.11.2004 2:52:28


Ahoj,diky moc,vzala jsi mi slova z ust. Je smutne, ze nekdo kdo se poklada za takoveho vseznalka jako Olina nezna vyznam slova DISKUSE.Nikdo z nas nevi vsechno a me je napriklad moc mile si precist vsechny nazory, i kdyz s nimi nemusim vzdy souhlasit.
Co se toho "SKODLIVE-NESKODLIVE" tyce, tak je to skutecne nocni mura.Jedna moje kamaradka je vedkyne a co se od ni obcas dozvidam mi mrazi v zadech. Tak treba pokud jste damy [jako ja] milovnice horkych sprch tak pri nich se "pry" do vzdychu uvolnuje ve vode obsazeny chlor a jak se o chloru vi, je jedovaty. [pro Olinu-nepisu ze se otravime!!!!Ale jak pusobi dlouhodobe vdechovani chloru na nas organismus je otazkou]No, je toho hodne o cem se vi, ze je pro nas spatne,ale kvuli komercnim ucelum se o tom moc nemluvi.Co treba alkohol ci cigarety. Kazdy vi, ze je to nezdrave a pomalu nas to nici,ale proste to je pohodlnejsi na to nemyslet a zit pro ted a tady. Dal kacime pralesy i kdyz vsechni vime, ze je to katastrofa... proste tem nahore je to jedno a maji z toho penize a ty potrebne informace mezi nas lidi nepusti. No, ale nechci tu znit jako nejaky ekologicky aktivista. Proste jen muj nazor a polinko do DISKUSE!!!Takze me omluvte pokud vas moje nazory popuzuji a uprimne se tesim na vase poznatky. Hezky den Misa
Misa,26
  • 
17.11.2004 2:05:26


Ahoj, nevim, odkud presne jsi, protoze ja jsem si ten hrnec koupila ve Statech[ rikaji tomu SLOWER COOKER]. Nevim, jestli je uz maji u nas v Cechach ci ne, ale myslim, ze by se dali sehnat pres internet. Vypadaji neco jako papinak, ale vnitrek je keramicky a poklicka sklenena maji dve teploty-vysoka[4-6hodin] a nizka[8-12hodin] .Mrkni okolo a pokud budes mit problem je sehnat pokusim se ti tu najit internetovou adresu. Hodne stesti s hledanim, fakt se to vyplati! Misa
Janča
  • 
17.11.2004 0:17:37
bez ohledu na obsah předchozích příspěvků. Diskuse na "www.rodina.cz" je totiž o tom, že sem píšeme, co nás napadne. Pokud stojíš o fundované názory odborníků, musíš, holka, vyhledat jiné stránky.

Předpokládám, že jsi na rodinu zabrousila poprvé a jen omylem. Pokud bys chtěla přispívat častěji, urážky raději příště vynech.

P.S.: A než nás příště blahosklonně oblažíš další poučkou, abychom procitly a uvědomily si, jak jsme hloupé, tak si ve svém příspěvku alespoň oprav pravopisné chyby, zlato, ano?
16.11.2004 15:25:44
Olino,
stepeni atomu==stepeni jadra, Edna psala o odtrzeni elektronu z obalu atomu, takze o stepeni atomu se nezminovala. Stepi pouze molekuly.

Nicmene to nic nemeni na tom, ze jeji prispevek je podivny. Jakekoli teplo vznika kmitanim atomu. Ale nechci tu psat bludy, zkusim nastudovat (kdyz mi zbyde cas) jak se presne lisi na atomarni urovni klasicky ohrev a ohrev mikrovlnami. Pak muzu poreferovat.

Kazdopadne, pokud vim, tak zatim zadna studie neprokazala, ze by jidlo z mikrovlnek bylo zivotu nebezpecne (ale nikdo nemluvi ani o zaruce bezpecnosti). Proste se to zatim nevi.
Olina
  • 
16.11.2004 15:12:55
Než někoho obdaříte plody svého ducha, tak si o tom něco nastudujte. My nejsme vaše rodina, abychom museli poslouchat všechno co vás napadne. Stejně je nejzdravější tepelně neupravená strava, ale co zase ty škodlivé mikroorganizmy, že? Je to hrůza, že by se z toho jednomu postavila trvalá. Jedna vaří jídlo déle než šoulet a libuje si kolik spotřebovala energie, jak to má všechno krásně rozvařené, další si myslí, že mikrovlnka je jaderný reaktor, další všechno sterilizuje, čímž brání tělu strávníků trénovat imunitu. Je mi z vás smutno matky národa. Musíte myslet, ne jen pracovat.
dulca
  • 
16.11.2004 15:01:13
Miso mohla by jsi napsat, kde se dá takový hrnec koupit, myslim, že pro upravu masa je to idealni. Dik
Olina
  • 
16.11.2004 14:56:47
Ty štěpíš atomy v mikrovlnce? Ty jsi fakt dobrá!
Cockney
  • 
16.11.2004 14:41:18
Promin jsem ve fyzice uplny laik, ale mikrovlne trouby nezpusobuji resonanci atomu! 1) resonanci je prece schopne zpusobit pouze opravdu silne elekromagn. energie - v radove gigahercech a mikrovlnky dosahuji asi 2450 MHz.
2) nejedna se o atomy, ale o molekuly – elektricke dipoly, ktere maji positivni naboj na jednom konci a negativni na druhem konci, naboje se snazi prizpusobit alternujicimu eletrickemu poli, stridaji se z jednoho konce na druhy a tim vznika teplo (jestli to chapu spravne, tak ne trenim nebo srazkama elektronu…???). Nejcasteji se jedna o molekuly vody, protoze organicke jidlo nejvice vodu obsahuje, ale elektricke dipoly jsou take tuky a cukry. Tedy tim chci rict, ze nekmita vsechno, ale jen molekuly vody, cukru a tuku jsou v jidle schopny dielektrickeho tepla. V kazdem pripade vazby mezi atomy jsou prilis male, aby je daleko vetsi vlny mohly ovlivnit (podobne jako kdyz na sirku vylejete kybl vody, tak ji nezlomite, ale kdyz ten samy objem vody namirite proti sirce nejakou tryskou, ktera bude mit stejny nebo mensi diametr jako ma sirka, tak ji pravdepodobne zlomite)
Na veci nic nemeni, ze nikdo si neni jisty co se s jidlem skutecne deje a dalsim stupinkem je, jestli je jidlo ohrivane v MT zavadne. Na druhou stranu kazdy, kdo si prilozi k uchu mobilni telefon (nektri i svym detem) se vystavuje stejnemu typu signalu jako jsou mikrovlny. Vsichni vime, ze je to pro nas mozek spatny a presto pochybuju, ze krome me, tady nekdo jiny nema jednoho mobila a nepouziva ho. To je dobou.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 40 [Dalších 10 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.