| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můžeme vitaminům uškodit? I

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 40 
Cockney
  • 
16.11.2004 13:45:28
Tulipko, ktere skodlive latky teplem nicis? Jestli napr. dusicnany, tak ty teplem neznicis, ani kdybys je varila dva dny. Maximalne je, umerne dobe, vylouhujes, ale to ty vitaminy a mineraly spolecne s nima.
Nekolikanasobnym ohrivanim nicis vetsinu, je lepsi jidlo pro deti udrzovat na ohrivacich talirich. Kdyz i ty vychladnou, tak uz to nech, v zaludku se mu to ohreje :(.
Cockney
  • 
16.11.2004 13:44:42
Tulipko, ktere skodlive latky teplem nicis? Jestli napr. dusicnany, tak ty teplem neznicis, ani kdybys je varila dva dny. Maximalne je, umerne dobe, vylouhujes, ale to ty vitaminy a mineraly spolecne s nima.
Nekolikanasobnym ohrivanim nicis vetsinu, je lepsi jidlo pro deti udrzovat na ohrivacich talirich. Kdyz i ty vychladnou, tak uz to nech, v zaludku se mu to ohreje :(.
Edna
  • 
16.11.2004 13:13:54
Mikrovlnný ohřev funguje tak, že trouba vytváří kmitající (rychle se měnící) silné elektromagnetické pole. Díky tomu dojde k divokému rozpohybování struktury atomu (který se skládá z kladného jádra a záporných elektronů) a třením (srážkami elektronů) vzniká teplo.

Při tomto pohybu dochází u části atomů k roztrhání atomových vazeb a vznikají tak "potrhané" atomy. Co přesně se stane, když člověk sní (a dlouhodobě jí) jídlo s takto porušenými atomy, na to v současnosti nikdo nedokáže odpovědět.

Na jednou stranu samozřejmě existuje mnoho spekulací o tom, jak je to škodlivé, na druhou stranu také spousta "rozumprdů" kteří naprosto jistě vědí, že to nijak škodit nemůže.

Jisté je pouze to, že takovéto jídlo "přírodními" cestami nijak nepřipravíte a naše generace je první v celé historii lidstva, která takovou potravu přijímá. Zda to vadí či nevadí neví zatím nikdo.
Misa,26
  • 
16.11.2004 11:13:15


Ahoj,

s tou mikrovlnkou pozor!!! Nevim co je na tom pravdy, ale dost hodne lidi tvrdi, ze mikrovlnka nici vitaminy kompletne. Slysela jsem, ze to zahrivani jidla v mikrovlnce funguje na bazi rozpohybovani atomu v molekule, cimz se narusi atomova mrizka a znici se tedy kvalita nosne informace. Proste se znici vitaminy atd. Lide tomu rikaji, ze z mikrovlnky je to "mrtve"jidlo.Proste bez vitaminu[ ci jen s minimem]. Takze ja pouzivam mikrovlnku je velmi malo a pro deti vubec ne.No, ale co je na tom pravdy ve skutecnosti nevim. Takze to predkladam jen jako neco co "jedna pani povidala"

Ahoj Misa
misa,26
  • 
16.11.2004 11:03:45


Ahoj holky,

presne tak. Tyhle hrnce jsou fantazie! Rano [ci vecer] si to vse pripravim a pak kdyz prijdu z prace [ci kdyz se probudim] je vse hotove, takze jen zahustim omacku a je to. Vyhodou je, ze spolecne muzete uvarit i ryzi, cocku, ci brambory.No a maso je tak mekoucke, ze se rozpada jen pri dotyku vidlicky. Vse probiha na bazi pomaleho zahrivani, takze se nic nepripali. Otazkou vsak je, jak je to s temi vitaminy!!
No, moc vam je doporucuju!

Misa
16.11.2004 8:28:48
Ahoj Simčo, nemám s pomalým hrncem zkušenost, jenom jsem na něj narazila díky jedněm americkým stránkám. Zdá se, že vaření s ním funguje tak, že ráno se nahází jídlo do hrnce, odejde se do práce a po návratu je uvařeno :oO Taky mě teda jeho představa neláká :o)

S.
16.11.2004 2:30:43
Probůh - kdo má čas vařit 6 - 12 hodin? Já začínám v 11, mezi 12 - 12:30 sedáme k jídlu a do 13:30 je vše snězeno, umyto, uklizeno, abych se mohla věnovat něčemu smysluplnějšímu. Představa delšího vaření mne děsí. Razím heslo, že nechci jídlo vařit delší dobu, než trváí jeho snězení...
S.
Tulipka 22.8.03 + 9.8.05
15.11.2004 22:55:01
Zjistuji,ze nesnime temer zadne vitaminy.Jidla vetsinou dost dlouho varim,abych znicila vsechny skodlive latky.Navic jidlo synovi ohrivam nekolikrat v mikrovlnce,protoze nekdy ji i pul hodiny a porad mu to stydne.
Zajimalo by me jestli tedy opravdu neni nejlepsi konzumovat vitaminy v tabletach.
Iva 27
  • 
15.11.2004 21:31:54
Děkuji za velmi zajímavý článek. Uvítala bych další, obsáhlejší, který by pojednával i o jinýh vitamínech, minerálních látkách a stopových prvcích. Jak nejvhodněji skladovat, ošetřovat, kombinovat a upravovat jídlo, aby zůstalo zachováno co nejvíce živin. Slyšela jsem např., že po mase a zelenině se nemají jíst mléčné výrobky. Mléko prý brání vstřebábání železa. Vápník se prý zase váže na vlákninu, takže by se mléko nemělo pít zároveň s pečivem. Nevíte co je na tom pravdy??? Děkuji.
misa,26 let
  • 
15.11.2004 11:04:17
Dekuji moc za poucny clanek. Snazime se s manzelem jist zdrave a spoustu techto informaci jsem vubec nevedela. Chtela bych se Vas zeptat na vas nazor na pomalovarne hrnce. Vse se zahriva velice pomalu a vari se mezi 6-12 hodin. Vse je pak mekoucke, ale jak se ted docetla tak asi s minimem vitaminu ze???
Diky Misa
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 40 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.