| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Potřeba stále se do sebe znovu zamilovávat

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 119 [Dalších 99 >>]
25.10.2004 12:25:28
Monty, my žehličku ani nemáme a když to někomu řeknu, tak se nad tim podivuje... takže to určitě nejde poznat na první pohled :-). Je fakt, že u nás nikdo nenosí košile.
25.10.2004 12:23:54
Monty, ještě jsem neviděla bavlněnou košili nebo manželovy kalhoty, které by se samy a dobrovolně při pověšení natáhly tak, abych se nemusela stydět, že vypadá jak přežvýkaný dobytkem, když jdu vedle něj po ulici. A jen s tričky a mikinami si bohužel při svém zaměstnání nevystačí, na luxusní nežehlivé materiály nemáme peníze.

A k tomu pomáhání- když chci někomu pomoci a nevím, jak, tak to, že mi do toho "nebude kecat" je to nejhorší, co pro mne může udělat. POtřebuju, aby mi někdo vysvětlil, co mám dělat, jak to mám dělat a proč to tak mám dělat a poté co jsem udělala špatně - je to pro mne impuls k tomu, abych se zlepšila a příště to udělala dobře. JInak si připadám jako tonoucí- jako že mne někdo hodil do vody a plav. Nemluvím o tom, že mi někdo stojí za zadkem, peskuje mne a cokoli, co udělám je špatně a on to ještě před mýma očima jde opravit- to je skutečně chybný přístup. Mluvím třeba o tom, že když jsem poprvé štukovala, potřebovala jsem, aby ke mně někdo přišel a řekl mi - hele, tohle je hoblík, drží se takhle. Když to budeš dělat tímhle způsobem, hrozně se nadřeš a budeš tam mít fleky, lepší je....My si to možná neuvědomujeme, protože péče o domácnost je pro nás každodenní rutinou, takže blbí muži jsou neschopní, když neví, jak a co je zvykem. Ale já to tuhle počítala a v týdnu je můj muž doma cca 3 hodiny denně, pak jde spát, a z toho času minimálně polovinu věnuje hraní s dítětem. Jak má být zběhlý ve věcech týkajících se domácnosti. Chápu, že neví, kde máme utěrky, protože naposledy, když jsem ho pro ně poslala, to bylo někdy před dvěma měsíci, když to vyšlo, že jsem ji potřebovala a on zrovna byl doma. Zato já pro ně chodím co tři dny. Takže i chápu, že neví, že správné pověšení prádla (nebo třeba to, že nejdřív vyluxuje a až pak utře prach, co se tím luxováním zvířil) má určitou logiku, šetří můj čas a práci. Očekávám od něj, že to vezme jako argumnet a přizpůsobí se, pokud mu to takto vysvětlím, ne že to bude shazovat jako blbost. Stejně jako já nepovažuju za blbost, když mi řekne, že to dřevo u cirkulárky musím držet takhle a ne obráceně, jinak si uříznu prsty.
25.10.2004 12:10:25
RGB (red-green-blue)...
Jeden muj kamarad je lehce barvoslepy - ma problemy rozeznat hnedou, cervenou a zelenou. Krom toho se zivi programovanim. No a jednu dobu zkousel pres nejakou tabulku s tuzkou kreslit na pocitaci obrazky. Po te, co se setkal s kritikou jasne cerveneho sveho kmene stromu, ho od te doby zasadne kresli 100-50-0 barvou :o))
25.10.2004 12:09:24
Starorůžovou??? A to je jako která barva? :o)
25.10.2004 12:02:34
Nevím z jaké planety jsem já, ale každopádně jsem toho názoru, že pokud někdo něco sám od sebe a dobrovolně dělá, neměl by mu ten druhý do toho kecat nebo mu říkat, že to či ono dělá blbě. Měl by být rád, že to vůbec udělá. Anebo druhá možnost - od nikoho nic nechci a dělám si všechno sám.
Nikdy nezapomenu, jak jsem jako dítě vyslechla hádku v rodině mé kamarádky, kdy přišla matka ze zaměstnání a řvala na manžela, že se ho nikdo neprosil o to, aby žehlil, že měl radši pověsit hodiny, protože to je chlapská práce. :o)

Btw., nevím co všichni máte s tím žehlením, já žehlila oblečení na malého do 6 měsíců a od té doby už nežehlím vlastně nic a nechápu, k čemu je to dobrý. Ujišťuju vás, že nechodíme zmačkaný, ono se totiž prádlo na těle jednak vytáhne a za druhé taky záleží na tom, jak ho před pověšením natáhnete. :o)
25.10.2004 11:49:23
JaninoH, muj muz tvrdi, ze muzi rozeznavaji sest zakladnich barev a ze broskvova neni barva, ale vodka.
p.s. zrejme se to netyka barvy laku na aute, protoze my jsme nemeli oranžové auto, ale lososovou zlut, nebo kyho vira jak se ta oranzova jmenovala.
P.P.S: nebo mu to rict kodem barvy z te tabulky v pocitaci, tusim ASCII, treba by vedel :-))

25.10.2004 8:53:55
Janino H., já taky neim, která je starorůžová. Ale asi bych v rámci instrukcí vzala jakoukoli růžovou vhodný velikosti (když pominu, že růžovou nesnášim :-)). A můj manžel by vzal úplně jakoukoli - hnědou, modrou nebo zelenou - hlavně že bude co na hlavu. Ovšem od mně by asi dostal instrukci "Dones nějakou čepici na tohle dítě. Myslim, že jedna hnědá by mohla bejt na botníku." - pokud bych mu teda nenechala dítě a nešla se projít jentak sama (a taky bych se vrátila za dlouho :-)).
25.10.2004 8:51:51
Musím souhlasit, pociťuji u sebe podobné příznaky. Potrpím si na pořádek a na oblečení a v době, kdy jsem byla doma, to fungovalo skvěle a stíhala jsem, ale když byl Matýskovi rok, vrátila jsem se do práce. Já i manžel máme časově a duševně náročnou práci, ale chceme být také dobří rodiče. Zjistili jsme, že pokud to má fungovat, musím některé věci překousnout. Třeba to, že když jde tatínek s dětmi pouštět draka a já tím získám 2 hodinky času něco udělat, abychom odpoledne mohli jít celá rodina na procházku, musím zchroupnout to, že děti mají fialové tepláky a k tomu oranžové bundy. To, že přijdou domů spokojené tuhle prkotinu nekolikanásobně vykonpenzuje. Jinak fungujeme podobně-ráno hromádky a prádlo si raději věším sama, vyměnila jsem to za luxování :-)
JaninaH
25.10.2004 7:33:48
Výborně napsané a pravdivé.
Vzpomínám si, jak se jednou na procházce s miminkem ochladilo a já jsem manžela požádala, aby skočil domů pro čepičku, pro tu starorůžovou. Vrátil se po hodně dlouhé době a v tašce nesl všechny růžové čepičky, které našel - temně růžovou, světounce růžovou, sladce růžovou, růžovooranžovou... I tu starorůžovou. Přiznal se (po pěti letech manželství!), že není schopen různé odstíny růžové rozlišit. To je pak těžké se domluvit :-).
J.
Šáry
  • 
25.10.2004 2:00:01
Na tohle měla nádhrný fígl jedna moje paní učitelka - když se jí manžel nabídl, že umyje podlahu, tak to napoprvé byla hrůza - všude šmouhy a fleky. Ale ona ho za to pochválila, a tak to příště udělal zas, až se to pak opravdu dokonale naučil :o))

Myslím, že není taktické (ale spousta z nás to dělá) partnerovi vynadat, kdýž to tnení podle našich představ. Popřípadě mu vysvětlit, proč chceme to co chceme (jako s tím mastným hadrem)

Torexi, kdyby ti manželka řekla něco v tom smyslu, jk tu říkaly holky - "hele, tenhle hadr na okno neber, je mastnej a naděla by fleky" nebo "když to pověsíš takhle, tak to pak dá při žehlení mnohem míň práce" - prostě, kdyby ti vysvětlila, že to nechce jen pro svůj plezír, ale má to nějaký praktický význam - jak by ses na to díval?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 119 [Dalších 99 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.