| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Potřeba stále se do sebe znovu zamilovávat

 Příspěvky 110 z 119 [Dalších 109 >>]
27.10.2004 16:33:46
Ano rozumiem ti, sme take, to je fakt... U nas pomohlo si o tom pohovorit a kedze bola snaha na oboch stranach, nasli sme kompromis. Nazvem to vyssi ciel "snazit sa pochopit toho druheho" - musi fungovat obojsmerne, to je fakt.
Apropo, vy chlapi tiez mate zopar neznesitelnych typickych vlastnosti. Kiez by sme sa my kvoli nim mohli na par povinnosti vybodnut.....
andrea
  • 
26.10.2004 15:34:01
ahoj Monty,
nepsala jsi někde v jiné diskuzi, že tvůj syn je naopak velice náročné dítě, které se musí nepřetržitě hlídat a nedokáže si ani vteřinku pohrát sám. Možná se pletu, ale myslím, že na něco v tom smyslu už jsem narazila.
JaninaH
25.10.2004 14:38:00
Ivo,
to jsou zajímavé informace o luxování. Dělám to stejně jako ty (tj. utírám prach na vlhko až po vyluxování a při luxování mám otevřená okna), ale nikdy jsem nepřemýšlela, PROČ. Dělám to prostě tak, jak mě to maminka kdysi naučila :-). Teprve teď vidím, že to dělám správně. Při luxování se prach určitě víří. Dcera je na prach alergická , a proto nemůže ani luxovat, ani být při luxování i nějakou dobu po luxování přítomna v místnosti. Hned by začala kýchat a smrkat.
Když jsme u toho luxování. Souhlasím s Monty, že je protivné kecat někomu do práce. A ještě protivnější je práci po někom "vylepšovat", víte, co tím myslím. To mi vždycky dělala a dodnes dělá máma. Když jsem vyluxovala, "přejela" to po mně ještě jednou. Totéž udělala, když jsem utřela prach, umyla boty atd. Jak jsem to nesnášela! Nikdy to někomu nedělám. Manžel mi s domácností pomáhá opravdu hodně, někdy i vyžehlí. To mu ale, mezi námi děvčaty, moc nejde. Někdy to po něm přežehlím - ale tajně!
J.
Milada.
25.10.2004 14:31:26
Tssssssss růžová a dospělí muži? Tam problém nevidím.

Problém vidím u fialové:-)) Syn se učí AJ třetí rok. Před 14 dny přišel s tím, že fialová je violet. Ovšem před týdnem s tím, že to je purple :-) To, že to se to učí pokaždé jinak (podle učebnice)mne nepřekvapí, ale že stejná učitelka to mění po týdnu?? :-)) Nemaj v tom mít ty děti pak guláš?

Růžová je pink a tam je to prostě v pohodě:-))

Milada
25.10.2004 13:15:19
Tak já utírám jen vodou .-) Mam alergii na saponáty, doma máme jen jar a ten leju do kýble na vytírání, neb vytíram mopem, a do myčky, která mi od ekzému taky pomáhá, ale agresivní tablety do ní dávat radši nechci, takže radši jen pár kapek jaru a hodně horkou vodu. Jsme taková téměř berchemická domácnost :-)
25.10.2004 12:52:40
Muž měl už po krk stálého komandovaní od manželky, tak zašel k psychiatrovi, co s tím. Psychiatr mu poradil, jak si budovat sebevědomí a dal mu knihu o asertivitě. Chlap ji v autobuse cestou domů celou přečetl. Přijde domů, vrazí do dveří, přistoupí k manželce, ukáže na ni prstem a řekne:
"Odteďka chci, abys věděla, že JÁ jsem pán v tomto domě a MOJE slovo je zákon! Chci, abys mi teď připravila dobré jídlo a když ho sním, očekávám bohatý dezert. Po večeři mi připravíš koupel, abych si mohl oddychnout. A po koupeli, hádej, kdo mě obleče a učeše...?"
A žena odpoví:
"Asi někdo z pohřebního ústavu…“
25.10.2004 12:49:34
No, manžel nenosí košile ani jiný kalhoty než džíny... teď sice nafasoval v práci pošťácký "dres", ale vzhledem k tomu, že to je samá syntetika, tak se to žehlit taky nemusí. :o) Uznávám, že v tomhle mám výhodu, je mi jasný, že košile se žehlit musí, aby nevypadaly jako vytažený "krávě z držky". Jo, jinak naše pračka má program na snadný žehlení, takže ty věci, co se z ní vytáhnou, jsou opravdu téměř hladký. :o) Ale 90% prádla peru úplně normálně a skutečně to není poznat, že se nežehlily.

Janino, jako zapraná růžová? Přiznám se, že mi barvy asi taky víc řeknou jako čísla nebo aspoň v angličtině... třeba vím, co to je LIMEGREEN, ale u hadrů to nějak neřeším... krom toho růžovou vyloženě nemusím, je to jedna z barev, kterou v mém šatníku dohledat nelze. :o)

25.10.2004 12:47:50
ja jsem to vycetla v clanku o roztocich :-) vyzkousela a vyhovuje mi to. prach se nezviri vyfukovanim skrz filtry, ale ten, co je pritomen v byte a ktereho se nezbavis ani dukladnym luxovanim, treba ten v koberci atd. se zviri proudenim vzduchu vyfukovaneho vysavacem. pak treba za hodinu zase sesedne zpatky na nabytek. no a ja pak jdu a setru ho na mokro. Taky bylo v tom clanku o roztocich, ze pri luxovani je vyhodne mit otevrene okno, ze jak je s tim prachem zviris, tak je proudici vzduch vynasi oknem ven (samozrejme si nedelam iluze, ze vsechny) a dovnitr vane cisty cerstvy vzduch. kdyz vetras jen tak, tak oni jsou zavrtani v tom usazenem prachu. Ale nedelam to vzdycky, to jsem zaradila do svych uklizecich ritualu protoze mi to pripadalo zajimave,logicke a neskodne :-) po vyndavani pradla z pracky si ruce neumyvam :-)
p.s. dalsi vec, kterou jsem vycetla, byla tusim nekde tady na rodine informace(???), ze existuje studie, ze v rodinach, kde se straslive uklizelo, byl vyssi vyskyt astmatu, nez tam, kde se to trochu flakalo, i kdyz tam teoreticky bylo vic prachu a alergenu. No a ta studie si myslela, ze je to tim, ze v uklidovych a cisticich prostredcich je obsazen tusim benzen, ktery podporuje vznik astmatu u tech, kdo k tomu maji sklony. Takze si ho vlastne vyvolali prilisnou cistotnosti. To se mi taky libilo, ta teorie :-))taky zaradim :-))
JaninaH
25.10.2004 12:40:06
Monty,
jak bych ti to vysvětlila... Starorůžová je taková jakoby zašedlá nebo zapraná růžová. Jako stará věc, původně růžová, chápeš. Je to moc pěkná barva. Jednou se manželovi podařilo dicílit tohoto půvabného odstínu u celé várky plen (před 16 lety ještě papírové nebyly). Udělal to tak, že dal pleny vyvařit s červeným tričkem a párem černých ponožek. Od té doby chodil pleny do společné sušárny věšet sám. :-)
J.
25.10.2004 12:35:27
Hm, tak já nejdřív utíram prach a pak vysávam, protože mam za to, že při utírání se prach víří a občas z poličky třeba suchej list z kytky apod spadne na zem, zatimco při vysávání už ho jen vcucává vysavač, ze kterýho přes 4 filtry prach prakticky nevychází (k čemu by nám jinak byl)...
 Příspěvky 110 z 119 [Dalších 109 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.