| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klíčovou dírkou - Rovnoprávnost především!!!!

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 117 [Dalších 87 >>]
Jitka, dcera 10 let
  • 
22.10.2004 13:18:05
Já bych to neviděla až tak růžově. Příklad je sice správná a důležitá věc, ale jsem přesvědčená o tom, že dítě si stejně nakonec udělá co chce nebo se zachová tak, jak mu velí jeho rozum. My jako rodiče můžeme dětem ukázat, jak je to správně, vysvětlit proč je to tak správně, ale můžeme jen doufat, že to tak bude brát.
Děti, které se jeví jako vzorně vyhované=děti, které mají na situaci stejný názor jako rodiče.
Já jsem prostě přesvědčená o tom, že člověk může dát svým dětem hodně, ale ne všechno. Myslím si, že to hlavní je skryto v osobnosti každého z nich.
To že Váš chlapeček používá po jídle ubrousek je roztomilé, možná se mu to prostě líbí a napodobuje maminku s tátou.
Uplyne pár let a ve školní jídelně po sobě budou s klukama házet knedlíky (oblíbená zábava).
A věřte, že málokterý z těch kluků tohle vidí doma :-)
tereza a deti
  • 
21.10.2004 21:13:46
a mysli si , ze je to ctnost.

Co ma otevirani dveri spolecne s feminismem. Zde se jedna o slusnost. Jeste pani autorka nikdy v zivote nikomu neotevrela dvere, nebo nepomohla pani s kocarkem do tramvaje??
Feminismus je preci neco jineho. Ja chci mit jako zena stejna prava a nechci aby o mem zivote rozhodovali muzi.

zena nemela ve 20. stoleti pravo na vlastni jmeno, na politickouprislusnost k obci, moznost volit , moznost byt volena, moznost studovat, moznost si zaridit vlastni konto, moznost disponovat s Vlastnimi vydelanymi penezi, moznost ponechat si obcanstvi po svatbe, moznost pronajmout si byt, moznost dostat svoje vlastni penize po rozvodu, nemela narok na cest. pas, a mit tolik deti, kolik chtel muz, nesmela prerust tehotenstvi nekde nesmi oslovit muze, divat se na muze, jit z domu, kdy se ji zachce, koupit si antikoncepci dokonce muz za ni mohl dat vypoved a ona nemohla ani ceknout. A o tech palztech by se taky dalo hovorit, ze

A TO VSE NA ROZDIL OD MUZE.


ME TO VADI,ja si chci sama rozhodovat o svem zivote...to je feminismus...

Co to ma sakra spolecneho s otviranim dveri?????
Adriana, 2 děti
  • 
21.10.2004 15:22:25
Zvladam to tak, ze jsou i svetlejsi dny.. Jinak nemuzu pred nim brecet, je to snad nejaky blok, nebo co, proste pred nikym nebrecim, jen kdyz jsem sama..Ani na pohrbech ne..A tak si vsichni mysli, jak jsem silna holka. Nemuzu si ani postezovat, takhle to je jine, nikoho z Vas neznam, ale treba tchyne nevi nic, parkrat jsem neco lehce naznacila, ale akorat jsem se dozvedela, ze musim byt trpeliva, haha. Ma jeste dva syny, obe svagrove si stezuji nahlas a hodne, ale nemyslete si, ze se dockaji nejakeho zastani. Maji tady aspon maminky, ta moje bydli 900km daleko.
Adriana, 2 děti
  • 
21.10.2004 14:56:31
Jezisi, nejsou bratri??? Nakole se jezdi odreagovavat, na hokej jezdi, ale jestli si nekdy byla v hokejove satne, vis jak ukrutne vystroj pachne - to si pak rizlozil /rozumej vysypal/ v loznici k topeni, kdyz uz jsem kolem toho fakt nemohla chodit, sbalila jsem to do tasky, od te doby to delam pravidelne, abych nezcvokla. Trochu jsme preorganizovali byt, takze ted to rozhazuje "jenom" v pradelne, ale tam musim taky chodit a nechci se zabit! Posledne, kdyz jsem spechala na aerobic, jsem na nej jeste od drezu volala, musim tam byt do deseti minut, sbal mi trikot, mic a vodu - koukal jako blazen .. :) Samozrejme jsem to nahazela do baglu sama, ale ten nechapavy vyraz mel v obliceji jeste potom co jsem se vratila...

Meta
  • 
21.10.2004 12:59:21
Difo, to s tím svícnem je perfektní!!!!!! Fakt! Už dlouho jsem se tak nepobavila. Tak se musí na mužský:)))
Valkýra
21.10.2004 12:33:53
Adriano,
tak pod tohle se můžu podepsat. Můj manžel je taky velmi schopný, co se týká práce. Když ho o něco přímo požádám, taky odpoví:"To už bych tady mohl dělat všechno!" Prostě moji práci dokonale přehlíží. A nepořádek dělá úděsný. Dost jsem toho psala tady . Jo a prošlé potraviny taky komentuje a na procházky chodíme málokdy, je to prý neužitečně využitý čas. Na kole ale jezdí rád.
Bohužel nejsem typ "domácí puťka", baví mě úplně jiné věci než šůrovat byt, víkendy taky chci prožívat jinak, jiná ženská by s ním třeba byla dokonale spokojená.
21.10.2004 12:24:15
Adriano, proč jsi nemohla ani brečet ? Jak to zvládneš ? Když mne něco zle dorazí, tak se neovládnu a brečim třeba i vzteky nebo lítostí. Když vzteky tak se světe chraň, protože je to jen kousíček od zkratu. To už se znám a předem v poslední chvíli vážně a plačíc ho žádám, aby mne nechal na pokoji. Když nenechá, inu pak si za ten výstup může sám. Například si pamatuju, jak mne muž nechal doma hledat CDčko, o kterém jsem na 100% věděla, že ho má v práci. Bylo už pozdě v noci a já nutně musela dodělávat cosi do práce. Šla jsem ho hledat, to jo, abych mu dokázala, že doma není. Navíc do mne pořád ryl, že tu to CD musí být a kam že jsem ho uklidila. Trvalo to hodinu. Nikde nebylo. Jenže pak mne obvinil, že jsem mu ho někam schovala! To už jsem byla naprosto bezmocná, unavená, vytočená - jo a to si pamatuju pak už jen to, jak jsem do něj bušila svícnem a to ty svíčky ještě hořely.
(pozn1. hořící svíčka u počítače je taková moje libůstka)
(pozn2. To CDčko velice tiše objevil o den později stutečne v práci!)
Adriana, 2 děti
  • 
21.10.2004 11:57:34
Stalo se mi neco velmi podobneho, po prochazce,kterou protrpel,protoze "kolik uzitecneho by mohl za ten cas udelat", šel užitečne odpočivat,ja jsem dala deti do vany /7 a 2 roky/, nechala otevrene dvere abych je slysela a jala se pripravovat veceri. Prisel a chtel vedet, co delam, ze nechavam deti bez dozoru ve vane!! Nehodila jsem mu veceri na hlavu -skoda- chtelo sem mi akorat bezmocne brecet, ale ani to neslo...
21.10.2004 11:46:01
Pettino, reaguji trochu pozdě na tvůj článek o večeři. Jen mi nedalo, protože jsem si vzpomněla, jak jsme se jednou vrátili pozdě z vycházky a můj muž si šel odpočinout, protože byl unavený a já samozřejmě do kuchyně. Asi za dvacet minut přišel komentovat, že má hlad a jak to přijde že nemám už hotovo a je je to jen takové jednoduché. Chvíli ryl a chvíli jsem mu říkala, že jsme byli přece spolu a že ví, že uvařti nejde tak rychle. Ale on měl v tom rytí bohužel větší výdrž, tak nastal zkrat a já mu tu nedovařenou večeři hodila na hlavu. Horkou, i s nádobím.

difo
Adriana, 2 děti
  • 
21.10.2004 11:04:13
Pettino, nejsem superzena, takze nekdy opravdu neni vsecho hotovo, jak by si pral ON. Vadi mu to a rika "melo by se to udelat" nacez ja dopovidam, "tak to udelej". Odpoved: "A co vsechno si myslis, ze mas jeste delat?" Rikam, opravdu hodne casu venuje sve praci a vydelava naprumerne, ale mou praci v domacnosti neoceni vubec, pokud je vse OK, je klid a bez jakychkoliv komentaru /zadne pozitivni reakce/, pokud ne, "tise trpi" , pozdeji mi se zadostiucinenim vynda napr. nafouklej jogurt z lednice abych videla, jaky jsem bordelar. Nejsem idelani, ale hodit ten jogurt do kose by ho stalo mene casu, nez ho nekam vystavit a pak me jeste 2x upozornit :)
Co me nejvic vytaci neni to , ze mi nepomuze, ale to, ze nedokaze poresdek udrzet. Napr. strcit talir po jidle do mycky, utrit stul, spinave pradlo nosit do pradelny, nechodit po cerstve vytrene podlaze /mokre/, zvednout papirek pokud se netrefi do kose atd... tvrdi, ze si nevsiml, zepodlaha je mokra, stul po jidle upatlany... Nemuzu tomu obcas uverit, nemam silu to po nem stale a stale znovu zadat.. Me fakt nevadi uklizet, vadi mi ze neni kdo by to ocenil a vadi mi ze je to nekonecna prace porad dokola. Vyrostl v patriarchatu, ja v matriarchatu /i s otcem, ale matka byla velitelka/, byli jsme v manzelske poradne kroutili chlavou hlavy pomazane, ze jsme jeste spolu a oba zijeme :)) Vdavala jsem se v 18-ti letech, kure neopereny, manzel je o 5 let starsi, mel uz po VŠ a začal hned delat karieru. Je velmi schopny, v tezkych situacich by byl dobrou oporou, ale problemy, ze kterych se tady snazim vykecat mu nepripadaji vubec hodne nejakeho zamysleni...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 117 [Dalších 87 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.