| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Markýz de Sade junior

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 262 [Dalších 242 >>]
9.11.2004 15:29:11
A takhle to vidim já:
Naše dítě, stejně starý jako Montyino, zvedne dvě cihly hravě, dokázal by je pravděpodobně i hodit kus před sebe. To stejný dítě nedávno začalo kousat a metoda, která u vás byla úspěšná, u nás nefunguje. Jeho bratr nikdy nekousal, tak nevim nevim, jestli to je výchovou...
9.11.2004 14:55:02
Jinak vám moc přeju, aby vaše další dítě nebylo hyperaktivní a nemělo snížený práh bolesti jako naše, protože pak by se z vás pravděpodobně také stali hloupí a natvrdlí rodiče. My se samozřejmě nesmějeme tomu, že nás dítě kouše, dokonce ho za to trestáme - manžel s ním už minimálně stokrát "fláknul" do postele a okřikoval ho a poměrně ostře (poté co ho kousl) a on to stejně dělá dál a je mu to úplně fuk. :o)
9.11.2004 14:54:43
Jinak vám moc přeju, aby vaše další dítě nebylo hyperaktivní a nemělo snížený práh bolesti jako naše, protože pak by se z vás pravděpodobně také stali hloupí a natvrdlí rodiče. My se samozřejmě nesmějeme tomu, že nás dítě kouše, dokonce ho za to trestáme - manžel s ním už minimálně stokrát "fláknul" do postele poté, okřikoval ho a poměrně ostře (poté co ho kousl) a on to stejně dělá dál a je mu to úplně fuk. :o)
9.11.2004 14:49:31
Naše dítě v roce a půl "zvedlo" 10ti litrový kanystr s vodou. Přesněji řečeno vláčelo ho za sebou po chodbě. Zvednout cihlu je pro něj sranda. :o)
Btw., kdybych ho měla neustále odněkud sundavat, tak nedělám celý den nic jinýho. Takže ho sundavám jen z extrémně nebezpečných míst a i to dá docela dost práce.
Maxa, 1 syn, další "na cestě"
  • 
9.11.2004 14:15:54
a nejspíš má pravdu. Já po přečtení příspěvku a poloviny chatu nabyla totiž dojmu, že jsme příšerně zlý a přísný rodiče, když našemu "syčákovi" nechceme dovolit všechno to, co ostatní v chatu nechávají vyšumět... Tak tady je ten jeho mužský názor: "20-ti měsíční dítě nezvedne ani polovinu cihly, natož, aby někomu dvěma cihlama sbouchlo prst, pokud leze ve 20-ti měsících na peřiňák, aby skočilo, tak snad ho rodič vidí, jak tam leze a to, že se před spaním koušou jenom potvrzuje, že patří do jeskyně a ne do civilizace, (ježišmarjá, ta je hloupá a natvrdlá :-))) Lukin taky kousal a dával hlavičky, stačilo se tomu nesmát a přešlo ho to - tohle je prostě napsaný rozletně jako sci-fi a diskutující dole se chytli na pentle a diskutujou nesmysle".
Veronika, 2letá dcera
  • 
24.10.2004 16:57:14
Zdravím všechny mamky a tatínky.
Přestože se diskuze ubírá někdy nepochopitelými směry, chtěla jsem reagovat na to, čím začala, tedy na popis násilného chování batolete. Překvapuje mě, že tady ještě nepadlo (nebo jsem je přehlídla) jméno Dr. Jiřiny Prekopové, která o hranicích chování dětí píše naprosto konkrétně a dává praktické rady, jak je stanovit. Nejen Malý tyran (a nenechte se odradit tím názvem ani vy, kteří žádné problémy nemáte, je to velmi inspirativní kniha), ale také obsáhlejší kniha s názvem Neklidné dítě nebo známé Děti jsou hosté, kteří hledají cestu, také od ní existuje kniha Když dítě nechce spát. Píše tam i o fyzických trestech. S metodou tzv. pevného objetí, které Dr. Prekopová doporučuje jako alternativu fyzických trestů, mám vlastní zkušenosti, podařilo se mi s ní zvládnout jak pokusy a násilí, tak např. to, co není úplně samozřejmé, totiž odbourat noční kojení a přitom dál ještě mnoho měsíců kojit přes den (dceři bylo 18 měs.). Myslím však, že by rodiče neměli zkoušet pevné objetí jen po zaslechnutí z rychlíku, ale v některé z těch knih si to opravdu přečíst, má to svá pravidla.
Ještě dvě krátké poznámky k tomu, co se zde v diskuzích objevuje o násilí dětí: Moc mne mrzí, když z různých příspěvků cítím jistou hrdost na to, co všechno nám ti naši malí drsoni dělají. Jsem přesvědčená, že záměrné násilí vůči rodičům i ostatním se opravdu nemá tolerovat a nedá se to přejít jen tak tím,že z toho vyrostou.
A druhá poznámka: Nechci podceňovat mnohaleté zkušenosti pediatrů, ale slyšela jsem už tak absurdní doporučení lékařů týkající se výchovy dětí, že si nemohu odpustit upozornění, že v oblasti dětské psychologie zpravidla nejsou lékaři o nic vzdělanější než my ostatní a rady udílí spíše na základě zkušeností s vlastními dětmi, což není nic moc odborného . V případě problémů s výchovou bych radu vždy hledala raději v knihách odborníků nebo u dobrého dětského psychologa, to přece není žádná ostuda, ale výraz zájmu! Hodně štěstí.
Láďa
  • 
18.10.2004 9:56:59
Zuzi, Naprosto s Tebou souhlasím v tom, že s dítětem je potřeba velmi blízce komunikovat. Je moc důležité dát mu najevo, že mě zajímá jeho názor. A když to jde, tak mu nechat svobodu volby. Ale přitom se musí naučit, že rodiče je potřeba poslouchat. Jinak by rodiče byli bezmocní ve snaze ho naučit všemu, co ho naučit mají. Jak roste, musí k samostatnosti docházet postupně. Čím dál více zodpovědnosti+svobody.
Já jsem přesvědčen, že k výchově patří i fyzické tresty (možná ne u každého dítěte, záleží na povaze). Ale musí se uplatňovat správně. Ne "protestuješ, tak flák ho a nezajímá mě co si myslíš"!
A samozřejmě s mírou, jen když je to nutné, když dítě otevřeně a vědomě odmítá právo rodičů je vést. Určitě ne, když dítě něco zkazí kvůli své nezodpovědnosti, zapomnětlivosti apod.
Dítě někdy ve skutečnosti jen zkouší, jak se zachovám, jestli budu trvat na stanovených hranicích. A myslím, že se cítí bezpečně, když ano. Pravda, určitě ne vždy je nutno použít plácnutí. Někdy stačí jiný "důsledek". A ve vyšším věku ani plácnutí nepřichází v úvahu, bylo by pokořující, což u malého dítěte při správném použití není. Cíl není dítě ponížit ani mu dokázat svou sílu, ale něco ho naučit. A je důležité mu citlivě vysvětlit, že to dělám proto.
Vidím, že ty máš jiný názor než já. Já to respektuji a nic ti nevnucuji. Rozhodující budou výsledky, ne co si myslím já nebo ty. Přeju ti, aby ty tvé byly co nejlepší.
SAXANKA dcerka 15m
  • 
16.10.2004 19:39:22
Ahoj Sylvo,taky se snazim sehnat jesle, pro zatim pouze na 5 dni v mesici,ale nejak zatim bez uspechu.
mohu poprosit o adresu a telefon.?
pripadne o reference? dekuji moc saxanka
SAXANKA dcera 15m
  • 
16.10.2004 17:28:22
Ahoj Pavlo,
mohu poprosit o podrobnejsi informace o Pohadce? cena za dopoledne a pripadny telefon a adresa?

diky moc
SAXANKA
Michaela,2 děti
  • 
15.10.2004 14:32:27
Myslím, že jeden z důvodů tohoto chování by mohl být i snížený práh bolestivosti vašeho syna. Když i vyžaduje trochu bolesti, třeba ani nechápe, že ostatním to může vadit.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 262 [Dalších 242 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.