| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Markýz de Sade junior

 Příspěvky 110 z 262 [Dalších 252 >>]
...
  • 
16.1.2007 11:17:04
no nevím nevím ale raději si nepořizujtre nikdy žádná zvířata a synek asi bude navštěvovat psychologa... nebo psychiatra... nezlobte se ale on NENÍ normální.
Dr. Pehr
  • 
1.1.2005 18:39:00
Na kafi jsem nikdy nebyl, protože kávu nepiji. Chápu ale, že pro mnoho žen jsou zase nepochopitelné dlouhé diskuse například o tom, kterak tipovat zápasy 2. finské hokejové ligy. Ale přesvědčili jste mne. Jsem zde už potřetí a na tento web budu chodit, protože na rozdíl od jiných stránek zde najdu mnoho nepostradatelných informací.
27.12.2004 21:56:41
Pane doktore,
já si třeba naprosto nečiním žádné ambice tady na netu něco významně vyřešit. Spokojím se s tím, že si jen tak "po žensku" pokecám, anžto k tomu v běžném životě in natura nemám příležitost. A vida, i to mi kupodivu jde k duhu, a nemusím tady přijít na bůhvíjakou myšlenku (jakože i k tomu občas dojde).
M.
Líza
27.12.2004 17:49:16
Pane doktore, už jste byl někdy jen tak na kafi?
Dr. Pehr
  • 
27.12.2004 17:46:15
Ano, byl jsem na Vašem webu poprvé a dnes jsem se přesvědčil, že si opravdu nečiní nárok na řešení publikovaných problémů. Je asi stále dost lidí, kterým je počítač a internet pouze skladištěm názorů... Náhled nezávislého odborníka (se znalostí trendů) na daný problém by totiž neplodnou diskusi uťal již v počátku, což asi ale není účelem. Přeji Vám co nejméně času ubitého podobnými slovními výlevy.
Andrita a Vítek 3 roky
  • 
27.12.2004 10:57:11
Naprosto souhlasím. Jsem přesvědčená o tom, že všechny děti potřebují hranice. A kdo jiný by je měl stanovit než rodiče. Nedokážu si představit, že bych se svého synka bála. Jde prostě o to nebát se říci ne a pokud tomu dítě nerozumí, tak mu to vysvětlit přiměřeně věku. Když byl Vítek malý, tak buď stačilo přestat si s ním hrát nebo zvýšit hlas, v nejhorším případě plácnutí po zadečku. Můj systém je takový, že jednou mu řeknu, že NE, podruhé mu řeknu, že pokud nepřestane, tak potřetí už mu jednu plácnu. Teď už je dost velký, aby pochopil, že má na výběr - buď skončí sám nebo "bude ukončen". Řekla bych, že výchova ani někdy není tolik o tom, jestli je přísná nebo ne, ale spíše o tom, jestli je důsledná. Důslednost je velmi důležitá a pokud dítě vidí, že mu sice 10x řekneme že ne, ale nic se nestane, abychom tomu zabránili, tak je to k ničemu. Pokud my sami jako rodiče se necítíme jako autorita, tak o tom těžko můžeme přesvědčovat své děti.
Jen na okraj - náš syn Vítek je od mala velmi hodné dítě, je to moje zlatíčko, moc rád se mazlí a pusinkuje. Na druhou stranu také někdy zlobí, měl i krátké období, kdy to "na nás zkoušel" a vztekal se. Když to provedl poprvé manželovi, tak ten ho na radu svých kolegů z práce pocákal lehce ve sprše studenou vodou. Od té doby jsem již nikdy nemuseli takto zakročit a nikdy se nám nestalo, že by přišel nával vzteku a odmlouvání.
I z toho krátkého příkladu (nejsme rozhodně žádní sadisti, to byl nejhorší trest a pouze 1x který našeho broučka potkal) je vidět, že jsme spíše zastánci toho stanovit jasné hranice hned od začátku, protože zaběhlé stereotypy se mění hůře.
Všechny zdravím.
barb
  • 
21.12.2004 21:09:00
ked do tej chladnicky tak velmi che vliezt, preco mu to teda neumoznite a nenechate ho v nej zavreteho 1-2 minuty? Skusila som to raz na nasom kocurovi... oplatilo sa, uz nikdy viac do nej nevliezol... a po otvoreni dvier uplne poslusne a sam vyliezol ;-). Ked to plati pre kocura, preco by to nemalo platit pre nejakeho maleho spratka?
Milada.
9.12.2004 8:40:43
Vyjadreni odbornika, ktery by tady moderoval dikuzi?? :-))) Tady na Rodine??:-)) To jste mne opravdu pobavil, je videt, ze tu jste opravdu prvne. Vite, tady obcas vyjdou na hlavni strane takove blaboly, za laik zasne, odbornik se divi a nekteri cteneri tomu bohuzel veri :-(

To, ze oba rodice z tohoto clanku byvali opakovane v mladi na psychiatrii fiktivni nebude a to, ze autorka clanku tady nehleda zadne reseni svych problemu (at uz jsou to problemy v manzelstvi, ve vychove syna ci cokoliv jineho) je tu znamym faktem..my tu s autorkou diskutujeme tak vice mene ze setrvacnosti, protoze jeji clanky a diskuzni prispevky nas leckdy "nadzvihnou od monitoru" :-)

Milada
  • 
9.12.2004 2:15:15
Úvodní článek literárně zajímavý, skutečnost již méně. Na tento web jsem se dostal zcela náhodou, hledaje informace o skutečném Donatienu-Alphonsi-Françoisovi, markýzi de Sade. Zcela postrádám vyjádření odborníka, které by již od úvodu směrovalo a moderovalo diskusi. Některé rady a doporučení totiž kompletně postrádají opory v současných pedagogických poznatcích. Od vyjádření se k samotnému případu mne odradila věta na konci vyprávění ("Počítali jsme s tím, že bude magor. Oba jeho rodiče bývali v mládí na psychiatrii jako doma."). Vážení, vlastně jste se svou situací byli dávno předem srozuměni a divím se, že ostatní diskutující tyto dvě věty neodradily od reakcí taktéž. Připadá mi to ale celé spíš jako nějaká podivná zábava pro dlouhé podzimní a zimní večery, než jako snaha dobrat se skutečného řešení. Pravděpodobná je i varianta, že téměř celý příběh je vlastně fiktivní.
9.11.2004 15:58:36
Jano, někteří lidé prostě nechápou, že každé dítě je jiné a na každé platí něco jiného. A kdo nezažil našeho syna v akci, tak mi z vyprávění taky nevěří...
Mimochodem, jediné, co "platí" na syna je zabránit mu v pohybu. I když platí... když ho pevně chytíme tak, aby nemohl mávat rukama a nemohl se celkově moc hýbat, tak začne fňukat a slibovat, že už bude dělat "hají" a nebude zlobit, ale musíme to udělat minimálně 3x, aby trochu ztratil šťávu a unavil se tím bojem, kdy se pokouší vyprostit. Myslím, že jsem to tu už psala, od narození nesnášel jakékoli omezení v pohybu, v zavinovačce byl 1x cestou z porodnice (byla zima). Když ho první noc po narození přinesla sestřička umytého - o půl noci se šíleně podělal a já neměla dost těch papírků na zadek, tak jsem ho předala k mytí na sesternu - v zavinovačce, koulel výhružně očima a tvářil se jak sedm čertů. O těch jizvách na rukou jsem psala taky. Prostě je hyperaktivní a hyperkinetickej už od časů, kdy byl v břiše a nedá se na něj aplikovat téměř nic z toho, co na jiné děti. :o)
 Příspěvky 110 z 262 [Dalších 252 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.