| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když si takhle přísná, budeš dítě ty!

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 42 [Dalších 2 >>]
Dana
  • 
25.5.2004 10:16:04
Naši mě do školky dostali přes protesty paní ředitelky. Mamce se narodil brácha a jako postižená by nezvládla péči o dvě děti, tak paní doktorka pomohla našim, aby mě přijaly. Tenkrát, když byla ženská na mateřské, dítě nemlo ve školce co dělat. Od té doby jsem měla ve školce, když nás měla ředitelka peklo. Jednou jsme dělaly záložky do knížky a lepily na ně geom. tvary. Já přelepila 2 kolečka na sebe na za to jsem musela stát u stolečku v pozoru a nemohla si jít hrát na zahradu. Ze školky nesnáším guláš a dukátové buchtičky. Prostě stačí to jen cítit a je mi na nic.
U dcery ve školce se dopředu napsalo co nemá ráda a nikdo ji nenutil nebo snědla co snědla. Je fakt, že jídla byla domácí, paní kuchařka vařila hrozně dobře.
25.5.2004 9:54:39
Já si jen matně vzpomenu na nějaký zážitek z prvních školních let, zato jedna vzpomínka na školku mi zůstala: byly mi čtyři roky, po obědě se chodilo povinně umýt, vyčurat a spát. Problém byl v tom, že mě se jednou chtělo na záchod až v době, kdy jsme měli odpočívat. Paní učitelka, jejíž podobu si dodones přesně vybavím, mi zakázala odejít z lehátka s tím, že půjdu, až skončí odpolední klid. Počurala jsem se a ona mě tak nechala až do příchodu rodičů, kterým samozřejmě žalovala, jak jsem neposlušná ....
Petra
  • 
25.5.2004 8:40:56
Já osobně si ze školky nepamatuji žádné hraní, procházky, zpívání, kreslení.... Pamatuji si jediné. Jak uplně sama sedím za stolečkem. Všechny děti jsou už uložené na lehátkách k odpolednímu spánku a já pořád sedím u talíře s masem. Učitelka stojí nade mnou a čeká až všechno sním.
Naprosto běžné bylo, že jsem měla v kapsičkách u zástěrky kusy masa....
Už je to taky dobrých 25 let.

Doufám, že tohle se už ve školkách neděje.
Katka
  • 
25.5.2004 7:42:34
Tak ja mam taky skvely zazitek ze skolni druziny.

Meli jsme hrachovou kasi a doprostred talire na tuto kasi nam kucharky daly parek.
Jenze ten parek byl v gelitovem "strivku", takze to neslo ukrojit a ani rukama oloupat - bylo to samozrejme celem namocene v kasi.

A tak jsme my deti snedly kasi a nedotknute parky vracely. Kucharky pak
pred nami parky vytahovaly z taliru, myly je pod tekouci vodou a hazely do igelitovych tasek.

Mely veceri zadarmo.
a
  • 
24.5.2004 22:26:29
a
Lorina.
  • 
24.5.2004 21:11:57
My máme úžasnou paní učitelku, ale posledních pár týdnů bojujeme (rodiče) s paní ředitelkou. Nějak opominula fakt, že školka není její, nerespektuje přání rodičů a dokonce si tvoří vlastní předpisy. Rozhodla, že pokud si nevybereme jednoho z rodičů, který bude dělat pokladníka, tak se nebudou pořádat kulturní akce. Prý nemůže vybírat peníze. To, že se vybírají (některá z učitelek)peníze na plavání, fotky, knížky - to jí nevadí.To je asi něco jiného.Pokladník se nám neosvědčil, ale paní ředitelka neustoupí, kromě toho jsme ji přistihli, že pokud si nezjistíte, jak to opravdu je (praxe, vyhlášky), tak vám do očí bude tvrdit upravené nepravdy.Ach jo, všechno nás to pěkně štve a zítra nás čeká další (letos již 4.) schůzka rodičů, kde se budeme dohadovat, jak to být nemůže.Atmosféra přímo vynikající!!!Na chodu školky se rodiče podílejí víc než dost (kupují hračky, nosí papíry, perou ručníky, nosí bonbony)a pořád to není dost. Nakonec si nemůžete rozhodnout ani o tom, zda budete platit jednotlivé kulturní akce až v době konání a ne paušálním poplatkem, který některé děti ani nevyčerpají, přesto se však jejich peníze také použijí. A to jsme na vesnici!!!!!!!!
lorina
24.5.2004 19:55:25
nasi zase stahli moje sestry v devadesatem ctvrtem ze skolky proto, ze se od sousedovic dcery dozvedeli, ze pani ucitelka jim narizuje sedet mimo kolektiv deti a zakazuje jim hrat si s hrackama - ale pri predavani vsechno "idealni" - jen nasim bylo divne, ze do skolky nechteji, bylo jim receno, ze to deti delavaji. A to proto, ze tata byl policista (vysetroval kradeze, zadna STB) - to mi taky prijde hnusne, kdyz si nekdo vyrizuje svoje ucty a mindraky pres deti, navic bez znalosti veci

ad dojidani- zrovna dnes jsem si vzpomnela na skolni druzinu- diky ni nejim hovezi, brambory (pouze doma uvarene), spenat a cervenou repu. Treti sestre se stalo, ze protoze byla nucena dojist spenat, vyzvracela ho do talire- vychovatelka ji naridila, ze dokud to nedoji, tak nepujde z jidelny.

clovek tam nemuze porad stat a chranit svoje dite, doufa, ze ho sveruje odbornikum, ale kdyz se natrefi na nekoho takoveho, je to sram na cely zivot
pamatuju nekolik takovych ponizujicich situaci - je to zvlastni, clovek by rekl, blbost, ale pamatuju si to zive uz 25 let, jak mi ucitelka v MS cervenou propiskou pocmarala ve vykrese slunicko, se kterym ja jsem se pracne tvorila a aby bylo jooo hezke, tak jsem mu namalovala oci a ruce a korunku a ucitelka mi vynadala, ze jsem blba, jestli jsem nekdy videla slunicko s oblicejem a koncetinama (mimochodem v kazde druhe detske obrazkove knizce) a cervene mi to "opravila"
JaninaH
24.5.2004 15:31:37
Také mám podobnou zkušenost ze školky.
Dcera se jednou ve školce po obědě pozvracela (možná také proto, že tam neustále nutili děti DOJÍDAT). Protože učitelky věděly, že manžel pro dceru po obědě přijde, počkaly, dokud nepřišel, a přivítaly ho s kýblem a hadrem. Pak nad ním se stály, dokud to neuklidil. Mimochodem, dcera od té doby, co nějakou dobu chodila do této školky, zásadně odmítá jíst maso :-((
J.
Katka
  • 
24.5.2004 15:14:12
Tak to u nas ve skolce je povinnost mit druhe obleceni v satne v sacku, pro pripadne nehody.
teta Tinka
  • 
24.5.2004 14:59:25
jo :o)) to mě mamka vyprávěla, jak jsem se jednou ve školce pokakala. nestihla jsem to na záchod a tak hovínko skončilo v těch pískové žlutých vroubkovaných punčochách. a věřte nebo ne, zůstalo tam až do příchodu mamky (měla jsem zástěrku, takže nahatá jsem nebyla). ale po tolika hodinách už punčocháče vyprat nešly...
co bylo tak těžkého to z punčoch vyklepnout do záchoda???!
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 42 [Dalších 2 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.