| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O českých domorodkách

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 166 [Dalších 126 >>]
10.8.2004 15:28:17
A MMCH já nejsem poprděná ze zahraničí. Ale české porodnictví je na takové "úrovni", že nedokáže zajistit ani takovou banalitu, jako je pestrost porodních služeb pro maminy, kterým nevyhovuje tři, čtyři, pět dní kvůli porodu ležet v nemocnici. A porody doma NEJSOU vracení se do minulosti :o) Právě naopak. Porody byly z domácností hromadně převedeny do nemocnic, a díky nespokojeným maminám se zase začaly pracet do domácností, tentokrát už za jiných podmínek, než dřív :o)

Netvrdím ale, že je to hromadná záležitost.

S.
10.8.2004 15:24:34
Proč? Jaký v tom vidíš rozdíl? V obou případech maminy rodily sice v adekvátní péči, ale v obou případech se ta péče ukázala jako nedostatečná. Tak v čem je rozdíl?

S.
Tamara
  • 
10.8.2004 15:20:16
Já bych si dovolila odpovědět za Kytku. V případě nemocnice - nemocnice bych platbu za převoz neplatit. Porod doma a posléze nemocnice tak plať maminko.

Nechápu proč pořád sem pletete zahraničí. Za chvilku se z nich poprdíte. Tady jsme v Čechách byť v Unii. Máme porodnictví na velmi dobré úrovni, tak proč se vracet do minulosti. To taky za chvili můžeme prespávať v jeskyních.



Ježe móda je móda a té se bohužel nevyhneme, že?
10.8.2004 15:06:47
:o) Jinak já měla na mysli dobu, kdy vyhledávání nefungovalo VŮBEC :o)

S.
10.8.2004 15:05:47
Jo, o tom mi chvíli vyprávěj. A od doby, co jsem opustila IE a začala netovat v Mozille, tak mi nejde ani vyhledávání podle období :o( Na druhou stranu mám pocit, že hlavní články jsou tak nějak přehlednější, než dřív. Nebo mám jenom štěstí na to, co hledám? ;o)

S.
Milada.
10.8.2004 14:59:14
Sylvi,

já Ti nevím, nechci rejpat do Rodiny, ale nepřehledná je pro mne bohužel stále :-( Vždyť víš..vyhledávání podle nicků, vyhledávání jen v jedné rubrice atd..

Milada
10.8.2004 14:46:11
ale jinak by mě zajímalo, jak to vidíš s tím placením sanitky při převozu dítěte z nemocnice nevybavené JIP do nemocnice vybavené JIP.

S.
10.8.2004 14:41:09
Kytko, zase se pleteš. V Holandsku rodí doma zhruba třetina žen, a přesto se doma nestává víc tragédií, než v nemocnici. Kolik žen by teda muselo rodit doma, aby se těch tragédií stávalo víc? :o)

S.
10.8.2004 14:37:12
:o))) Týno, to víš - tady na Rodině je spousta mých textů, ať už článků nebo příspěvků v diskuzi. A byly doby, kdy Rodina byla ještě míň přehledná, než dnes a když jsem chtěla dohledat nějaký svůj starší text, na který bych odkázala, dalo mi to ještě větší práci než v současnosti. A tak jsem si tehdy založila stránky, kam jsem postupně všechno přemístila, případně tomu "dodala formu"... a teď, když chci odkázat, tak vím kam :o))) Ono když máš už po několikáté ZAS A ZNOVA vypisovat, co a jak je potřeba všechno zařídit k ambulantnímu porodu... no, opravdu je rychlejší odkázat na jeden článek na mém webu, kde mám všechno uspářádáno podle svého, než tady dohledávat někde v diskuzi příspěvek, který měl téměř stejný obsah. Nebo dokonce lovit v paměti a všechno psát znova... Představ si, já nemám web kvůli návštěvnosti, ale abych na něm měla info, které může někoho zajímat. Jestli ti moje odkazy tak vadí, tak na ně neklikej :o) Já taky nekliknu na každou blbinu, kterou vidím :o)

S.
Milada.
10.8.2004 13:28:51
Kytko,

moc Tě prosím, formuluj své příspěvky konkrétněji, třeba tím, že oslovíš toho, komu píšeš, když už nepíšeš příspěvky jako odpovědi.. Tímto příspěvkem http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=1129787 odpovídáš na můj příspěvek a já si nejsem jistá, zda neodpovídáš Aidě. Jinak si totiž neumím vysvětlit Tvé slovní spojení, cituji: "Jsme každá na jiném břehu a tak se asi nikdy nedohodneme. atd..celý ten odstavec... Nějak totiž nechápu, zda opravdu těmi různými břehy myslíš:
První břeh - porod v porodnici
Druhý břeh - porod doma. Pokud to tedy takto chápu správně, tak já stojím na tom břehu č.1, psala jsem to zde: http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=1129376
a stojím si stále na svém, že já bych i nyní, po 2 porodech opět rodila v porodnici.

Ohledně hazardu a tupého stáda:
Lidé hazardují různě..pro Tebe je hazard, když někdo rodí doma, pro mne je zase hazard, když těhotná alergička jí třeba celer a její dítě po porodu bude uloženo v péřovém vybavení postýlky, pro jiného bude hazardem úplně něco jiného... Ani Ty, ani já s tím nic neuděláme, můžeme tu o tom tak leda debatovat, mít na svůj názor. Při porodu doma se nějaký problém třeba stát může, stejně tak jako může mít problémy to dítě, vyrostlé na celeru. Já ani Ty nemáme tyto děti v péči. Myslím, že nám oběma nezbývá, než se s daným stavem věcí smířit :-) a věřit, že pro porody doma se najde nějaký způsob, který je lépe zabezpečí v případě nějakých problémů. V případě, který je hazard pro mne je, je zejména důležitá osvěta a dostatek informací, pečlivá maminka si už určitě sama dá pozor :-) a určitě bych ji nenazvala jako jednu příslušníci tupého stáda.

Milada
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 166 [Dalších 126 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.