| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Slzy smutné sportovkyně

 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]
Anička
  • 
12.2.2004 19:44:03
Co napsala Jitka, mi pomohlo pochopit, proč asi některé ženy udržují milenecký vztah, i když mají vcelku šťastné manželství...chápu proč, to ano. Ale, bohužel, to neznamená, že s tím souhlasím. Přátelství a vzájemné svěřování je pro mě nezbytností. Mám několik opravdu dobrých přátel mezi muži a naše vztahy jsou velmi blízké. Ale zároveň jsem si jistá, že nejosobnější a nejintimnější je to mezi mnou a mým mužem. Mohu mu říct všechno, dočista všechno bez obav.

Jsme spolu pět let, a proto možná řeknete, že za dalších deset budu třeba mluvit jinak. Ale na to bych nesázela. Pečlivě jsem se rozhodovala, Když jsem si ho "vybírala", stejně pečlivě jsem ho "otestovala". Znám ho. Je milý, laskavý, trpělivý ....naslouchá...v milování nám to klape.

Nechtěla bych mít milenecký vztah se dvěma muži. Nemohla bych zranit manžela. On ví, že byl a je jediný v mém životě a zdá se mi to tak správné. Dokáže mi dát všechno, co potřebuji, a proto jsem si ho vzala. Mít různé muže na různé činnosti mi nepřipadá ani čestné, ani vkusné.

Ale omlouvám se, že to vidím trochu černobíle...patrně to bude výchovou a také tím, že se mi podařilo mé představy o manželství naplnit!A.
Alice
  • 
7.10.2003 0:24:11
Na tu otázku jsem ani odpoved pro sebe nechtela. Samozrejme, ze se utesujete zámerne. Chápu, ze clovek nekde tu sílu brát musí, aby koukal zpríma. Ale, jak písete, "situace není OK" a na vasi otázku jestli je lepsí zena schopná-upravená-neverná nez dejmetomujiná a verná by vám mohl dát spolehlivou odpoved jen vás manzel. Pokud by jste ovsem o ni stála. O coz já bych asi taky nestála...tak by se mi zpríma urcite nehledelo snadno...leda bych predpokládala, ze to taková novina nebude. To jsou ale jenom takové moje teoretické dohady. Zálezí proste na tom, na co se cítíte. Nikdo nemá právo soudit. Je to ale chuze po tenkém lede.
Zaujalo me, je to uz nejaky den, kdy Sosan premítal o ruznych druzích lásky. Nedávno jsem cetla clánek od nejaké psycholozky o formálním manzelství (ze si u nás na nej lidi zase zvykají, ze má své opodstatnení).
babi_
6.10.2003 21:09:46
Utěšuji tím svoje svědomí nikoli náhodou, nýbrž vědomě, záměrně (vím, že moje situace není OK - různě tu kolem o tom píšu), ale natolik úspěšně, že se manželovi zpříma do očí dívám snadno a ráda, má je pěkné.
Marie, dvě děti
  • 
3.10.2003 10:20:57
Stran návštěvy poradny. Je to se mnou jako s kuřákem - vím, že je to špatně, ale ještě nevím, jestli to chci skončit. S psychology mám určité zkušenosti, v zásadě tlačí člověka k tomu, aby si ujasnil, co chce, což já tedy přesně právě nevím. A pozor. Původní stav je tento stávající. Nejdřív byl přítel, pak teprve budoucí a teď nynější manžel. Naše manželství nezná žádný původní stav bez přítele.
2.10.2003 15:31:00
Vim ze je to ma obvykla rada, ale jsem toho nazoru, ze nejlepsi by bylo kdybys zasla SAMA do manzelske poradny, a situaci tam rozebrala. Mozna ze mylim, ale uz z toho, ze jsi dala svuj pribeh k diskuzi a mne k posouzeni, mam pocit, ze zcela spokojena se vztahy ve kterych zijes, nejsi. Mozna, ze je to jen otazka casu, a vse se vrati do puvodnich koleji, ale prece jen, mam kamaradku s podobnym problemem, je pomerne nestastna a plna obav, ze se na jeji vztah prijde, jak bude reagovat manzel, jak deti, boji se ohrozit manzelstvi a nechce opustit milence (z trochu jinych duvodu- ale to nehraje roli) proste hraje dvojroli a neni ji v tom moc dobre, u ni doufam, ze jde jen o cas, kdy se vse zase usadi. Asi jsem se dala unest a vyjadrila spise negativni stanovisko, skutecne nemohu vedet jestli prave nevera neni to co udrzuje Tvuj vztah s manzelem v rovnovaze, at to zni jakkoliv absurdne, ze milenec ti dava neco ,co Ti umoznuje napr. snaset nejake manzelovi nedostatky. Ja vazne nevim a byla chyba se k tomu vubec vyjadrovat. Mohu Ti jen poradit, pokud mas pocit, ze jsi "rozpolcena" ( nenapada me na vhodnejsi vyraz, i kdyz to nezni moc pekne) mezi manzela a milence, bylo by dobre se poradit s nekym, kdo problematiku ovlada, s psychologem z partnerke poradny, po nekolikate upozornuji, ze nejen neni nutne tam chodit s manzelem, ale pokud nebudes chtit, aby to vedel (a obe jsme nazoru, ze by to dobre nebylo), tak se to nedozvi. Pokud jsi z mensiho mesta a nemas plnou duveru, da se na internetu najit poradna vzdalenejsi. Ver mi, ze vetsine psychologu jde o pomoc klientum a ne o jejich posuzovani, muzes sverit vse, jak to citis a neobavat se nejakeho skatulkovani.
Marie, dvě děti
  • 
2.10.2003 14:32:53
Samozřejmě že manželovi nic, co by ho mohlo ranit, nevyzradím, dokázala jsem to už 21 let, tak už to asi vydržím do smrti. Je to prostě můj problém, ne jeho.
Marie, dvě děti
  • 
2.10.2003 14:29:06
Myslím, že výraz " s rezervou" je přesný pro situaci mého manželství. Nebo řekněme nadhled. Možná je to málo, možná na víc nemám. Co bys mi tedy poradila, když tě, Míšo, k tomu teď vyzývám?
27.9.2003 16:37:29
Sosane priznam se, ze Ti asi dluzim onluvu, skutecne jsem se domivala ze neustale utocis na vicemene nezamou pani Marii, o ktere skutecne nic nevime. Pokud se tyka druhe Marie,neodvazim se jeji problemy hodnotit jednatk proto ze me k tomu nevybidla, a jednak proto ze tomu skutecne vubec nerozumim, ja bych skutecne nedokazala zit s druhym cloveku s urcitou rezervou, a mit temata, ktera by byla tak velmi vyznamna a pritom naprosto tabu. Ale je mozne, ze pravdu ma i Marie a ze jeji manzelstvi tim nijak netrpi. i kdyz uprimne receno pochybuji ze by se v manzelskem trojuhelniku komukoli dobre zivlo i pre to ze o nem nema vubec tuseni, musi tam byt neco co o jeho existenci napovida.
Mam spis konkretni radu za zadnych okolnosti manzelovi s svem vztahu nerikej. pokud si nechces rozbit manzelstvi, asi by se ho to velice hluboce dotklo a naprosto by nevedel kdy a v cem Ti muze jeste verit, coz je asi to co ma na mysli Sosan. Takze prece jen jsem rekla svuj nazor, omlouvam se, ja nikdy v podobne situaci nezila a je mozne, ze ji skutecne nerozumim.
Sosan
  • 
26.9.2003 1:57:19
Co se týká té poznámky, nenaštvala mě a možná na tom i něco je, mě osobně by nevěra určitě vadila. Já tady ale na nikoho neútočím, toto je diskuse a ne nějaká bitva. Snažil jsem se pochopit Marii, co ji k jejímu bizardnímu názoru vede a děkuji jí za to, že svůj postoj k nevěře takto otevřeně popsala. Chtěl jsem zde upozornit na to, že nevěra není jen porušením jakéhosi majetnictví partnera, ale znamená automaticky likvidaci určitých, pro mě důležitých, hodnot vztahu (důvěry a vzájemného pochopení - viz můj předchozí příspěvek). Tedy vztah mezi vzájemně nevěrnými (mající trvalý utajovaný poměr vně vztahu) nikdy nebude mít tu hloubku a hodnotu. Nicméně zde jasně vyplouvá na povrch, jak je pojem léska ošemetný a široký pojem, zahrnující blíže nedefinovanou směs citových vazeb, a pro každého to může znamenat něco jiného. Není-li v důsledku takové nevěry, kterou popisuje Marie vlastně žádné straně nějak ubližováno, není ani co kritizovat. Je to konečně docela zajkímavý příklad toho, že někteří lidí jsou prostě přirozeně polygamní, přijde jim to normální a nijak se tím necítí poškozeni. Existují i případy jakýchsi nesezdaných vícečetných manželství, která žijí v plné spokojenosti všech zůčastněných - proti gustu... Ovšem nám monogamně založeným by nikdo neměl brát právo vyjádřit nad něčím takovým údiv a vyslovit se ve smyslu, že nám by to vadilo.
Alice
  • 
25.9.2003 23:49:38
...Není treba si dávat pozor na aktivní energické zeny, které doma vytvárejí pohodu, kvalitní servis nákup-úklid-varení-praní-zehlení-volny cas detí-skolní povinnosti dětí..., manzela mají opravdu rády, ale presto se jim do zivota nějakym způsobem dostal jestě jiny důlezity vztah. Mozná je lepsí mít doma takovouhle Marii (jsem stejná jako ta z otcovského fejetonu), nez nějakou hádavku, zárlivku, nesamostatnou chudinku, zenu, která o sebe nijak zvlást nedbá, nebo já nevím co - to jsou jen takové namátkové príklady, leč stoprocentně věrnou. Jinak ideály stran manzelství nelze nez chválit a závidět.

Ackoli me Sosan jako vecny rejpal svym cernobílym videnim stve a s ostatními vasimi príspevky bych témer souhlasila, protoze: nesoudím-kazdy svého stestí strujcem-kdo je bez viny hod kamenem, tohle tedy nechápu. Takze...-az se manzel o nevere dozví, rekne si,"vsechno klape, doma pohoda, uvareno, vypráno, vyzehleno, deti ve skole dobry, manzelka upravena, v posteli dobry, mame se rádi, vlastne se nic nestalo?...Mozná jsem naivní a vím o svete málo, o nevere nevím nic, mozná nejsem tolik aktivní a energická jako vy (spís jako ty nesamostatné chudinky?), ale napadá me, jestli si tak náhodou jenom neutesujete svoje svedomí? Já bych tedy chtela, aby mi byl manzel verny, vy ne? A co vás muz? A je pro vás snadné koukat mu zpríma do ocí?
 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.