| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Psi pro zdraví a pohodu

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 67 [Dalších 47 >>]
jarka, Sarka 15mesicu
  • 
7.10.2003 13:58:26
Krasny a rozumny prispevek, dekuji moc!
Lada 20 let
  • 
30.9.2003 16:32:20
Já jsem taky "pejskař" a opravdu sama vidím na svém synovci, který dříve žil v rodině bez psa a nyní žije "se psy", že je klidnější, soustředěnější a celkově se mnohem rychleji učí různé aktivity a dovednosti a řekla bych, že naši dva psi patří mezi jeho nej kamarády.
Jana
  • 
9.9.2003 10:01:41
Sylvi, je mi to jasné :-))) ona alegie je občas nevyzpytalená. Ono všechno nikdy neplatí na 100%. Muž taky odmítá léky - a vždycky když kýchá a kašle, tvrdí že to je "jen takové malé podráždění". Tak jsem ho nedávno dostrkala k mojí alergoložce na testy - moooc pěkně to vyšlo, samý stupeň 3-4 nebo 4 (4 je největší pupen). Ale vesměs to byly jen jarní pyly, tak se hned domluvili na vakcíny. To jeho květnové 3 týdenní kašlání jednoduše mělo svůj důvod :-))).
V naší rodině se objevují takové divné imunitní reakce. Třeba syn - měl docela rozsáhlý imunodeficit, který se zjistil víceméně náhodou během očkovacího cyklu v jeho 5 měsících. No - pak se všechno očkování zarazilo. Dostal v tom jednu živou obrnovou vakcínu (ve 3 měsících). A pak ve 2 1/4 jednu dávku injekční inaktivované obrny. Mno, jeho reakci na očkoání jsem tu v dubnu popisovala v rubrice očkování - děs a hrůza. Včera jsem se dozvěděla jak je na tom s protilátkami. Doslova "extrémně vysoké". Ach jo - normální dítě musí dostat 4 - 5 dávek aby mělo slušnou šanci mít protilátky proti všem 3 typům polioviru, ale náš Kuba vystačí s 2 dávkami, které byly navíc 2 roky od sebe. Ještě že jsem udělala kolem trochu rozruch a dál se neočkovalo - kdyby byl býval dostal měsíc od té reakce další dávku - ani nechci myslet na to, co by se mohlo stát. To už by byla nemocnice na 100%, brrrr. Současné doporučení je neočkovat obrnu v nejbližších měsících ani v nejbližších letech. Tak jsem situací donucená si leccos pročíst. Člověk když o svých potencálních problémech trochu ví, se s doktorem líp dohodne. Tuhle jsem si stěžovala mojí obvoďačce že mi Zyrtec na alergii nějak moc nezabírá, nabídla mi že tu má něco nového. Nechtěla jsem být za šťouru a tak jsem to brala aniž bych se zajímala co je to. A doma koukám :-))) je to Zyrtec tedy cetirizin - ale od jiného výrobce pod názvem Analergin. Jo jo, on i Reactin je to samé. Ale jen pokud to víš, můžeš se ohradit, diskutovat...takže z nouze ctnost :-)))
Jana
Zuzana+dcéra(04/01),syn(07/04)
9.9.2003 5:16:21
Ja mám diagnostikovanú alergiu asi 20 rokov a pri testoch mi vychádzala reakcia skoro na všetko, čo sa testovalo (mám pocit, že aj na psiu a mačaciu srsť). Alergik je aj sestra (od dvoch rokov senná nádcha + nábeh na astmu) a mama. Napriek tomu sme to riskli a kúpili pred 10 rokmi dlhosrstého(!) jazvečíka. Ani jednej z nás nerobil problémy.

Manžel má dokázanú alergiu len asi dva roky, no len preto, že skôr sa nedal testovať. Problémy mával dlhšiu dobu. Tiež vyrástol so psom, ten mu však problémy nerobil.

V tejto súvislosti máme však veľmi zaujímavú skúsenosť - naša alergia na psov sa prejavila až v momente, keď sme prestali byť so psami v dennom kontakte. U manžela to začalo po odchode na internát (pálenie očí, nádcha), u mňa po odsťahovaní od rodičov (kožná reakcia). Najzaujímavejšie je, že aj manželov brat začal mať problémy s reakciou na "rodičovského" psa, až keď sa oženil a odsťahoval.

Napadajú nás len dve vysvetlenia - buď ten dennodenný kontakt predsa len nejak trénoval našu odolnosť voči alergénu alebo sa stal pes pre nás problematický až s jeho postupujúcim vekom. Zrejme čím je starší, tým viacej roztočov hostí na svojom tele.

Je to pre nás záhada. Podotýkam, že mama a sestra problémy naďalej nemajú. Možno sa časom zistí, že včasný kontakt s jednotlivými alergénmi môže alergiám predchádzať. Už sa predsa objavila štúdia, ktorá tvrdí, že deti z čistotných domácností trpia alergiami častejšie. Svokor mi dokonca spomínal článok, v ktorom tvrdili, že dieťa by malo konzumovať napr. jahody pomerne skoro, pretože čím neskôr ich ochutná, tým je väčšia šanca, že na ne zle zareaguje. Samozrejme viem, že je to riskantné tvrdenie a bola som v podávaní jedál u dcérky veľmi opatrná, len chcem poukázať na to, že aj sami lekári niekedy tvrdia protichodné veci, čo súvisí s vývojom ich poznania - viď debata o vplyve kojenia na rozvoj alergie u dieťaťa alergickej matky.
Corra
  • 
8.9.2003 19:37:45
Ahoj heleno.Hlavně záleží na přístupu ke psu.Máme tři děti a JEZEVCIKA.Děcka ho tahají(samozřejmě omezeně,než to já nebo manžel zjistíme)občas se stane že mu někdo stoupne na nohu nebo ocas.Máme ho sice zatím jenom 7 měsícu,ale nikdy nenastal žádný problém.Je pravda,že si nenechá všechno líbit,když to děcka už přehánějí,tak začne vrčet.Hlídá si svoji smečku.-když se někdo na procházce opozdí,tak na něj čeká.Když se jdeme koupat,tak neví koho hlídat dřív a když někdo odplave trochu dál,tak ho hned plave "zachranovat". a u již zmíněného veterináře?Při očkování ho nedržím ani já,nebo někdo jiný.NENI pravda,že nějaká rasa psa se hodí k dětem víc,nebo mím.Je to jenom souhra několika okolností při utváření psí osobnosti.
8.9.2003 18:40:53
Mno, Jani, netuším, jak manžela kdysi léčili, ono to bude určitě patnáct-dvacet let dozadu. S tchyní se o tom bavit nechci, protože bych v tom okamžiku musela propadnout depresi, že se manžel jara nedožije (první info po svadbě od ní byl výčet všech příbuzných, kteří zemřeli na rakovinu - když jsem to s vyvalenýma očima později líčila manželovi, tak to uvedl na pravou míru: zemřeli sice na rakovinu, ale mezi sedmdesátkou a devadesátkou, které se dožili ve zdraví, ale pak to šlo rychle z kopce), no a manžel se o alergii odmítá bavit, protože takový pitomosti si stejně napamatuje... Ono i ty léky, co před lety dostal byl poměrně horor do něj nacpat, protože nechápal proč... Ale sdlábnul jich aspoň polovinu, úspěch :o) Jinak je až nechutně zdravej, kdyby neslít ze střechy, tak ani neví, kdo to doktor je :o)))

S.
berunda
  • 
8.9.2003 18:15:49
Tercin prispevek jsem nepochopila, no nevadi. Myslim ze Jana to vysvetlila celkem pekne a neni k tomu co dodat.

Milado, myslim, ze nemusis byt zoufala, ze neznam ten Elidol. Bude to nejspis tim, ze jsem se to techto informacich nepidila. Jsem ted v obdobi klidu-tuky tuk- u sveho kozare jsem nebyla cca rok a pul. Az za nim) pujdu, urcite se s nim o tom pobavim.

Doufam ale, ze to jen tak nebude....
Milada.
8.9.2003 16:16:03
Terko,

mno, Janu trochu znám a tak vím že je tak trochu z oboru, o kterém se tu mluví..takže Jana bude určitě mít komplexnější a odbornější informace než my ostatní...pokud se tu napadáme (což tedy nevím...), tak i kdyby jen jedna jediná z nás z toho měla něco mít (tím myslím to, že se Berunda přestane natírat kortikoidama a přejde na něco stejně účinného, ale šetrnějšího-tedy pokud jí to bude zabírat) - tak už to bych nazvala úspěchem..

Milada
terka
  • 
8.9.2003 14:58:29
Ahoj Jano,klobouk dolu, konecne prehledny nazor , ktery je bez emoci , jinak zenske jako vzdy maji ten SVUJ nazor nejlepsi a jediny, a kdo si mysli neco jineho je blb. Ach jo! Vim, ze vsechny chceme rict svuj nazor, ale mit pravdu nejde za kazdou cenu !! A opravdu moudri lide vetsinou nikdy nereknou : "ja jediny mam pravdu a jen tak a tak to je " !! Holky nenapadejte se za nazory !! Jsou to jen nazory. Pradvu klidne muzete mit obe, nebo taky vsechny nebo nikdo !!Terka
helena, dva kluci
  • 
8.9.2003 14:12:24
Mam doma jak deti,tak psa. A k vyberu psa si dovolim par svych zkusenosti..Budu-li mluvit o velmi malych detech - pak snad pes plemene vyrovnaneho,neprilis preslechteneho a s vysokym prahem drazdivosti to znamena , ze dlouho trva, nez se vzrusi, a musi mit intenzivnejsi podnety.Takovy francouzsky buldocek vam na kline pri injekci ani neotevre oko, kdezto pri stejne " operaci " by vas jezevcik sezral a tri dny s vami nemluvi.. Takovy pes pak snaz snese neurvale zachazeni malych deti. Proto jsou ve svete tak oblibeni treba stafordshirsky terier je v Anglii nejoblibnejsi rodinny pes. Snese od deti opravdu hodne a nevadi mu nejake slapnuti na ocas. je trochu potiz s tresty. Biti nepomaha . Ono ostatne u zadneho psa iti nic nevyesi. Myslim, ze vic nez plemenne dispozice jsou dulezitejsi , ze to musi byt zdrave vyrovnane zvire,ktere nikdo netyral a ktere ma pevne instinty. Cili pozna,ze jde o male dite. Pes, ktery utoci na stenata a feny, nema jiste instinkty,a pravdepodobne se ozene i po vasem diteti..A tyrani neni jenom biti. Tyrani je i omezeny pohyb,hlad a zizen , " zlobeni se na psa " spatne veleni, kdy nakonec pes prejima ulohu vedouciho smecky a pod..Poud mate stesti a vas pes se povedl,dite odrostlo a je mu dvanact patnact let a uz muze byt s vasim psem samo ,i pak mejte porad jedno ucho nasmerovane smerem k psovi a diteti a porad kontolujte, jak spolu komunikuji. Nase deti si nemusi uvedomit,ze psovi ublizuji nebo ze ho polidstuji neunosnym zpusobem / je to videt dnes a denne , kdyz deti venci rodine psy / ze psovi davaji povely, ktere pes nedokaze splnit a pak je na miste mu poradit a pomoci jim najit zase spolecnou rec.Pomuzete jak detem tak spovi.
Pokud uz nejakeho psa mate a k nemu pribyde miminko, nevyhazujte psa z domu , ale nekompromisne a ostrazite hlidejte do chvile, nez se dite nauci ovladat natolik, ze nebude psovi ublizovat. Tak tri roky, myslim , je nezbytna hranice pro totalni hlidani deti pred psy / a naopak./ Dospela fena klidneho plemene, sebevedoma a vyrovnana, ktera uz mela stenata a dobre se o ne starala, PRAVDEPODOBNE rocnimu diteti neublizi, povazuje ho za stene. Jiste, ze to nemusi byt vzdy tak. I fena zakousne cizi stenata. Nejsme psi a nikdy si nebudte jisti, ze psa na stoprocent odhadnete. A dan je prilis vysoka.Hodne radosti z nasich spolecnych milacku a zadne zakousnute deti v televizi preji Helena
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 67 [Dalších 47 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.