| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Psi pro zdraví a pohodu

 Příspěvky 110 z 67 [Dalších 57 >>]
  • 
23.10.2011 22:21:03
Brazilska fila je jedno z plemen, ktere bych si urcite nevybral (stejne jako pitbulla). I kdyz vzdycky tvrdim a jsem o tom ABSOLUTNE presvedcen, ze neexistuje “spatny pes”, a to plati i o file. Nekteri psi maji v sobe dlouhym slechtenim zakorenene jiste geneticke informace. Tak napriklad fila byla vyslechtena z mastiffa a buldoga a cele generace ji v Brazilii pouzivali jako hlidaciho psa na plantazich, s tim, ze nikomu neveri a je agresivni ke kazdemu, s vyjimkou sveho pana (a jeho rodiny). Navic je to obrovska obluda – az 100 kilova, ktera si dokaze poradit s jaguarem. Daji se vycvicit tvrdym drilem, aby nikoho bez provokace nenapadali, ale nedoporucuje se, aby se k nim nekdo priblizoval na blizkou vzdalenost, nebo aby se jich dokonce snazil dotknout. Potom zautoci a jdou rovnou po krku. Agresivni tendence v nich vypestovali lide a dnes to uz jaksi patri k jejich charakteristikam. Dokonce ani na kynologickych soutezich neni agresivni chovani u fily povazovane za nedostatek, ale kazdy rozhodci si dava sakramentsky pozor, aby filu nezacali prohmatavat, jak delaji bezne u jinych ras.

Stejne tak bych se rozmyslel porizovat si hybrida od vlka, kojota, ci sakala. Maji v sobe moc prevladajicich genu divoke selmy.
Vítek
  • 
31.3.2008 23:30:50
A co infekce? Pes přenáší v srsti roztoče, v těle parazity a pod. I když je dobře ošetřen, není to nikdy stoprocentní. Psi jsou teď hodně v módě, ale nemám s tím dobré zkušenosti a asi bych to nechtěl a ani příliš nedoporučoval.
Lenka Nová, tři dospívající dcery)
  • 
1.11.2007 15:41:09
http://blog.kompost.cz/2007/10/inenrka-magistra-kaenov-ne-kaanov.html
Janka,Matěj 11/05
  • 
13.3.2006 19:38:48
Ahoj Jajo, pudlik je velmi vhodny, protoze je to pes, který nepouští žádné chlupy a je velmi inteligentní, takže se rychle všemu naučí.
akrimm
  • 
12.3.2006 21:27:45
Mám "milion" alergii, a přesto a nebo právě proto mám psa. Chvíli to trvalo, než jsme našli plemeno, které ¨mi nebude "vadit", ale podařilo se. Je to knírač! Není pravda, že nelíná, srst se MUSÍ udržovat, ale mně nevadí. Vadily mi rasy s jemnou srstí např. samojed a jiná severská plemena. Bez porady s lékařem bych se ale do koupi pejska pro děti - alergiky nepouštěla.Nedovedete si představit tu dětskou tragedii, když se musí dát pes ze zrdavotních důvodů z domu!
teta Jaja
  • 
7.3.2006 16:53:40
ahojte, tohle tema me zajima.
chtela jsem se zeptat na pejska Boxera.
vyrustala jsem v rodine se psy i jinymi domacimi zviraty na vesnici.
kdyz jsem se pristehovala do mesta kvuli praci a nikoho jsem neznala, vzala jsem si k sobe myho labradora. Nastesti jsem bydlela hned u parku a v praci jsme meli zahradu kde mohl "hlidat" nez jsem sla z prace aby nebyl sam zavrenej v byte.
Pak jsem poznala sveho manzela, tenkrat pritele. On je alergik tak po case pejsek musel zpet na vesnici.
Nase mala bude mit 1 rok a psi miluje. Vsude hleda pejsky, rika haf haf a kdyz potkame nekoho noveho nebo prijdem do kramu, k doktoru kamkoliv tak se vsech vyptava jestli maji psa. rika pep, pep a haf haf. Doma ma velkyho plysovyho psa a u babicky se nemuze vynadivat na toho zivyho a umazlila by ho. porad mu hladi usi (to on rad) a dava mu "pusinky" na cumacek a necha se od nej taky "pusinkovat".
K babicce bohuzel tak casto nejezdime.
Chtela bych pro nas pejska domu, ale manzel odmita. Jedna kamaradka mi poradila boxera, oni ho maji, ze pry je vhodny k detem a i pro alergika, protoze nepousti chlupy, ze dobre hlida a je takovej spolecenskej... mate nekdo zkusenosti?? Nejsou boxeri zli? oni maji takovou tu spelsklou "hubu" a ja jsem se jim vzdycky vyhybala obloukem. mam rada chlupate psy. Co treba pudlik, nebyl by taky vhodnej pro alergika a k detem?

diky moc predem za vase nazory.
teta Jaja
Toranoko
  • 
24.5.2004 14:15:59
Taky máme jezevčíka, a to dost "divokýho" - alespoň podle zkušenosti s předchozí fenkou pouličního voříška. Zatím děti nemáme, ale až je budeme mít, budeme muset hlídat a hlídat - pokud se teda pes s věkem nezklidní (teď je mu necelej rok). Zatím stihl pohmoždit jen tři koťata - není zlej, ale prostě si hraje "po svým" a nějaký sociální (v)cítění je mu prostě ukradený.
Marie ,dcera Jana 18 měsicu
  • 
3.3.2004 21:35:46
Chovám velké plemeno -nebezpečečné přesto jsem toho nazoru že každy pes je takový jak si ho vychováme !
  • 
26.2.2004 10:06:12
Bandog je ten nejmirumilovnejsi a ten nejoddanejsi pes sve rodine,krere ho jsem hdy videla.Ikdyz uznava opravdu jen jednoho pana,i ostatni clenove rodiny jsou pronej vsim.Samozrejme jako kazdy pejsek tohoto razeni potrebuje pevnou ruku,ale neda moc prace ho neucit vzornemu chovani.Ovsem oddanosti ho ucit nemusime.Je tonejuzasnejsi rasa,kterou jsem poznala a rasa,ktera mi zatim dala nejvice lasky.Mate - li alespon trosku zkusenosti s vychovou psu ,honem do nej.
jarka, Sarka 15mesicu
  • 
7.10.2003 13:58:33
Krasny a rozumny prispevek, dekuji moc!
 Příspěvky 110 z 67 [Dalších 57 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.