|
|
18.3.2006 21:00:13
Děvčata mají pravdu,kojím nepřetržitě mnoho let a nikdy mne kojení nebolelo. Opravdu záleží na technice, jak ji maminka a děťátko zvládnou hned po porodu. Ne vždy rodíme v porodnici, kde nás vše naučí. Musíme o to více spoléhat samy na sebe. Naštěstí jsou dnes informace běžně dostupné.B.
|
|
|
18.3.2006 11:03:23
Milá vílo a Petro, vybavila jsem si ještě jednu radu, kterou říká naše gynekolažka. Na rychlé vyhojení poškozených bradavek, ale i jako prevenci nechat denně nahá prsa alespoň hodinku "provětrat", případně je vystavit působení sluníčka. Já když jsem sama dona, tak tak denně chodím a když je teplo, tak vyběhnu i na zahradu. Není to jistě nic převratného, ale pomáhá to.
|
Ivuša |
| • |
17.3.2006 22:37:21
Souhlas s Pavlou,kojení bolet nesmí,to je cesta k tomu přestat kojit.Mám negativní zkušenost Z PORODNICE!Při prvních přiloženích mi dětská sestra (pěkná kačena) zaskřípla dvorec a jen bradavku maličkému nacpala do pusinky.Po dvou dnech takového kojení jsem měla bradavky odřené a s hrůzou jsem čekala na každé další kojení.Bolelo to tak,že mi tekly slzy.Po návratu domů mi pomohla laktační poradkyně opravit techniku kojení, bradavky jsem potírala Bepanthenem a dnes kojíme 10měsíců v pohodě.A je to krásné!,kojím moc ráda.
|
|
|
17.3.2006 21:26:54
Milá vílo, patřím statisticky asi mezi těch 10% šťastných kojících maminek, které při kojení mají slast vedoucí až k orgasmu. Valné většině mmaminek je kojení příjemné a vzrušující. Hodně to závisí na tom, zda prsy byla vzrušivé i před těhu.Zadej si třeba na centrum.cz:Rozkoš z kojení-1.odkaz,nebo totéž v seznam.cz, v Babinetu, v Rodině již dříve v Sexu po po poradu i tady. Najdeš stovky vyjádření ke kojení jako slastné záležitosti. Je to prý DAR přírody za krmení mláděte, vlastní samicím savců a nám ženám. I pracovnice laktační ligy upozorňují, že kojení nesmí bolet. Já kojím 9 měsíců a mimo 5-7 den po porodu, kdy jsem měla bolestivě nalitá ňadra(začal mne cucat manžel, který stejně jako já si na tuto nádhernou techniku zvykl),kojení prožívám jako slastnou záležitost.
Nechci nikoho dráždit,ale klíč k tomu, aby kojení nebolelo je správná technika kojení. |
Víla |
| • |
17.3.2006 13:01:59
Petro, sice se všude má za to, že kojení nebolí, ale neznám ve svém okolí žádnou holku včetně sebe, kterou by kojení nebolelo, hrozné byly hlavně začátky, než si prsa zvykla. Kolikrát jsme u kojení brečela a technika byla podle laktační poradkyně správná. Zkus zavolat nějaké laktační poradkyni, ta ti jistě poradí a zkontroluje, zda není problém v technice. Pokud není, jak to bylo u nás, tak bych poradila střídat polohy u kojení, aby se nemáhala vždy jiná strana bradavky.
|
|
|
16.3.2006 17:06:56
Milá Petro,popisuješ svoje problémy s kojením. Mám zkušenosti sice jen devět měsíců, ale vím jisrtě, že KOJENÍ NESMÍ NIKDY BOLET, nělo by bý příjemné a mnohé maminky dokonce vzrušuje, některé i k orgasmu. Jak se tu již několikrát psalo, je to odměna-prémie PŘÍRODY za kojení mláďěte. Jak jen přede kočka když kojí koťata, jsk si to užívá...Myslím, že tvé problémy s bolestí mají svoji příčinu v nesprávné technice,jak sama tušíš. Je škoda, abys tolikrát denně prožívala bolest místo příjemných pocitů. Obecně lze poradit, že dítě nesmí přímo cucat bradavku ale sevřít v pusince co největší část dvorce, a to spíš větší pod dvorcem a rytmickým pohybem čelistí a rtů vytlačovat mlíčko z mlékojemů, uložených pod dvorcem bradavkou ven do pusinky. To je základ kojení, ne mordovat jen bradavku. A jazýček děťátka by měl zespoda tlačit-laskat bradavku. Také si zkus znovu pročíst, prostudovat techniku kojení třeba tady na netu a hned příští papání to vyzkoušejte. Když se okamžitě nezlepší, prober to prakticky s nějakou zkušenějši kojící maminkou, prostě jí ukaž jak to děláš, nebo zajdi do porodnice či tak. Není špatné si pozvat i laktační poradkyni, ale předem si s ní ujasni cenu za konzultaci. Některé jsou těžké nestydy!!!A řeš to ihned, jsi na samém počátku kojení. Někde se chybička vloudila. Držím tobě i děťátku palečky.
|
| • |
16.3.2006 14:13:45
Potřebovala bych poradit. Kojím už dva měsíce a strašně to bolí. Techniku kojení se snažím dodržovat ale žádná změna. Snad nějaký krém, nebo nějakou jinou fintu? Poraďte mi prosím. Petra
|
turtlegirl |
|
|
7.3.2006 17:14:01
Petule,
mas tam neco jako cisty Lanolin krem na bradavky? Tady mame asi dva typy. Me to straaasne pomohlo, kdyz se mi na zacatku udelali puchyre na bradavkach. Hojilo se to strasne rychle a nemusis to pred kojenim otirat. Barbara |
Peťule |
| • |
7.3.2006 10:12:30
Tak to já mám problém jiný.Mám druhé dítě, při prvním jsem žádné problémy neměla, vše proběhlo super, kojila jsem do dvou let. Dnes mám 5měsíčního syna a už měsíc, možná měsíc a půl mám problémy s popraskanými bradavkami. pomůže mi jedině když mu odstříkám mléko do lahve. Bradavky se zahojí, ale během dvou kojení mi popraskají znovu. Technika správná, prsa čistá v suchu a já nevím co ještě už jsem toho prolezla tolik na internetu a všude. Můj syn má míry ročního dítěte a pořád by jedl. Tak už nevím co s nim mám dělat. Asi mu koupim grilovaný kuře :D
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.