| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O vývojových rekordech

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1115 z 15 
Helena, dvojčata
  • 
4.3.2003 20:39:20
Ahoj Kláro, článek je fakt super.Máme sedmiměsíční dvojčata, tabulky, které čtu pokaždé, když přijdu do poradny (jsou vyvěšené na nástěnce) mě někdy vyvádějí z míry.Naše dvojčata jsou narozená o šest neděl dřív.Paní doktorka nám je stále odečítá i když už nechápu proč. Evička začala lézt v pěti měsících, a z bříška na záda se ještě neotáčí, tedy v bdělém stavu, protože jsem ji v noci načapala, že ze spaní se celkem obstojně a rychle otočí.Nesnáší spát na zádech.A Alex se napřed otočil ze zad na bříško v šesti a půl měsících a od té doby začal i lézt a to poměrně rychle.Dneska jsem na něj koukala, jak zjistil, že když se pořádně opře o video, tak dosahne na kolečko s hlasitostí u věže a tak statečně kroutil čudlíkem, až jsem raději věž vypnula. Oba dva už taky zjistily, že když se stojí, nebo sedí je to rozhodně lepší, než když leží na bříšku, takže někdy tak trochu nestíhám. Když to tak čtu, tak mě vlastně můžou být nějaké tabulky úplně ukradené.
  • 
4.3.2003 1:03:08
Dobry clanek, myslim si, ze tabulky by meli byt pro nasi predstavu, ale je jasne, ze kazdy chce, aby jeho dite bylo nejlepsi a vzdy ty tabulky splnovalo. Ale zapominame prave na tu INDIVIDUALITU kazdeho prcka, takze pak to nas maminky nekdy zbytecne stresuje. Takze uz i ja beru vse s nadhledem, tabulky ctu, ale predevsim se raduju z pokroku, ktere muj 15ti mesicni syn dela. Iva
Loonette
  • 
3.3.2003 21:03:05
nasa dcera sa zacala prevalovat v troch tyzdnoch...verite? nikto tomu neveri:-) bola som na nu pysna, lebo mame doma starsieho braceka a ten sa taktiez vymykal vsetkym tabulkam - bol lenivec a so vsetkym si daval nacas. prevalovala sa asi do dvoch - troch mesiacov, potom to zabudla, nevedeli sme ju nijak presvedcit aby to zase urobila a v tych cca 20. tyzdnoch to zacala robit znovu.odvtedy sa tabuliek drzi vo vsetkom, akurat zubky si davaju nacas -v 13. mesiacoch mame len 4.
co ma ale pobavilo na tvojom pisani - ten nocny smiech v postielke. nasa dcera, ked sa naucila sadat, bolo to tiez na zblaznenie. nemohla zaspat, lebo stale sadala. v noci, ked sa zobudila, sadla si. polozila som ju lezkat, zase si sadla a znova a znova a znova. do tej doby sa datuje nase zaspavanie zasadne len v kociku v ktorukolvek nocnu, ci dennu hodinu. teraz uz je rozumnejsia, v noci spi a cez den chodi pesi za bracekom na vyzvedy.
3.3.2003 16:20:07
Čau Klárko,
díky Ti za prima článek, moc mě pobavilo to píďalkování a noční chechtání, my zatím míváme noční "povídání". Je prima vědět, že nejen naše mimi se vyvíjí mimo tabulky.
pavlaaa
3.3.2003 10:16:57
Kláro dík za krásný článek. Mám desetměsíčního chlapečka, který se rozhodl, že tabulky o vývoji bude ignorovat. Po narození nechtěl sát, půl roku jsem mu mléko odstříkávala. Pak jsem ho v těch dvaceti týdnech musela začít učit přetáčet se na bříško. Poměrně brzy se začal plazit, v devíti měsících stál a za ručičku chodil. Ale sám si nesedne a teprve nyní začíná lozit po čtyřech. Studuji speciální pedagogiku, tak jsem z toho trošu nervózní, obzvlášť když jsme skončili na vývojové rehabilitaci. Rodina je na mé poznámky o zvýšené pravděpodobnosti problémů s pravolevou orientací, dyslexií, apod. již alergická. Teprve dnes jsme se opět přihlásili do kojeneckého plavání, snad se mu to bude líbit a trošičku to urychlý osvojení vývojových stádií, které přeskočil. Já jen doufám, že až úspěšně v létě tu pedagogiku dodělám, rychle vše zapomenu a začnu své dítě hodnotit jako obyčejný laický rodič nadšený z jeho úspěchů a tolerující jeho svébytný vývoj. Držím palce při výchově dvou raubířů. Pavla
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1115 z 15 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.