| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O vývojových rekordech

 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]
13.3.2003 13:55:48
Taky bych tomu neverila - nas starsi prcek se nedal uhoupat ani ukojit, musel se unosit (a my uchodit), pozdeji se upijel z flasky, ted mu staci "neco si precist" (pohadky neposloucha, ale napodobje nas jak si vecer v posteli cteme), pak se chvili tuli a nakonec proste padne unavou (spime vsichni v jedne posteli). Proto jsem si nedelala iluze a od druheho mimca ocekavala totez... ale pak jsem ho treba na chvili polozila na prebalovak, nez vyridim neco s braskou a on tam ve vterine usnul... pres den treba jen lezi, kope si nozickama a najednou spi... chovani nebo houpani v zaveseny autosedacce pusobi doslova zazracne (pokud ho zrovna netrapi brisko, proti cemuz nam nic nepomaha)... Jedine co nesnasi je kocarek (asi, ze v nem nemuze bejt rozbalenej), coz nam trochu komplikuje prochazky. Ale jinak - kez by to takhle vydrzelo :-)
Kdyz uz tu byla rec o tech nasich jmenech: jmeno starsiho - Záboj znamena bojovnik s kopim, navic je znamenim lev... Kilián znamená mnich a znamenim je kozoroh - tusim, ze ti jsou takovym pristavem bezpeci. Tak me napada, jestli k dobremu usinani nestaci spravne jmeno a datum narozeni :-)
11.3.2003 19:47:14
U našeho strašího to bylo to samé, trochu se uklidnil až když jsem byla s prcekm v porodnici a teď už (budou mu 2 roky) usíná SÁM. Popravdě jsme nikdy nevěřila, že se k tomu dopracujeme. S prckem jsme teď v té kritické fázi a já mám opět pocit, že nikdy nebude umět usínat, trvá mi vždycky asi hodinu, než ho ukojím - přesně tohle slovo používáme, on prostě kojí, potom si leze sem a tam, žužlá peřinku, blbne, vyhazuje dudlík, zase kojí, potom si cumlá paleček, hraje si s knoflíčkama od pyžama, zase kojí.... potom už to všechno dělá se zavřenejma očičkama a čím dál tím pomaleji, ale když se zvednu, že jako už půjdu, tak je okamžitě vzhůru. To opravdu existují děti, kterým večer přečte někdo pohádku, nechá je ležet v postýlce, odejde z pokojíku a to dítě samo bez řevu usne????
Klára
11.3.2003 9:31:40
Pavlino

u nas je to to same, Simon si zacal stoupat v pulce 8. mesice a od te doby nedela nic jineho. Doleze k nabytku a sup, stoji. Uspavani je silene. Prave ted mam jedno za sebou, samozrejme jsem ho musela ukojit, spiciho polozit do postylky a ted budu doufat, ze se nevzbudi. V noci je to des, navic mam pocit, ze muze z te postylky vyskocit, uz to jednou udelal. A pritom on krasne usinal uz nekolik mesicu. Take nevim, co s tim.
Mikulášova babička
11.3.2003 8:10:33
Dik. Zajimava tradice!
Pavlína, 2 kluci
  • 
10.3.2003 22:35:31
Máme 9-měsíčního Vítka, od 8 měsíců si stoupá, začal u gauče, teď stoupá bleskurychle, kde jen to trochu jde. Šílené :-)) je to hlavně večer a v noci v postýlce, když má spát, pokládám ho tam totiž spícího, usíná při kojení, nebo vedle mě v posteli, pak ho přendávám. Jak se vzbudí, oči ještě zavřené, ale ručičkama hned šátrá po příčkách postýlky a "hrabe se" nahoru. Přes den spí v kočárku, jak to budem dělat později, fakt nevím, on by v té postýlce snad neusnul!! V kočárku usne během 10 min, ať už na balkoně nebo přímo venku, ale v postýlce ..?! A to se ještě musím věnovat staršímu 3,5 letému klučinovi, takže vážně nevím, jak to budem praktikovat..???
10.3.2003 20:41:29
Záboj (po tátovi, dědovi atd.) a Kilián
Mikulášova babička
10.3.2003 19:42:20
Dotaz: deti se jmenuji Záboj a Kili?
10.3.2003 19:37:29
Staršímu je 18,5 a mladšímu 1,5 měsíců.
Jinak jestli chceš, tak tady je pokračování prohlídky, jak jsem to popisovala dětem do deníčku: Doktorka: Zábojku, ukaž mi kde máš zoubky. Táta: To on neví – my jsme se ho na to nikdy neptali. Doktorka: Zábojku, podej mi botičky. Já: On nám botičky nosí jen když chce jít ven. Potom ukázala sestřička Zábojkovi auto a chtěla, aby řek „auto“ – Zábojda si auto vzal, začal si s nim hrát a od tý chvíle už nereagoval vůbec na nic… nemluvě o tom, že ho pak nechtěl vrátit… Když jsme vyšli z ordinace, šla jsem nejdřív bosa k přebalováku oblíkat Kiliho – Zábojek si toho všim, mezi botama přede dveřma ordinace suverénně vybral ty moje a přišel mi je nazout – je to přece šikulka :-).
7.3.2003 19:04:48
Ahoj, jak jsou kluci od sebe věkově? počítám, že podobně, jako ti naši raubíři. Moc se mi líbí, jak píšeš, že neslyší doma nikoho říkat hami hami, tak proč by to měl říkat. Máme s manželem věčné spory s babičkou (jeho mámou) o to, že na dítě se nemá šišlat a pitvořit se a říkat takové věci jako papinkat, hačat, hajínkat a tak podobně. Kryštofovi to nevadilo, ale Sebastíka to dokáže i rozbrečet, když se na něj někdo pitvoří.
Klára
6.3.2003 18:02:59
Naše mamka tvrdí, že jsem se na břicho taky otáčela takhle brzo - nevim, jestli si to pamatuje dobře, ale fakt je, že usínam výhradně na břiše (v těhotenství jsem s tim měla docela trable). Mně zas málokdo věří, že naše děti se už týden po narození vědomě smály... ale oběma klukům stačil měsíc života, aby se smáli i nahlas. Na toho staršího jsem byla vždycky pyšná, protože ve čtyřech měsících seděl a v šesti uměl stát, když se držel příček u postýlky - lezení přeskočil a začal chodit. Když jsem se chlubila u doktorky, vysvětlila mi, že to je moc brzo a že ho nemám nechat. Neměla bych to srdce mu bránit - nechala jsem ho a dál byla pyšná. Teď mi na 18-timěsíční prohlídce doktorka řekla, že bychom měli jít k psycholožce kvůli tomu, že ještě nemluví. Nedala jsem se a dám mu ještě čas. Koneckonců - všechno co chce vysvětlí i bez mluvení. (Když se doktorka ptala: A to neříká ani ham, když chce jíst?, musela jsem jí odpovědět: Ham neříká, protože to nikdy neslyšel - my říkáme, že jdem jíst. No a když má hlad, tak jde a něco si vezme, nebo mě dovede k lednici.) Dneska mi kamarádka říkala, že děti buď brzy mluví nebo chodí - no a my obě máme zkrátka ty chodící :-). (Taky jsem slyšela o dítěti, který nejdřív mluvilo a pak když začlo chodit, tak zas mluvit přestalo.) A náš mladší? Bude asi jako bráška - když jsem si ho v porodnici dala bříškem na bříško, že si budem povídat, zvednul hlavičku a víc jak minutu se rozhlížel kolem. Ve vaničce vydrží kopat dokud to nepřestane bavit mě (což je tak 20 minut). Takže je na nejlepší cestě nemluvit... No aspoň se nám kluci nebudou hádat :-)
 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.