| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O ukradeném Ježíškovi

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 22 [Dalších 2 >>]
A
  • 
1.1.2003 21:45:57
A
Mimla
  • 
23.12.2002 12:11:30
pro mm :Pravopis bych tak neprožívala, ale propagace díla podněcující nesnášenlivost mi vadí. Dělat kriminální živly z idolů miliard dětí - dědy mráze a santy, jakkoli člověku můžou být nesympatičtí je od tvůrců knihy smutným počinem. Šovinismus je mi protivný a dětem bych ho nikdy nepředložila, i kdyby měl nádherné ilustrace. České zvyky jsou krásné, ale to neznamená, že ostatní máme znevažovat, nebo nad nimi vítězit.
Radka
  • 
23.12.2002 11:47:14
Není snad nutno posuzovat kvalitu vánoc podle reklam.Reklamy jsou vlezlý fujtajbl.
Za komoušů jsi neslyšel koledu na veřejnosti téměř nikdy,z Rybovky v Mikuláši byla pomalu tichá demonstrace a na vánoční výstavy se chodilo z trucu hromadně.Teď je všechno dovoleno a vánoční písně,výzdoba a "atmosféra" na nás útočí ze všech stran,to je pravda.Přesto se Vánoce slaví tradičně,ba mnohde,díky možnostem svobodněji a krásněji.Skepse,myslím, není na místě.
Přeji všem krásné prožití svátků.
mm
  • 
22.12.2002 22:41:49
Kdo ma narodni hrdost, ten by mel asi taky umet cesky psat:
vymytit se pise s trvdym y po m a zviklat s mekkym i po v.
22.12.2002 11:00:02
Nejen na nas rodicich, ale na nas obcanech. Zadny buditel, ale je to na kazdem jedinci, aby prispel k znovuzrozeni naroda a k fungovani veci kolem nej. Jak napsala Sally ty jsi Pavlo zakaznik a spotrebitel a muzes ovlivnit hodne. EU je o necem uplne jinem. Je to o tom, aby veci fungovaly jeste lepe. Je to jako spojeni statu americkych, aby byli silnejsi a mohli spolecne fungovat pro spolecne zajmy.
22.12.2002 8:34:50
Kdo si nechce nechat ukrást, tomu snad nic neukradnou :-))
Nezáleží náhodou jen na nás, rodičích?
sally
22.12.2002 4:59:32
Pavlíno,
a proč se na reklamy se Santou díváte???? Proč neprotestujete proti "Česku" jako názvu země? Proč nenapíšete televizi a reklamní agentruře, popř. dotyčné firmě, že vás takovéhle pojetí reklamy (Santa) rozhořčuje a odporuje české tradici? Anonymní nadávání na síti na anonymní "oni" se nic nezmění...
21.12.2002 23:53:58
Máte pravdu, chtělo by to nějakýho "buditele" a národní obrození by se mohlo znova rozjet. L.
  • 
21.12.2002 23:14:02
Milá Káro,
když v televizi se na nás hrnou stále jen reklamy se Santou, někdo vytvořil paskvil názvu republiky a cpe do nás že musíme být Česko, že jinak to prostě nejde. Že do EU musíme atd. Prostě se mi zdá, že¨nikdo, kdo má v ruce moc ovlivnit lidi (politici, noviny, TV, škola...) se nesnaží podporovat naši národní hrdost, spousta lidí se skoro stydí za to, že jsou Češi a to mě štve.
21.12.2002 17:20:31
Pavli nezlob se, ale co myslis tim "ONI nam kradou cele Cechy"?! Kdo jsou podle tebe ti oni? Neni snad to, ze deti podle tebe neumeji ceskou hymnu nebo to, ze se skoro nenamahame s vyvesovanim vlajek pri statnim svatku, prave nase vlastni prohra?

Co se tyce Vanoc a Jeziska. Myslim si, ze tradice se do urcite miry zachovavaji a zaroven jsou ovlivnovany mnoha jinymi vlivy. Rekla bych, ze se slavi ruzne po svete ruznym zpusobem a je prirozene, ze take moderni doba meni charakter Vanoc. Dokonce i globalizace. Napriklad v rodine kde jsou partneri ruznych narodnosti a jeste k tomu ziji momentalne v jine zemi nez ze ktere oba pochazi budou tyto tradice vypadat zrejme vselijak. At uz je to betlem s jeziskem nebo Santa, myslim si, ze je to svatek predevsim pro deti a tem by se mela udelat radost tak jak tak nemyslite?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 22 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.