|
|
30.10.2002 19:49:08
tak toto ja asi nikdy nepochopim ... to si mam predstavit, ze si celkovo zazila 30minut porodnych bolesti vratane akychkolvek kontrakcii, ktore sa u teba vyskytli v celom tehotenstve ???
|
| • |
30.10.2002 17:19:36
....a tlačila jsem visíc na miláčkovi (odešly mu pak záda), zčásti zakousnutá do koženého opasku, zčásti vyřvávajíc jak na lesy – v tom dovoleném časovém prostoru jsem určitě uvolňovala všechno možné, staré a potlačené, nejenom bolest. v 10:36 se mezi nás narodila karoline lia.....
Gratuluji a přeji všem hodně zdraví a pohody.Chci také rodit v dovoleném časovém prostoru, kde jde uvolnit nejenom bolest. Jana |
|
|
30.10.2002 16:22:07
Já bych například nikdy rodit doma nechtěla. I když můj porod byl super rychlý (i s bolestmi 30 minut) a bez komplikací, v nemocnici se cítím více v bezpečí. Nikdo neví co se může přihodit a já bych si nikdy neodpustila, že jsem byla lehkovážná. Je to jen můj názor a je samozřejmě dobré, když si může žena vybrat.
|
segra |
| • |
30.10.2002 15:14:06
Moc by se mi libilo, kdyz by clovek mel MOZNOST uzivat tech mnoha tak nadherne a draze vybavenych nemocnic (rada bych videla jejich seznam, co mozna i jmenny seznam jejich klidneho, prijemneho, odborneho, odpocateho personalu ktery chape rodice a nechova se k nim v lepsim pripade jako k veci, v horsim jako k skodlivemu hmyzu), ale prijde mi dost zcestne k tomu nekoho nutit. Snad jeste kdyz je zname nejake velke riziko, ale i pak si myslim ze doktor by mel treba DOPORUCIT a VYSVETLIT, ale ne stavet mimo zakon nekoho kdo ma na vec jiny nazor. To by taky za chvili mohli vydat narizeni, podle ktereho se i zplozeni bude muset konat pod odbornym dohledem.
|
Bohouš, zatím bez dětiček :-)) |
| • |
30.10.2002 14:27:50
Ahoj.
Díky za to, co jsi napsala. Je to krásné. Přeji Ti všechno nejlepší a hodně Štěstí a Lásky. Uvítal bych, kdyby chtěla i moje partnerka rodit doma. To rozhodnutí ale není na mně, a tak uvidím jak se to vyvine. Někdy mě děsí, co slyším o doktorech a jejich činnostech. Snad začnou i oni myslet srdcem a změní některé své aktivity tak, aby sloužili více lidem než sobě. Každopádně ještě jednou díky za krásné a láskyplné čtení mamimko:-)) |
Lubylu |
|
30.10.2002 14:17:43
Gratuluji k narozeni dcerky a k opravdu krasnemu zazitku.
Napsala jste to moc hezky a dojetim tu slzim u pocitace. Vazne nadhera. Mejte se moc hezky Ed |
Hannah |
| • |
30.10.2002 11:38:52
Milá Borko,
tak to je teda nádhera. Víš chtěla bych jednou porodit taky tak. Ještě nikdy jsem nerodila, ale tady v ČR jsem na gynekologii zažila něco tak trapného a ponižujícího, že si neumím představit, že bych u něčeho podobného měla ještě prodýchávat bolesti a těšit se na dítě, když já neprodýchala přístup personálu ani náhodou. Opravdu - nevadí mi bolest a jsem připravena na velkou i na to, že budu křičet pokud mi to bude vyhovovat, ale nejsem připravena na cizí, bílé, studené prostředí a neznámé lidi a už vůbec ne na ponižování, se kterým mám nemocniční gynekologii trvale spojenou. A tak budu tak z 90% rodit doma a pokud to nepůjde, asi se odstěhuju na porod do Vrchlabí. Mimochodem, četla sis už článečky na idnes.cz a v časopise týden? Naše zdravotnictví se oproti Rakousku vydalo opačnou cestou a hodlá porodním asistentkám zakázat pomoc při porodu doma. Gumídek co teď vede ministerstvo říká, že porodnic je dost a ženy musí rodit tam... To bych ráda věděla, jak by se ta ministryně zachovala, kdyby si její dcera postavila hlavu, že chce rodit doma a hotovo. Pak by lítala po doktorech i asistentkách kteří porody doma dělají a houby by dbala na to, že jim to zákonně zakázala. Na idnes.cz je kolem toho i pěkná diskuze. No - a Tobě vše nejlepší k narození Tvého mimiho! |
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.