| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O večerníčkovské hysterii

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]
Jorix
22.10.2002 12:23:56
Sylvi, jestli chceš děcko naučit na počítač, tak můj tip jsou Babytoons. Nevím, jestli to znáš - je to moc hezky udělaný program - taková kolekce her pro děti zhruba od roka do 3 let. Rozvíjí to cit pro barvy, odhad apod. Já na to dostala tip, když bylo Stáníkovi asi 11 měsíců. Začínali jsme od těch nejjednodušších her, kde dítě má za úkol jenom mačkat určitou klávesu, aby postavičky něco dělaly a pokračovali jsme k těm složitějším. Teď už si to umí malej sám pustit, dokáže pojmenovat barvy a tvary a přešel na to nejsložitější. Jestli to chceš poslat nebo dát odkaz na web, můžeš mi napsat na mail.
Měj se hezky.
22.10.2002 7:52:16
Sosane, tebe bych chtěla mít doma, když se vrátíš z práce. To můj muž, když se přiřítí (podnikatel, věčně na cestách), tak si sedne hned k televizi. Já si chci zoufale povídat, za celý den si nemám s kým ani dobrou chuť popřát a nakonec když je doma, jako by ani nebyl.
No, abych nepřeháněla, tak špatné to není, na zprávy se podíváme spolu, Anička nám do nich kecá, pak si o nich povídáme (i když já mám taky přehled už pár hodin předem, chodí mi to na mobil), ale mile mě překvapilo, že i chlap může mít stejný problém :-)
Radka
  • 
21.10.2002 20:49:19
Jen takový postřeh, zrovna se stěhujeme a naši noví sousedé taky a víte, co je podle mého příznačné - že v těch nevybavených bytech už jedou TV...
Dáša
  • 
21.10.2002 20:44:19
Okrem Majora Zemana boli aj Tri oriešky pre popolušku, Neberte nám princeznú, Básnici ...
Sosan
  • 
21.10.2002 19:04:23
Televize je dobrá věc, ale velmi strhává pozornost. Mě například hrozně štve, když přijdu večer z práce a manželka se zrovna dívá na zprávy. Já mám náladu se zrovna věnovat rodině, popovídat si s ní, co je doma nového a místo toho musím poslouchat kterej politik co řekl a kdo s kým válčí a jánevím co. Přitom opravdu důležité věci už dávno vím předem z internetu a mnohem přesněji než se dozvím z televize (kvalita zpravodajství nic moc). Přes den jsem přesycen informacemi a když se konečně dostanu domů a chci mít klid a užívat si rodiny, tak tam jede televize. Já se snažím u televize především odpočívat a tak sleduji snad jen Ženatý se závazky, občas Startrek a nebo když je něco vyjímečně zajímavého. Kabel by se nám určitě nevyplatil. Když už chci vidět nějaký film, půjčím si to na kazetě a vyjde to rozhodně levněji než paušál za kabel. A jako odkládárna dětí je nejlepší video s pohádkama. Když je to s mírou, tak proč ne.
21.10.2002 17:46:41
Kláro řeknu ti, jak bych to řešila já. Nahrála bych mu večerníček na video a moh by si ho pouštět, jak dlouho by chtěl. Ono by ho to brzo pustilo. Naše dcerak byla taky napřed nadšená z televize a ted už jí zajímá jenom, když není nic lepšíh na práci. Ony ty děti nejsou hloupé.
Dáša
  • 
21.10.2002 15:19:31
Súhlasím s tebou. Tiež nechápem, ako môže niekto odsudzovať niečo, čo nevidel.
Irena, Beruska 2r.
  • 
21.10.2002 15:13:46
Souhlasim s Tinou. Nebyla to reakce synka na televizi, ale "jen" to, ze nedokaze zatim pochopit zacatek a konec.
Nam se stalo neco podobneho, ale se zapadem slunce. Sedeli jsme na plazi a ja s manzelem jsme se kochali zapadem slunce. Kdyz zapadlo, tak dcerka spustila priserny rev, ze chce jeste slunicko. :-o
A mela jsem ji snad radeji zatajit, ze slunicko sviti?
21.10.2002 15:07:21

Problém televize už se tu podle mého probíral aspoň dvakrát - pokaždé v jiné diskusi (jednou v "Maminkách ...", podruhé v "Televize nebo počítač ..."), vždycky znějí podobné argumenty - na obou stranách .
Já souhlasím s názorem, že televize je prostě informační médium a nemá cenu se mu zběsile vyhýbat. Nemyslím si sice, že by dítě tím, že nebude mít doma televizi, utrpělo nějakou újmu. Nicméně si myslím, že i v telezi lze z času na čas zhlédnout něco, co dítě obohatí. Na druhou stranu jako u spousty dalších věcí platí - všeho s mírou. Hezky to podle mne napsala v té druhé diskusi zhruba před rokem Míša
21.10.2002 14:48:30
Žijeme v dnešní době a k té kromě jiného televize prostě patří. Neříkám, že by u ní ml člověk prosedět svůj volný čas, ale opačný extrém taky není nejlepší řešení. Vhodně volené programy můžou člověka obohatit, může se vzdělávat. Já se třeba ráda dívám na cestopisy, historické dokumenty, portréty různých osobností, na pěkné filmy, na zpravodajství. Někdy si u Tv prostě jena tak odpočinu, odreaguju se. Na tom přece není nic špatného.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 34 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.