| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O večerníčkovské hysterii

 Celkem 34 názorů.
 Katka 
  • 

diky 

(18.10.2002 11:35:51)
Klarko, moc me tvuj clanek potesil. Zijeme s manzelem uz moc let bez televize. Rodine dlouho trvalo, nez pochopila, ze televizi nemame, protoze ji nechceme a ne proto, ze na ni nemame penize.
Deti nemame, ale docela se bojim, ze az je jednou mit budeme, tak nas asi hlavne tlak okoli donuti "bednu" poridit. Vzdyt o cem si deti mezi sebou vykladaji...o televizi.
Tvuj clanek mi dodava odvahy, ze to bez televize jde i s detmi. Diky
 Bohous, dvouleta dcerka 
  • 

RE: neco malo k te TV 

(19.10.2002 15:13:25)
Ahojte,

tak na Rodinu normalne nechodim, ale ma polovicka me zase presvedcila, ze neco musi mit, a kdyz uz sem tu byl tak si ctu prispevky a na ten Vas chci reagovat. Nejprve bych zduraznil, ze TV jako takovou (nejenom spatne programy či TV stanice) povazuji za neco spis spatneho (a to at uz se na ni divate ci nikoliv - pokusim se vysvetlit dale) a u nas je jeste o docela velky kus za TV napriklad v Britanii (pokud mohu soudit z toho mala co se mi podari videt). Jenze myslim si ze to co napsala Katka (nepletu se ve jmenu?)a predevsim to co jste napsala Vy neni - prave z hlediska deti - reseni. Predstavte si, ze diteti proste televizi uprete (a rozhodnuti nemit TV pristroj je presne toto) a naucite ho diky tomu spoustu uzitecneho ... jenze ono se velmi brzy dozvi, ze existuje svet o kterem vi temer vsechny deti, o kterem si povidaji a ono je pak - i kdyz to tak fakticky neni - menecenne protoze si menecenne pripada. To jeste muzete nejak vyresit a presvedcit ho - mame tu autoritu - ze je spravne se nedivat. Jenze myslim, ze ve veku kdy se od Vas to dite odpoutava (od tech 14-15 let) nastane - velmi pravdepodobne pokud to bude clovek chytry a osobnost - proste hrozny zlom a vsechno co jste mu upiraly bude o to pritazlivejsi protoze to bude proti Vam. Ja myslim, ze jedine mozne je mu nabizet i jine veci nez jen tu bednu, a opatrne a hrozne nenasilne ho ucit, ze mu to sebere hrozne casu a nedostane za to skoro nic v oblasti ktere za neco stoji (city, pratelstvi). Takze mi jsme si - prave kvuli dcerce - tu TV nakonec poridily (mimochodem manzelka je taky cela bez sebe, ze TEletubies znamenaji tu pulhodinku volna - akorat se na ni nesnazime necumet (me to nekdy nejde protoze nemam tolik vule, ale vic nez 1/2 - 1 hodinu denne tomu urcite nedam). Myslim, ze je to lepsi prave pro ni - abychom pak neskoncili jako hippici jejichz deti jsou uspesnymi rediteli bank naprosto nechapajici nic z myslenek rodicu. Ostatne ona me dcerka stejne za par let vyvede z omylu ne?
zdravi
 sally 


Re: RE: neco malo k te TV 

(19.10.2002 18:23:03)
Bohouši,
naši televizi neměli dlouhá léta, především z finančních důvodů. PRavda, přišla jsem o Majora Zemana, MRazíka a Ženu za pultem, ale jinak? Nemám pocit, že by mi chyběla a ani v kolektivu dětí mi to nepřišlo jako nějaké děsné mínus.
Druhým rokem jsem USA. Televizi jsme měli, nějakých 70 programů, kdybych chtěla, můžu se na něco zajímavého dívat celý den... zprávy, discovery, history channel, animal planet..... po dvou letech jsme zjistili, že na to koukáme cca jednou za dva měsíce - to když běží nějaký zajímavý film, a nebo je někdo z nás nemocný tak, že nemůže číst a jen zírá do bedny... takže jsme kabel odhlásili... máme místo toho video a DVD, takže když už jó zatoužíme po nějakém filmu, můžeme si ho půjčit. Taky se rozšířila možnost případných dárků z Čech (máme DVD které hraje oba formáty).
Rozhodně se ze mě nestal v patnácti televizní maniak :-))) I když jsme v té době televizi měli, tak mi byla více méně lhostejná. POužívali jsme jí na sledování zpráv a na vánoce na pohádky...
Jak říkám - sice jsem neviděla Ženu za pultem, ale zato jsem přelouskala Dekamerona :-))
 Stefanie 
  • 

Souhlas se Sally 

(19.10.2002 23:30:17)
Souhlasím ve smyslu,ne že bychom neměli Tv,ale já patřím mezi lidi,kteří by se asi bez TV obešli,i když ji mají,nejsem TV žrout a dávám přednost čtení a živé zábavě,než pasívnímu koukání na TV.
Nikdy se mi nelíbilo,když něčí děti stále koukaly na Tv,bohužel musím konstatovat,že moje dítě to ale dělá taky.Myslela jsem,že UPC použiju na to,že budu sledovat pořady v cizích jazycích,ale to bych zase neměla čas na čtení.
Radějí než koukat na Tv,jdu na film do kina či do divadla.
Občas sice zjistím,že dávali něco,co by mi docela zajímalo,ale co se dá dělat.
Taky jsem již zvažovala UPV zrušit,výhody to má,ale vše se stihnout nedá.
 Dáša 
  • 

Re: Re: RE: neco malo k te TV 

(21.10.2002 20:44:19)
Okrem Majora Zemana boli aj Tri oriešky pre popolušku, Neberte nám princeznú, Básnici ...
 Lida a 2holky 


Re: RE: neco malo k te TV 

(21.10.2002 10:33:40)
Ja souhlasim s Bohousem. Take si myslim, ze nemit televizi vubec, neni reseni. Ostatne, na kabelu je i spoustu vychovnych programu jako History channel, Discovery apd. Ja se myslim, ze je dulezite deti vychovavat v tom, ze programy v TV je nutne si pecive vybirat, jinak je TV "zrout" casu. Myslim, ze nase deti budou schopne toto pochopit. Jde take o priklad rodicu. Ja se svym manzelem se divame na televizi jen vyjimecne. Max. 2 hodiny tydne a to jenom na programy, ktere si opravdu vybereme. Deti v pokojicku televizi nemaji a mit nebudou, takze pokud si nejaky program vyberou, budou se muset divat v obyvaku.
 Tooshy 


Večerníček 

(19.10.2002 1:20:25)
Milá Kláro, Večerníčku se asi nikdo nevyhne a i kdyby, byla by to skoro škoda. I naše rodina nevlastní televizi, přesto máme svůj večerníček. Starší synek Matouš (19 měsíců) u babičky občas vídal tu nádhernou znělku a pokaždé ji náležitě bouřlivě prožíval. Manžel při pohledu na náruživě hopsající děcko, které obíhá televizi s rituálním pokřikem "houpa, houpa, tůtá, tůtá" (to jako že se houpe a pak jede autem) neodolal a kdesi na internetu stáhl asi deset Příběhů včelích medvídků i s "večerníčkovskou" znělkou a vypálil je na CD. Chci-li tedy Matouše odměnit, pustím mu houpajícího se chlapečka. Když znělka (a extáze) skončí, uděláme mu "pa pa", Matouš suše zkonstatuje "neni" a někdy shlédne i následující čmeláčí příběh. Matouš je velký "čtenář" a já si myslím, že naše "pseudotelevize" má jen malou šanci zvítězit nad knížkami, které si vydrží prohlížet celý den, a to při zachování kouzla "pohyblivých obrázků".
Šárka
 Eva 
  • 

Re: Televize 

(19.10.2002 17:01:20)
Ahoj Klarko, dik za moc zajimavy prispevek. Mame s manzelem stejne prani - vychovat deti bez televize. A tak jsem Tvym clankem povzbuzena, ze to neni blaznivy napad. Ja jsem byla vychovana bez televize. Ve svych 25 letech uznavam, ze jsem o nic neprisla. Je sice pravda, ze jsem se neumela zapojit do konverzaci o "Beverly Hills", ale ty taky nikam nevedly. Kamaradu a kamaradek mi to neubralo. Televizi jsme nemeli NE kvuli financnim duvodum, nybrz z rozhodnuti rodicu. Rodicum jsem to take nemela nikdy za zle... Nejak jsem jim asi dovedla verit, ze neni o co stat. Hodne se nam venovali, a tak nudu jsme s bratrem neznali.
Diky
E.
 Jarka, dvě dcery 


Re: Re: Televize 

(21.10.2002 14:48:30)
Žijeme v dnešní době a k té kromě jiného televize prostě patří. Neříkám, že by u ní ml člověk prosedět svůj volný čas, ale opačný extrém taky není nejlepší řešení. Vhodně volené programy můžou člověka obohatit, může se vzdělávat. Já se třeba ráda dívám na cestopisy, historické dokumenty, portréty různých osobností, na pěkné filmy, na zpravodajství. Někdy si u Tv prostě jena tak odpočinu, odreaguju se. Na tom přece není nic špatného.
 Stáňa+Ondra (* r. 94) 


Re: Televize 

(21.10.2002 15:07:21)

Problém televize už se tu podle mého probíral aspoň dvakrát - pokaždé v jiné diskusi (jednou v "Maminkách ...", podruhé v "Televize nebo počítač ..."), vždycky znějí podobné argumenty - na obou stranách .
Já souhlasím s názorem, že televize je prostě informační médium a nemá cenu se mu zběsile vyhýbat. Nemyslím si sice, že by dítě tím, že nebude mít doma televizi, utrpělo nějakou újmu. Nicméně si myslím, že i v telezi lze z času na čas zhlédnout něco, co dítě obohatí. Na druhou stranu jako u spousty dalších věcí platí - všeho s mírou. Hezky to podle mne napsala v té druhé diskusi zhruba před rokem Míša
 Heřmanka 


Televize a my 

(19.10.2002 18:49:35)
Rozhodnutí o tom, že náš (starší) syn dorostl k večerníčkům, jsme učinili před jeho třetími narozeninami. Pomohl nám k tomu jeho tehdejší zánět středního ucha - jeho první vážnější nemoc. Byl to jeho první pořad v televizi. Dodržuji totiž pravidlo, že když jsou děti vzhůru, televize je vypnutá. Byla bych nerada, aby si na ni zvykly jako na kulisu a běžnou součást života. Taky mě děsí, když vidím jak se děti na obrazovku přilepí a v tu chvíli nevnímají nic jiného a nebo se dožadují zapnutí televize, protože nemají nic lepšího na práci. U Tomíka nám záměr zdravého koukání na televizi zatím vychází. Přes léto televizi nezapínáme vůbec a přes zimu jsme ve čtyřech letech přidali jednou týdně Kouzelnou školku (páteční - jinak stejně nejsme dopoledne doma). Občas ale taky udělujeme vyjímky. Tomík je v pohodě, zkoukne pohádku a televizi vypíná. Horší to je ale s naším mrňousem. Ten bere televizi už jako samozřejmost. Sleduje ji totiž z bráškou - i když jsem se ho od toho snažila odradit. Nedal se a jeho nadšení z televize je nelíčené. Občas si říkám jak je dobře, že znají jen večerníček a Kouzelnou školku.
Ještě k Teletubies - musím se přiznat, že jsem je nikdy neviděla, ale podle toho co jsem slyšela, není ani o co stát.
Nelitujte tedy toho, že se Vám nezadařilo zařadit televizi do rodiného programu. Já si totiž myslím, že čím déle se na ni začnou děti dívat, tím lépe.







 Tina , děti 2.5 r. + bříško  
  • 

Zbytečné obavy ...  

(20.10.2002 11:23:03)
Připadá mi, že se kolem TV a dětí dělá občas zbytečná hysterie. A že někteří rodiče si dělají téměř zbytečně starosti na téma vliv TV na děti(teď nezabíhám do podrobností o tom, co se na některých kanálech prezentuje a programech pro děti, nezbytné rodičovské selekci, výchově atd.)
Před 50-ti lety tady bylo jen radio a černobílá televize a neměl je každý. Lidé četli, chodili do divadel, kin apod. ABY BYLI INFORMOVÁNI o tom, co se v jejich současném světě děje. Tempo života se X-krát znásobilo a my jsme informováni pomocí TV,počítačů, internetu atd. Děti, proto aby se dobře orientovali budou potřebovat přístup ke všem zdrojům těchto informací, včetně TV. To že je teď od něčeho "odstříhneme" proto, aby jsme jim zabránili v "návyku" vůbec nechápu. My rodiče už také nesvítíme svíčkou, nepereme ve studené vodě v řece, aby jsme si neučinili návyk na pračku, myčku, apod. Vše se vyvíjí a naše děti se vyvíjí v souladu s tím. Naše role by měla být spíše v tom jim umožnit vše si "osahat" a než toho budou schopni sami, tak jim vybrat pořady-hry-internet, které se pro jejich věk hodí a které jsou přiměřené jejich schopnostech vnímání (a k tomu jim samozřejmě sami čteme, vyprávíme, zpíváme, básníme, kreslíme, sportujeme atd. aby měli možnost porovnání). Tím jim umožníme dostatečný a úplný rozvoj v souladu s dnešním světem, ale nezahltíme je všemi informacemi, které na TV a jinde jsou a hlavně jim dáme možnost výběru a porovnání. Nemyslím si, že díky tomu, že se dítě nedívá na TV, tak je z něj v budoucnu "aktivní sportovec" a nebo "čtenář". Někteří lidé preferují pasivní a jiní aktivní zábavu a tak to bylo, je a bude.

A jen poznámka k článku. Myslím, že vůbec nešlo o tu TV a Večerníčka, ale o vývoj u synka, kterému je nutno vysvětlit, že pořad už skončil a bude zase zítra. Z vlastní zkušenosti vím, že to není jednoduché, dcera vyžadovala to samé a vztekala se/nechápala, že nepokračuje, co chce ona, aby pokračovalo a to nejen u TV. Přesto to neznamená, že když "čtená" pohádka skončí, tak že jí synovi čtete pořád dokola až do rána a nebo snad ANO ?
 Sylvie 


Re: Zbytečné obavy ...  

(20.10.2002 11:44:55)
Taky myslím. Když jsem byla děcko, tak jsme doma televizi měli, nikdo nám k ní nezakazoval přístup, a přesto jsme jak brácha tak já docela normální - já ráda čtu a dokud jsem měla čas se patlat ve vývojkách a ustalovačích, tak jsem i ráda fotila, brácha je aktivní sportovec a rád píše (oba si tyto zálibiy neseme z dětství)... Na televizi jsme koukali, ale nikdo nás od ní nemusel odhánět bičem :o) Prostě rodiče nám umožnili všestranný rozvoj, mohli jsme si vybrat televizi, ale zároveň i spoustu jných činností.

Ten samý přístup bych chtěla uplatnit i u našeho děcka. Jsou jí skoro dva roky a kouká na Teletubbies. Rozhodně před televizí nesedí pětkrát týdně třicet minut, spíš jenom když si vzpomeneme. Tenhle týden to bylo cca dvacet minut celkem, jindy je to víc, jindy vůbec, podle našeho programu. Já si ten seriál moc pochvaluji, dcera se u něj docela rozkecala a navíc ty Potvůrky (tak jsme si je počeštili :o) ) začíná napodobovat. Už jsem psala v jiné diskuzi - např. dcera odmítala po ulici chodit za ruku, stačilo však, aby si Potvůrky tak vyšly na procházku a už se rozjela: "Mamí... sinice, rucicku!" :o))

Na druhou stranu k nám v některé dny kolem deváté ráno chodí slečna, která dceru bere na procházku. Stačí, aby zazvonila, a Verča přestane být fascinovná děním v televizi, ale už běží ke dveřím a raduje se: "Teta, teta. Jdem ven!" (Mimochodem, kdo by jí v tuto chvíli sledoval, tak neuvěří, že i já s ní taky chodím ven :o) ) a zrovna tak si od televize odejde do vedlejšího pokje hrát tehdy, když jí dění na obrazovce nijak nezaujme.

Teď zrovna přemýšlím, jak dvouleté dítě naučit na počítač - poměrně často na něm dělám a Verča se o něj aktivně zajímá a mně připadá zbytečné, aby jenom tak bezcílně mlátila do kláves a koukala přitom do účetního programu... To už si myslím, že je lepší zkusit nějaké speciální CD pro děti a ukázat jí při tom něco užitečného :o)

S.

 Jorix 


Dítě a počítač 

(22.10.2002 12:23:56)
Sylvi, jestli chceš děcko naučit na počítač, tak můj tip jsou Babytoons. Nevím, jestli to znáš - je to moc hezky udělaný program - taková kolekce her pro děti zhruba od roka do 3 let. Rozvíjí to cit pro barvy, odhad apod. Já na to dostala tip, když bylo Stáníkovi asi 11 měsíců. Začínali jsme od těch nejjednodušších her, kde dítě má za úkol jenom mačkat určitou klávesu, aby postavičky něco dělaly a pokračovali jsme k těm složitějším. Teď už si to umí malej sám pustit, dokáže pojmenovat barvy a tvary a přešel na to nejsložitější. Jestli to chceš poslat nebo dát odkaz na web, můžeš mi napsat na mail.
Měj se hezky.
 Dáša 
  • 

Re: Dítě a počítač 

(22.10.2002 21:12:28)
Milá Jorix,
nemohla by si to zverejniť (Babytoons) aj pre ostatných?

Vďaka.
 Jorix 


Babytoons 

(23.10.2002 8:57:12)
Ahoj všem,

tak výrobce Babytoons tu hru trochu předělal a přejmenoval (na ToddleToons:-) a už nenabízí na svých stránkách demo ke stažení, ale přímo hru online. Takže pokud si to chcete zatím jen vyzkoušet a narychlo se na to podívat, použijte odkaz http://www.toddletoons.com/guestplay.asp. Vhodné též pro ty maminky, které mají doma rychlé a neomezené připojení, např. pevnou linku nebo bezdrát, popř. kabelové připojení ... ale takových asi moc nebude.

Demo "starých" Babytoons ovšem pořád ještě stáhnout jde, a to např. z adresy ftp://ftp.monash.edu.au/pub/win3/games/babytoon.exe
Dále třeba ftp://ftp.agt.net/pub/cica-win3/games/babytoon.exe

Jediný odkaz, který vede na www server, je http://www.filelibrary.com:8080/cgi-bin/freedownload/Windows/l/115/babytoon.zip - takže pokud byste měli problémy se stahováním z ftp, zkuste tohle.

Demo obsahuje 12 her, které jsou velice jednoduché, ale dítě si v nich najde to své podle věku. Nejdřív může jen koukat, co postavičky dělají, později může například hádat barvy, tvary apod... Nevýhodou je to, že těch 12 her funguje jenom na 5 spuštění, pak se to omezí na čtyři. Ale i ty jsou docela dobře hratelné.

Zatím se mějte hezky.
 Vocilka 


Re: Babytoons 

(23.10.2002 14:23:04)
Pokud chcete poradit, jak ve "starých" Babytoons obejít omezení na 4 hry po pěti spuštěních, ráda poradím mailem...

Pozdravujte prcky!
 Kristýna+Robík 


Počítač pro batolata 

(25.10.2002 0:00:15)
Ahoj Sylvie,
tak s Teletubbies to máme velmi podobný. Robík se na nich například naučil počítat do dvou /až tří podle nálady/ a teď má radost, když je něčeho dva o on to může okomentovat: "Pes dva", "Bábovka tři" (tedy spíš: bába třř). Nepochopila jsem, proč tady některé maminky srovnávají Teletubbies s Pokémony, když tyhle Potvůrky, jak jsi trefně nazvala, jsou vlastně vzdělávací pořad pro batolata od BBC.
Chtěla jsi vědět jak na počítač. Našla jsem tady v jedné diskusi tipy na vhodné CD-ROM pro děti a stáhla jsem demoverze od Terasoftu. Nejvíc se mu líbí Martínkova zvířátka, kde v demáči funguje pejsek - na obrazovce je fotka a nakreslený obrázek pejska, když přes něj přejede myší, řekne to "pes",(původ Robíkovy změny označení tohoto zvířete z hafhaf na pes vidím právě v tomto programu). Když klikne na film, spusí se krátká sekvence několika pejsků, jak si hrají a běhají a když klikne na notičku, zaštěká originální nahrávka psího štěkotu. Jednoduché a vděčné, dobře to trénuje práci s myší. No a než se mu povede z programu vystoupit a něco provést, musel by se několikrát strefit na správnou ikonu v několika oknech za sebou, což není tak pravděpodobné, takže se od toho dá i odběhnout. Má to jedinou nevýhodu. Sotva zmáčknu na počítači Power, ozve se odkudkoliv z bytu dupot a vítězné volání:"Pes, haf, haf!" a mám co dělat, abych uhájila i svá práva na užívání tohoto zařízení.
Mějte se s Verunkou hezky. Co dělá bříško?
 Sylvie 


Re: Počítač pro batolata 

(25.10.2002 0:13:25)
He, he, s tím psem ti to věřím :o) Já mám na počítači spořič obrazovky právě se psem - v kaneláři pes sedí a hlídá počítač a když se někdo dotkne myši nebo klávesnice, tak vyskočí proti obrazovce a štěká. Verča je z toho na větvi :o) Když omylem nechám zapnutý zvuk a spořič naskočí, tak na úvodní signál Verunka taky reaguje rychlým přiběhnutím. A speciálně kvůli tomuhle sořiči si Verča našla, kde se zapínají bedny, aby bylo i slyšet :o)

Bříško se má perfektně :o) Doprava už začíná jakž takž fungovat, nevyrazíme zase někam???

S.

 Kristýna+Robík 


Re: Re: Počítač pro batolata 

(25.10.2002 0:47:01)
Určitě vyrazíme a mohly bychom zase vyzvat i ostantní maminky s šátky i bez. Co tě napadá, kromě obligátní ZOO či Toulcova dvora?
 Kristýna+Robík 


Re: Re: Počítač pro batolata 

(25.10.2002 0:53:10)
P. S. Jdu spát, tak dál radši po mailu, jo?
Díky K.
 Martina (syn 2 roky) 
  • 

Re: Zbytečné obavy ...  

(21.10.2002 8:40:45)
Souhlasim s Tinou. Podle mne se kolem TV dela opravdu velka hysterie. Vsechno se ma byt primerene a to jiste plati i o TV. Nechapu jak nekdo muze odsuzovat napr. porad Teletubbies, kdyz ho ani sam nevidel. Ja a muj syn jsme ho videli mockrat a nemyslim, ze by na nem bylo neco spatneho. Je to proste moderni pohadka pro deti s oblibenymi postavickami.
 Dáša 
  • 

Re: Re: Zbytečné obavy ...  

(21.10.2002 15:19:31)
Súhlasím s tebou. Tiež nechápem, ako môže niekto odsudzovať niečo, čo nevidel.
 Irena, Beruska 2r. 
  • 

Re: Zbytečné obavy ...  

(21.10.2002 15:13:46)
Souhlasim s Tinou. Nebyla to reakce synka na televizi, ale "jen" to, ze nedokaze zatim pochopit zacatek a konec.
Nam se stalo neco podobneho, ale se zapadem slunce. Sedeli jsme na plazi a ja s manzelem jsme se kochali zapadem slunce. Kdyz zapadlo, tak dcerka spustila priserny rev, ze chce jeste slunicko. :-o
A mela jsem ji snad radeji zatajit, ze slunicko sviti?
 Terreza 


Hysterie - Krtek 

(20.10.2002 17:16:21)
Ano, i u nás se stalo něco podobného. Já televizi moc nesleduju, a často tak mám spor s manželem: „…furt sedíš u televize…“ vs. „až skončí tenhle film ,chci se kouknout na zprávy, ty první jsem neviděl, a pak dávají…“ Dcera večerníček sledovala od malička (býval to jediný způsob, jak jí udržet při večeři v klidu a vpravit do ní trochu stravy), ale šok byl pro nás Krtek, přesněji Krtek a autíčko. Dcera se zájmem hleděla na zcela srozumitelný příběh se srozumitelným koncem – krtek už má vytoužené autíčko a odjíždí a mává z kolečka uprostřed černé obrazovky a KONEC. Trvalo to asi pět vteřin, než se objevila hlasatelka. V tu chvíli se ozval ohlušující jekot, řev a pláč a vztek. Chlácholení nezabíralo. Mít video, okamžitě jedu do půjčovny snad až do Brna. Za hlasitého škytání a vzlykání, jsem odsouvala stolek a dítě div že do televize nevlezlo, zkoumalo kabely, prostor pod televizí, koberec a přilehlé skříně. Krtek NEBYL.

Ad. diskuze televize ano či ne – taky jsem spíš proti, ale nic se nemá přehánět, a myslím, že Kouzelná školka, Kostičky, Večerníček a sem tam nějaké video za deštivého odpoledne, není nic, co by z dětí dělalo „notorické sledovače televize“ či násilníky. Nerada pouštím Teletubbies nebo Pokémony…
 Monika, 2 kluci 
  • 

Souhlas s Terezou.  

(20.10.2002 20:16:04)
Zcela souhlasím s Terezou. Kouzelná školka a večerníček je bezva, občasné video, když prší nebo když je Honza nemocný, taky vítám, pokémony a teletubbies jsme naštěstí ještě neobjevili. Když mám pocit, že Honza kouká na televizi už moc dlouho, řeknu mu, že si půjdeme společně číst a vždycky! to zabere. Mimochodem Kláro, Kryštof je na TV ještě moc malý, Honza začal sledovat večerníčky až zhruba ve 2 letech, Dava má 2 roky a 2 měsíce a "kouzlo" TV ještě neobjevil. Zdraví Monika.
 Helena, dcera 22 m 
  • 

Re: Hysterie - Krtek 

(20.10.2002 21:46:24)
Já taky nechci, aby děti sledovaly stále televizi, ale zase, kvůli tomu ji vůbec nepouštět se mi zdá přehnané, stejně přijde věk, kdy Vaše ratolesti si prosadí svou nebo se budou koukat u babiček, kamarádů a o to víc, protože je to zakázaný, tak toho co nejvíc využít.Prostě je dnes taková doba, kdy Tv je,záleží jak se k tomu postavíme celkově,vysvětlit co tam vidí....Stejně ten mrňous se kouká chvíli a pak jde dělat něco jiného a za každou cenu ssse stále věnoovat dítěti aby se náhodou 10min. nekoukalo na Tv je hloupost.To je můj názor.
 xxxxxxxy 


nápad 

(21.10.2002 17:46:41)
Kláro řeknu ti, jak bych to řešila já. Nahrála bych mu večerníček na video a moh by si ho pouštět, jak dlouho by chtěl. Ono by ho to brzo pustilo. Naše dcerak byla taky napřed nadšená z televize a ted už jí zajímá jenom, když není nic lepšíh na práci. Ony ty děti nejsou hloupé.
 Sosan 
  • 

večerní zprávy - jímá mě děs 

(21.10.2002 19:04:23)
Televize je dobrá věc, ale velmi strhává pozornost. Mě například hrozně štve, když přijdu večer z práce a manželka se zrovna dívá na zprávy. Já mám náladu se zrovna věnovat rodině, popovídat si s ní, co je doma nového a místo toho musím poslouchat kterej politik co řekl a kdo s kým válčí a jánevím co. Přitom opravdu důležité věci už dávno vím předem z internetu a mnohem přesněji než se dozvím z televize (kvalita zpravodajství nic moc). Přes den jsem přesycen informacemi a když se konečně dostanu domů a chci mít klid a užívat si rodiny, tak tam jede televize. Já se snažím u televize především odpočívat a tak sleduji snad jen Ženatý se závazky, občas Startrek a nebo když je něco vyjímečně zajímavého. Kabel by se nám určitě nevyplatil. Když už chci vidět nějaký film, půjčím si to na kazetě a vyjde to rozhodně levněji než paušál za kabel. A jako odkládárna dětí je nejlepší video s pohádkama. Když je to s mírou, tak proč ne.
 Radka 
  • 

Re: večerní zprávy - jímá mě děs 

(21.10.2002 20:49:19)
Jen takový postřeh, zrovna se stěhujeme a naši noví sousedé taky a víte, co je podle mého příznačné - že v těch nevybavených bytech už jedou TV...
 Henri Ani/Toni/Šíša/Miki 


Re: večerní zprávy - jímá mě děs 

(22.10.2002 7:52:16)
Sosane, tebe bych chtěla mít doma, když se vrátíš z práce. To můj muž, když se přiřítí (podnikatel, věčně na cestách), tak si sedne hned k televizi. Já si chci zoufale povídat, za celý den si nemám s kým ani dobrou chuť popřát a nakonec když je doma, jako by ani nebyl.
No, abych nepřeháněla, tak špatné to není, na zprávy se podíváme spolu, Anička nám do nich kecá, pak si o nich povídáme (i když já mám taky přehled už pár hodin předem, chodí mi to na mobil), ale mile mě překvapilo, že i chlap může mít stejný problém :-)
 Vocilka 


Re: večerní zprávy - jímá mě děs 

(23.10.2002 14:18:42)
No jo, jenže manželka nemá možnost přečíst si ty zprávy v pracovní době na internetu, nebo druhý den během dopoledne pěkně v práci u kafíčka. Druhá věc je, že se dívám i na spoustu dalších kravin, ale zrovna ty zprávy bych jí nevyčítala!
 Lenka, kluk 3 a 1/2 
  • 

Re: večerní zprávy - jímá mě děs 

(27.10.2002 11:39:30)
Mě tedy z večerních zpráv jímá děs z trochu jiného důvodu. Bývala jsem pravidelná divačka a zprávy jsem si zpravidla nenechala ujít. Dokud jsem si neuvědomila, že je s námi sleduje taky náš syn, který se tou dobou - po Večerníčku - zrovna chystá do postýlky. A dokud se nezačal ptát: proč na sebe ty pánové střílejí? Proč tam hoří? Proč ho zabili? apod. Podotýkám, že zprávy sledujeme na ČT. Snad až do té doby, než začal klást ty své otázky, jsem si nijak moc neuvědomovala, jak velice pokřivený obrázek o světě nám zprávy přinášejí. Tak teď po Večerníčku televizi vypínáme. Dost důsledně. Nechci, aby si můj syn už z dětství odnášel do života dojem, že Země není zrovna nejlepší místo k životu.
Pokud si vzpomenu, dívám se na noční zprávy, a když ne, čtu noviny. Anebo taky ne - strávila jsem na jaře chvilku v cizině, bez televize a beze zpráv, a byl to osvobozující pocit. Po návratu jsem měla dost nadhled, tak si to snažím občas připomenout.

Lenka
 markéta, Tereza 7/03 
  • 

večerníček - jak který 

(2.6.2005 15:53:24)
Na jaře jsem dospěla k rozhodnutí, že holka je už dost velká, aby pochopila večerníček a že by to mohla být hezká součást večerního rituálu. navíc se mi většina večerníčků líbí a ráda se na ně podívám s ní.
Nejdřív to bylo fajn. Líbil se jí Večerníček i večerníček :-))) - dávali Mata a Pata. Ale následoval Maxipes Fík a to jí nebavilo. no chápu to, ještě tomu nemohla moc rozumět i když jsem se jí to snažila komentovat. A pak jsme viděli nějaký hraný večerníček o vydře. Tak to už jí nebavilo vůbec. Sebrala se a šla si hrát s něčím jiným. Asi je zatím zralá jen na ty loutkové. Jenže v tv programu nepíšou, jaký večerníček zrovna jde. Tak to občas zapnu, kouknu co dávají a když si myslím, že by jí to bavilo, koukáme spolu. Když někdy chce večerníčka a dávají, co jí nebaví nebo ho prošvihneme, řeknu, že "dneska není". Zatím to jako vysvětlení stačí. :-))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.