| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O večerníčkovské hysterii

 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]
markéta, Tereza 7/03
  • 
2.6.2005 15:53:24
Na jaře jsem dospěla k rozhodnutí, že holka je už dost velká, aby pochopila večerníček a že by to mohla být hezká součást večerního rituálu. navíc se mi většina večerníčků líbí a ráda se na ně podívám s ní.
Nejdřív to bylo fajn. Líbil se jí Večerníček i večerníček :-))) - dávali Mata a Pata. Ale následoval Maxipes Fík a to jí nebavilo. no chápu to, ještě tomu nemohla moc rozumět i když jsem se jí to snažila komentovat. A pak jsme viděli nějaký hraný večerníček o vydře. Tak to už jí nebavilo vůbec. Sebrala se a šla si hrát s něčím jiným. Asi je zatím zralá jen na ty loutkové. Jenže v tv programu nepíšou, jaký večerníček zrovna jde. Tak to občas zapnu, kouknu co dávají a když si myslím, že by jí to bavilo, koukáme spolu. Když někdy chce večerníčka a dávají, co jí nebaví nebo ho prošvihneme, řeknu, že "dneska není". Zatím to jako vysvětlení stačí. :-))
Lenka, kluk 3 a 1/2
  • 
27.10.2002 11:39:30
Mě tedy z večerních zpráv jímá děs z trochu jiného důvodu. Bývala jsem pravidelná divačka a zprávy jsem si zpravidla nenechala ujít. Dokud jsem si neuvědomila, že je s námi sleduje taky náš syn, který se tou dobou - po Večerníčku - zrovna chystá do postýlky. A dokud se nezačal ptát: proč na sebe ty pánové střílejí? Proč tam hoří? Proč ho zabili? apod. Podotýkám, že zprávy sledujeme na ČT. Snad až do té doby, než začal klást ty své otázky, jsem si nijak moc neuvědomovala, jak velice pokřivený obrázek o světě nám zprávy přinášejí. Tak teď po Večerníčku televizi vypínáme. Dost důsledně. Nechci, aby si můj syn už z dětství odnášel do života dojem, že Země není zrovna nejlepší místo k životu.
Pokud si vzpomenu, dívám se na noční zprávy, a když ne, čtu noviny. Anebo taky ne - strávila jsem na jaře chvilku v cizině, bez televize a beze zpráv, a byl to osvobozující pocit. Po návratu jsem měla dost nadhled, tak si to snažím občas připomenout.

Lenka
25.10.2002 0:53:10
P. S. Jdu spát, tak dál radši po mailu, jo?
Díky K.
25.10.2002 0:47:01
Určitě vyrazíme a mohly bychom zase vyzvat i ostantní maminky s šátky i bez. Co tě napadá, kromě obligátní ZOO či Toulcova dvora?
25.10.2002 0:13:25
He, he, s tím psem ti to věřím :o) Já mám na počítači spořič obrazovky právě se psem - v kaneláři pes sedí a hlídá počítač a když se někdo dotkne myši nebo klávesnice, tak vyskočí proti obrazovce a štěká. Verča je z toho na větvi :o) Když omylem nechám zapnutý zvuk a spořič naskočí, tak na úvodní signál Verunka taky reaguje rychlým přiběhnutím. A speciálně kvůli tomuhle sořiči si Verča našla, kde se zapínají bedny, aby bylo i slyšet :o)

Bříško se má perfektně :o) Doprava už začíná jakž takž fungovat, nevyrazíme zase někam???

S.

25.10.2002 0:00:15
Ahoj Sylvie,
tak s Teletubbies to máme velmi podobný. Robík se na nich například naučil počítat do dvou /až tří podle nálady/ a teď má radost, když je něčeho dva o on to může okomentovat: "Pes dva", "Bábovka tři" (tedy spíš: bába třř). Nepochopila jsem, proč tady některé maminky srovnávají Teletubbies s Pokémony, když tyhle Potvůrky, jak jsi trefně nazvala, jsou vlastně vzdělávací pořad pro batolata od BBC.
Chtěla jsi vědět jak na počítač. Našla jsem tady v jedné diskusi tipy na vhodné CD-ROM pro děti a stáhla jsem demoverze od Terasoftu. Nejvíc se mu líbí Martínkova zvířátka, kde v demáči funguje pejsek - na obrazovce je fotka a nakreslený obrázek pejska, když přes něj přejede myší, řekne to "pes",(původ Robíkovy změny označení tohoto zvířete z hafhaf na pes vidím právě v tomto programu). Když klikne na film, spusí se krátká sekvence několika pejsků, jak si hrají a běhají a když klikne na notičku, zaštěká originální nahrávka psího štěkotu. Jednoduché a vděčné, dobře to trénuje práci s myší. No a než se mu povede z programu vystoupit a něco provést, musel by se několikrát strefit na správnou ikonu v několika oknech za sebou, což není tak pravděpodobné, takže se od toho dá i odběhnout. Má to jedinou nevýhodu. Sotva zmáčknu na počítači Power, ozve se odkudkoliv z bytu dupot a vítězné volání:"Pes, haf, haf!" a mám co dělat, abych uhájila i svá práva na užívání tohoto zařízení.
Mějte se s Verunkou hezky. Co dělá bříško?
Vocilka
23.10.2002 14:23:04
Pokud chcete poradit, jak ve "starých" Babytoons obejít omezení na 4 hry po pěti spuštěních, ráda poradím mailem...

Pozdravujte prcky!
Vocilka
23.10.2002 14:18:42
No jo, jenže manželka nemá možnost přečíst si ty zprávy v pracovní době na internetu, nebo druhý den během dopoledne pěkně v práci u kafíčka. Druhá věc je, že se dívám i na spoustu dalších kravin, ale zrovna ty zprávy bych jí nevyčítala!
Jorix
23.10.2002 8:57:12
Ahoj všem,

tak výrobce Babytoons tu hru trochu předělal a přejmenoval (na ToddleToons:-) a už nenabízí na svých stránkách demo ke stažení, ale přímo hru online. Takže pokud si to chcete zatím jen vyzkoušet a narychlo se na to podívat, použijte odkaz http://www.toddletoons.com/guestplay.asp. Vhodné též pro ty maminky, které mají doma rychlé a neomezené připojení, např. pevnou linku nebo bezdrát, popř. kabelové připojení ... ale takových asi moc nebude.

Demo "starých" Babytoons ovšem pořád ještě stáhnout jde, a to např. z adresy ftp://ftp.monash.edu.au/pub/win3/games/babytoon.exe
Dále třeba ftp://ftp.agt.net/pub/cica-win3/games/babytoon.exe

Jediný odkaz, který vede na www server, je http://www.filelibrary.com:8080/cgi-bin/freedownload/Windows/l/115/babytoon.zip - takže pokud byste měli problémy se stahováním z ftp, zkuste tohle.

Demo obsahuje 12 her, které jsou velice jednoduché, ale dítě si v nich najde to své podle věku. Nejdřív může jen koukat, co postavičky dělají, později může například hádat barvy, tvary apod... Nevýhodou je to, že těch 12 her funguje jenom na 5 spuštění, pak se to omezí na čtyři. Ale i ty jsou docela dobře hratelné.

Zatím se mějte hezky.
Dáša
  • 
22.10.2002 21:12:28
Milá Jorix,
nemohla by si to zverejniť (Babytoons) aj pre ostatných?

Vďaka.
 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.