| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše zkušenosti s příkrmy

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 50 [Dalších 30 >>]
29.5.2007 9:12:29
Heleno, nevěř všemu, co se kde píše. Tzv. pokračovací mléka jsou v první řadě obrovský byznys. Roční dítě už běžné mléko v pohodě snese, nemusí se to tak přehánět.
Helena + Agátka (1 rok)
  • 
28.5.2007 21:33:52
Prosím poraďte - všude se píše, že kravské mléko, by děti neměly dostat nejlépe až do 3 let. Místo něho mají pít raději mléka č. 3. A já se ptám, to mám z toho batolecího mléka i vařit? Právě přecházíme na normální "dospělé" jídlo a nevím jak na to. Např. bramborová kaše, omáčky, rýžový nákyp apod. - to vše mám dělat z toho batolecího mléka? A jde to vůbec? Nevadí "mu", že se bude vařit, zapékat apod.? Moc děkuji za radu! PS: Naše paní doktorka je velmi nezkušená a dotaz na ní je, jakoby kdybych se nezeptala, proto prosím o radu zkušené maminky! :-)
Helena + Agátka (1 rok)
  • 
28.5.2007 21:22:48
Ahoj, já jsem o tom odkládání příkrmu četla v Betynce, ale už bohužel nevím, číslo, ve kterém to bylo. MUDr. Lenka Smetanová (odbornice na výživu dětí) tam psala, že pokud není dítě alergik, tak by rozhodně neodkládala začátek příkrmu o moc dlouho a začala by NEJPOZDĚJI koncem 7. měsíce. Důvodem je růst dítěte a měnící se nároky na složení potravy. Kojení v tomto "vyšším" věku už prostě samo o sobě nestačí. Snad jsem Ti pomohla :-)
Michaela + Viktorka 6.mesic
  • 
17.5.2007 10:44:26
Tak Viktorka se zatim po jidle nevrha... naopak, kdyz jime, dame ji do lehatka a ona na nas kouka, co to jako delame. Kdyz jsem ji zkusila z legrace nabidnout ( s tim, ze treba otevre pusinku ) vubec nevi, co po ni chci. Zatim nezna lzicku, lahvicku, nic takoveho, takze to bude zajimave. Mam v planu ji ted koupit hrnicek Avent a zacit ji do neho davat vodicku nebo caj, az zase zacnou vedra, aby si pomalu zvykala.
MarkétaP + 4 dcerky
17.5.2007 10:20:12
Míchaelo, pokud to necítíš, klidně počkej, měsíc v tom naprosto nic nezmění a třeba se to malá začne najednou vrhat po tvém jídle :) Moje starší odmítala příkrmy sama skoro do osmi měsíců, mladší je sice v půlroce chtěla, ale stejně nejedla, takže začala v 6,5 měsících.
  • 
17.5.2007 9:46:29
Ahoj holky, byla bych hrozne rada, kdyby mi nekdo poradil, zdali muzu dcerku zacit prikrmovat zeleninou atd. pozdeji, nez od ukonceneho 6. mesice. Viktorce kojeni uplne staci, krasne pribira a roste (69cm a 8kg) a od 6 tydne spinka az doted celou noc cca 9hod bez krmeni. Proc tedy zacinat s prirmy, kdyz to zatim nevyzaduje? Kdyz jsem se na to ptala sveho pediatra, moc se na to netvaril. Pry je to standardni postup plne kojit pul roku a pak se prechazi na prikrmy. Jsem z toho zoufala, nase hranice pul roku se blizi a me se do toho vubec nechce. Nadruhou stranu ale nechci holcicku o neco osidit... Diky za rady a zkusenosti. Misa.
Líza
12.12.2006 5:17:05
Lenko, pokud by dítě bylo alergikem na kravské mléko, tak HA vůbec nesmí dostat. HA má menší schopnost alergizovat než obyčejná nehypoalergenní mléka a proto se dává dětem s vyšším rizikem, ale samozřejmě alergizuje více než mateřské mléko, takže jejich atop s přechodem na umělé mléko klidně souviset může - pak by to možná chtělo otestovat, zda se nejedná o alergii na KM, protože potom by potřebovaly ještě více hydrolyzované mléko než jsou HA mléka (např. Nutrilon Pepti).
Další věc ale je, že zjevně tvoje děti rizikové jsou - jinak bys je asi HA mlékem neživila, že. Proč se tedy divíš, že mají atop, když k němu mají dispozice?
Lenka, 2 děti
  • 
12.12.2006 0:54:34
Zajímalo by mě, jak může někdo nezávisle doporučit dítěti mléko proti alergiím - na základě čeho posoudí, zda se jedná o alergika? Jen na základě toho, že jeden či více členů rodiny popř. vzdálenějších příbuzných je alergik? A pokud nasadí zdravému dítěti mléko HA, nemůže to spíš alergii vyvolat? Ptám se na základě zkušenosti se svými dvojčátky, u kterých se vyskytl atopický ekzém, i když mají od 3. měsíce, kdy jsme skončili s kojením, Bebu HA. Děkuji za odpověď.
  • 
19.10.2006 20:38:29
No nevím, nechtěla spíš dělat to, co děláte vy? Rozhodně si ale myslím, že pár lžiček bašty mimču neuškodí. Dávám Lucince oloupanou syrovou mrkev nebo oloupané jabko, když jíme my:-)).

Eva
  • 
26.9.2006 8:55:24
Myslim ,ze nahorklou chut maji vsechny hypoalergeni mlicka.Pokud krmite sunarem je jasme,ze se Beba zda potom extreme horka.Ja taky krmim hypoalergenim mlikem oo Milupa,ale prechazime pomalu na Milupa 1,protoze deti mi toho hypoalergeniho vypiji daleko mene nez Milupa 1 a pak maji porad hlad.Pokud tvoje miminko dobre snasi sunar tak bych u nej zustala.Hypoalergeni mlika se doporucuji jako dokrm pri kojeni protoze se snaseji lepe s materskym mlekem.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 50 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.