| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kýbl, kyblík, kyblíček…

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 37 [Dalších 7 >>]
*Leona
31.10.2002 23:41:36
Já sice nemám s kyblíkem zkušenost, ale se svým 4 měs. synem chodím od cca 2 měsíců plavat (může se začít hned po zahojení pupíku). Aby to plavání bylo efektivní, je třeba s miminkem plavat ve velké vaně co nejčastěji - ideální je denně či obden. To cvičení se pak dá spojit i s koupáním, takže my jsme si ani malé vaničky moc neužili. Navíc jsme z ní velice rychle vyrostli. Nedokážu si tedy moc představit, jak dlouho miminku stačí kyblík, když náš malý v malé vaničce začal už po 2 měsících protestovat, protože v ní neměl dost prostoru.
L.
  • 
31.10.2002 23:21:29
Rozmýšlím se už dlouhou dobu mezi pořízením vaničky nebo kyblíku na koupání. Máte také někdo negativní zkušenosti s kyblíkem? V agentuře Pomad z kyblíku nadšení nejsou, prý se dítě do něj nemůže brzo vejít, nemůže se dobře uchopit atd. Já bych ráda věřila, že kyblík opravdu simuluje prostředí maminčina bříška a že se dítě cítí bezpečně. Díky za Vaše názory. Lea.
Terreza
24.10.2002 21:02:04
Diky za odezvu :-))) Už jsem klidná !!! (Třeba časem někdo vymyslí nějaký uklidňující kyblíček na sušení...
Mám ještě 2 starší děti (5 a 4 roky) a když jdou z vany, většinou řvu pro změnu já !!! ...V koupelně bývá vody po kotníky, promáčené zdi i strop, manželova pěna na holení na dlaždičkách... Kartáček na zuby je naopak nepřítel a zubní pasta se dá krásně prskat na zrdcadlo...
Máš se na co těšit... :-)))

Tereza
Jana
24.10.2002 19:09:44
Ahoj Terezo,
teď koupeme ve vaně a řev následoval skoro vždycky. Ale už víme, jak na to :o)
Tomáška z vody rychle vytáhnu, zabalím do osušky a podržím ho tak, ať dosáhne na vypínač a on zhasne v koupelně. Sušíme a oblékáme Tomáška v pokoji, takže koupelna a vana zhasnutím "zmizí". To ho strašně moc baví, líbí se mu to, "blik", to je jeho. Pak už je jenom problém, jak ho odtrhnout bez řevu od vypínače ;o))))
J.
Lida a 2holky
24.10.2002 18:02:42
Plho,

rvou stale. Rvaly kdyz sly ven z kyble, rvou kdyz jdou ven z vany a to je jim uz 17 mesicu. Ted take rvou, kdyz jim vyrvu z ruky kartacky na zuby, protoze by s nim nejradeji chodily spat.


Ale uz jsme si zvykli. Ony proste miluji koupani a chapu je, ze jit spat do postylky uz tak zabavne neni.
Terreza
24.10.2002 5:56:08
Plha se hlásí: Mám dotaz... Taky vám miminka tak strašně pláčou, když je vyndaváte z koupele ?
Naše potěšení nejdřív prokřičelo celou koupel i všechno od rozbalení až do večeře. Nejdříve přišla na chuť pobytu ve vodě (koupu ve vaničce), pak skousla i tu "žínkovou" fázi, teď, pokud nemá už hlad jako tygřice, vesele dovádíme a cvičíme nahatý před koupelí. Ale ta část poslední, to je o nervy - sotva jí vyndám z vody, ohlušující řev. který zataví až mámino mlíčko...Čím to je ?
Ptám se totiž proto, že jestli je těm miminkům v tom kyblíčku tak fajn, jako u maminky v bříšku, musí zákonitě ten každovečerní "porod" (tedy vyjmutí z koupele) být doprovázen řevem dvojnásobným...
Jakou máte, kyblíčkáři, zkušenost ? A nejen vy :-)))
Radka
  • 
14.10.2002 15:58:25
Jedna moje kamarádka, která bydlí v Holandsku taky koupe malého v průhledném kbelíčku, a říkala, že opravdu malému se to líbí víc než vana, protože se může postavit a pro ni je to taky přijemnější. Sedne si k němu, přidrží ho zespoda a malý si užívá a cáká vodičky, zatímco ve vaně ona se nad ním musí sklánět a malému se to taky nelíbi.
Lida a 2holky
14.10.2002 13:06:54
Moje holky z kyblicku nevyskakovaly ale zase na druhou stranu, kolem 10teho mesice jsem je presunula do velke vany (zakoupila jsem prisavkove zidlicky do vany), protoze se mi do kybliku uz jaksi nevesly (to mely cca 8kg).
14.10.2002 13:03:36
souhlasim, jen u nas do 2-3 let to pujde tezko, protoze Simon ma uz skoro 7 kg a uz se tam sotva vejde:-)
R + r
  • 
14.10.2002 11:44:14
Jo jo, nekteri spunti maji s kyblem utrum, protoze jsou moc ciperni. Netreba vsak kybl hned zahazovat, po urcite dobe se mohou zklidnit a zase jej muzou vyuzivat az do 2-3 let. Koupani v nem je myslim zabava pro vsechny strany. Jednoznacne doporucuji.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 37 [Dalších 7 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.