| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě v posteli rodičů?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 36 [Dalších 16 >>]
Zuzava*
15.10.2002 16:33:54
Potiz je, ze nikdo nezije podle vyzkumu. Vyzkumy tohoto typu jsou dost na nic. Nam se spani deti spolu s nami v posteli velice osvedcilo, a to jak z hlediska deti (citove pouto a opora) tak i z naseho (uzili jsem si deticek. Ubezpecuju vsechny, ze nas patnactlety uz k nam do poslele par let nechodi...
lída, dcery 3a5
  • 
14.10.2002 12:48:28
Asi máš pravdu, jejich manželství myslím není to co by mělo být, myslím, že se v lásce k té malé tak trochu předhánějí, občas mi to připadá jako souboj koho bude milovat víc: mě já jí vždycky nakrájím maso (opakuju, že její 8 let, moje dítě mělo příbor"zvládnutý" v pěti), nebo mě miluje víc já si s ní v obyváku házím balonem, nebo mě miluje víc já s ní chodím skoro každý den do školy (3. třída), nebo mě miluje víc já nedovolím aby si ji babička vzala na víkend, nebo mě miluje víc já sem vymyslel, že ve škole v přírodě jsme pro ni přijeli o tři dny dřív (trvala asi 10 dní), a podobne. Abych řekla pravdu občas mi to připadá trochu nechutné. Poslední dobou mi připadá, že manžel zřejmě ten boj vzdává, dítě obvykle přeci jenom více lpí na matce. Výsledek je ale ten, že se doma zdržuje co nejméně a stále častěji vyhledává společnost jinou (kamarádi,hospoda, případně jeho rodiče), což je možná ještě horší. Píšu to tady možná dost zaujatě, ale vždycky mě štve, když někam společně jedeme a já vypadám jak macecha, když dětem některré věci přeci jenom nedovolím, nebo když chci po té starší aby mi pomohla s nádobím nebo po té mladší, aby umyla pro všechny jablíčka atd. (přitom podotýkám, že dcery mi pomáhají samy ne z donucení), nicméně v takových chvílích často slýchám, to po nich nemůžeš chtít vždyť jsou ještě malé nebo ty si teda líná a bereš jim jejich dětství atd. Na jedné straně tyto známé nechceme s manželem úplně odstrčit, ale nevím jak dlouho to vydržím s manželem se snažíme už te´d o další dítě a až k tomu co je teď přibydou ještě řeči, že jsme nezodpovědní a nezvládneme výchovu tří malých dětí (no kdybychom je vychovávali takto tak bychom to opravdu asi nezvládli)tak nevim jestli svůj temperament manžel ještě udrží na uzdě. Ještě jednou se tedy omlouvám za "vylití si duše" vím dobře, že to se spánkem v posteli rodičů asi moc nesouvisí. Díky moc
Milada.
13.10.2002 22:36:22
DáMo a Lado,

souhlasím s Vámi, také kojím, nekouřím ani nepiji, spím s dcerou.... DáMo, to chronické onemocnění, o kterém jsem psala, je to stejné, které má Tvůj syn, přesně jako u Vás zabírá na drbání kojení..nevím, jak je Tvůj syn na tom, pokud si chceš o tom popovídat, napiš třeba na mail...nevím, jestli znáš mé články zde na Rodině...atd.

Lado, manžel také nekouří a s alkoholem je na tom tak zhruba stejně jako Tvůj manžel a navíc, s námi v posteli nespí:-)), takže doufám, že "pít" tedy může:-))

Milada
Mikulášova babička
13.10.2002 19:30:57
Kdo to dokazal? Mormoni?
Alessia
  • 
13.10.2002 17:30:10
Ano,myslím také,že spaní v posteli s rodiči se samostatností vůbec nesouvisí,naopak dítě samo pak začne svoji postel vyžadovat,protože i ono chce mít později svůj klid.
Na vesnicích se tak kdysi spávalo docela normálně,a že by byli gayové jsem v životě neslyšela.Případů,že dětí takto spí i ve školním věku,třeba dvě válendy vedle sebe,znám víc.Ale bývá to dáno i velikostí bytu a nemožností spaní nějak jinak vyřešit.
13.10.2002 12:39:10
Milá Lído,
opravdu nevím, co je tak nepochopitelného na tom, že někdo nekouří. Spíše mi to příjde u rodičů jako povinnost (pokud už někdo nemá pocit sebezáchovy, tak alespoň kvůli svým dětem).
Co se týče alkoholu, tak mi příjde taky značně zbytečný coby poživatina, ale při kojení opravdu nevidím důvod, proč jej pít.
Nebo snad nechceme všichni pro naše děti to nejlepší?
A s bohatstvím SIDS opravdu nesouvisí, jde samozřejmě o ochotu rodičů přizpůsobit životní styl i nejmenším členům rodiny, a ta je u sociálně slabších rodin jistě "statisticky" nižší.

Jinak náš syn spí také stále s námi, jednak je to jednodušší kvůli kojení a vyspání se - to už tu několikrát zaznělo, a jednak pokud se k tomu přidá nějaké onemocnění, tak to i zmírňuje obtíže (u nás např. svědění a tudíž častější buzení kvůli atopickému ekzému, kdy jedině kojení pomůže k opětovnému uklidnění a usnutí - nebo by to šlo samozřejmě vyřešit mazáním kortikoidními mastmi, což má daleko více vedlejších účinků nežli, navíc velmi příjemné, spaní s rodiči.)
Odbornice
  • 
13.10.2002 12:38:08
Je dokazano, zedeti, ktere spaly vicenez dva roky s rodici v jedne posteli jsou homosexualni.
America
M
  • 
12.10.2002 18:02:09
Libushe, pravdepodobne zalezi na tom, ktere "odborniky" zrovna ctes. Shodou okolnosti jsem byla na Parentsplace a zrovna tam pisou, ze se SIDS snizuje diky co-sleeping z mnoha dudvodu (uvedenych v clanku. www dole). Takze ten tvuj clanek v am.casopise asi nebude, tak jednoznacny a vypovidajici o tomto tematu. Spise ma kazdy rodic na toto tema svuj nazor a nekdo veri na samostatny spanek a nekdo na "rodicovskou postel". http://www.parentsplace.com/babies/newborn/articles/0,10335,166492_111006-7,00.html
Lucka-dvě holčičky
  • 
12.10.2002 13:16:16
Nikdy jsem svým dětem nebránila v tom, aby nás v noci navštěvovaly v naší ložnici. Od narození mají postýlku ve svém pokojíčku, ale u nás mají dveře vždy otevřené a tak nikdy nevím kolik se nás na našem dvoulůžku probudí, neboť holčičky jsou již větší a vklouznou nám pod peřinu, aniž bysme o tom věděli. Jen nám společně fajn, a vždy když spím s dětmi, mám pocit, že jsem od nich načerpala spoustu energie. Řídím se podle sebe, asi bych nebyla moc šťastná, kdyby mi mí rodiče zakazovali, abych s nimi spala.
Libushe+3
12.10.2002 4:21:05
Je to z augustu 2002 a American baby casopis.
Cituji:
V maji nejaka komise (konkretne CPSC)vyzkoumala, ze 60 americkych deti umira pred svym 2 rokem v posteli svych rodicu. V porovnani jen 30 deti umira ve sve postylce.
komise ovsem vzdy nevi proc vice deti umira v posteli dospelych. Casto je vsak duvodem zaseknuti ditete mezi matraci a stenu nebo uduseni na mekke matraci, ktera je pro deti nevhodna.
V 58 z 180 umrti za posledni tri roky umrely deti v posteli dospelych na zalehnuti a nasledne zaduseni.
...atd....ten clanek je dlouhy na prepsani.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 36 [Dalších 16 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.