| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Nárok na doplatek do životního minima

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 36 [Dalších 16 >>]
  • 
23.10.2008 14:44:41
Ahoj Andreo chtela bych se zeptat jak jsi dopadla s tou tvou otazkou ze jsi porodila v zahranici a jestli mas narok na porodne, ted jsem v te same situaci a cetla jsem si tvuj vzkaz jestli by jsi mi mohla odpovedet na email dekuji
  • 
5.5.2008 22:40:15
Dobry den,
mam dotaz tykajici se naroku na porodne a materskeho prispevku.Chci se zeptat ci na ne mam narok,kdyz jsem obcankou Ceske republiky s trvalym bydlistem zde,toho casu vsak pobyvam v zahranici.Me dite se narodi mimo Ceskou republiku a tak by me zajimalo ci mame narok na tyto prispevky(porodne a matersky prispevek).
Dekuji a preji hezky den
  • 
6.3.2008 12:12:14
Dobry den,
mam uplne stejny dotaz jako Pani Andrea, nase dite se narodi ve Francii, ja mam ste bydliste v CR a manzel je rodily francouz.
Mame narok na porodne i rodicovsky prispevek?
Ma sestrenice je dostala ona ovsem zije v Turecku.
  • 
12.2.2008 13:11:04
Můj 5 letý syn Adámek byl se školkou na procházce venku, když se k nim připojila další školka. Učitelky si sedli na lavičku kde probýrali všechno možné a děti rozpustili, ať si hrají. Adámkovi někdo z té druhé školky vyrval zip na zimní bundě tak šikovně, že jsou vytržené i zuby a koníček zipu se rozpad. Adámek to šel říct paní učitelce, ale ta pro velké povídaní si ho ani nevšimla. Zajímalo by mě jestli mám nárok po MŠ chtít zaplatit opravu zipu. Nebo co mám dělat, ale není to poprvé kdy děti jsou bez dozoru a jsou kopány, nebo mláceny silnějšími dětmi. Stává se že i ve třídě je učitelka nechá samotné a jde si něco vyřídit do třídy o patro níž. Na otázku jak je to možné, že je rozbitý zip nám paní učitelka řekla, že o ničem neví a když jí sám syn řekl, že jí to říkal odpověděla nám, že náš syn taky není svatý.
Prosím poraďte na co mám právo a kde si stěžovat. děkuji Lenka Mikešová




  • 
11.2.2008 15:19:16
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mám žádat o zvýšení alimentů, když můj exmanžel změnil zaměstnání. Jezdí teď na MKD, takže se dá předpokládat vyší výdělek. Do teď mi platil 2000 na dítě. Ale půjde od září studovat Sš a do tanečních a náklady se podstatně zvýší. Tvrdí mi, že jako řidič MKD má přiznaných pouhých 9000.Ptám se, jestli soud přihlíží i na peníze z diet, které mohou řádově dělat i několik desítek tisíc korun.Děkuji Viltová.
  • 
23.1.2008 19:29:12
Dobry den,

muj dotaz je velice podobny jako ty tykajici se porodneho a materskych prispevku v CR s momentalnim pobytem v zahranici, v mem pripade, konkretne Anglie.
V Anglii ziji jiz osm let, az do sesteho mesice tehotenstvi jsem zde legalne pracovala a nadale si platim zde zdravotni pojisteni atd.
Ted se mi narodilo miminko a zaroven se budeme stehovat zpet do Cech.
Mam tedy ci budu mit narok na jak porodne tak materske prispevky a take prispevky na deti?
  • 
21.1.2008 5:56:01
Dobry den,
mam dotaz tykajici se naroku na porodne a materskeho prispevku.Chci se zeptat ci na ne mam narok,kdyz jsem obcankou Ceske republiky s trvalym bydlistem zde,toho casu vsak pobyvam v zahranici.Me dite se narodi mimo Ceskou republiku a tak by me zajimalo ci mame narok na tyto prispevky(porodne a matersky prispevek).
Dekuji za odpoved,s pozdravem Daniel
  • 
11.1.2008 20:02:48
prosím chtěla bych vědět kolik dostanu mateřský příspěvek?termín porodu jsem měla včera
  • 
9.1.2008 21:28:26
Dobrý večer,můj manžel pracuje v Německu,před nástupem na mat.dovolenou jsem byla nezaměstnaná.Na sociálce mi oznámili,že má můj manžel žádat o příspěvek v mateřství v Německu.Nikoliv já v ČR,jsem občanem ČR.Na první dítě jsem ho brala normálně u nás a nyní se mi v červnu narodilo druhé dítě a příspěvek jsem brala dál u nás a nyní mi oznámili tuto informaci.Proč nemohu dále pobírat dávky u nás,jsem občanem ČR stejně jako můj manžel.Díky za odpověď,nevím kam se obrátit,nikdo mi není schopný poradit,co dál?
  • 
8.10.2007 11:04:30
Dobry den,
chci se zeptat jestli mam narok na porodne, kdyz mam ceske obcanstvi, ale ziji jiz 12 let v Holandsku. Muj prvni syn se take narodil v Holandsku a ma dvoji obcanstvi. A jak je to s narokem na materskou dovolenou. Odpoved prosim na moji emailovou adresu.
Predem dekuji.
Lenka Bosscher
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 36 [Dalších 16 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.