| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Lidský život je lidský život. Tečka.

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 413 [Dalších 393 >>]
12.5.2008 13:49:38
blázen nejsem,jen jsem pozorně četla Listinu práv a svobod.Přečti si jí pořádně i ty a pak si o tom můžeme podiskutovat.
12.5.2008 12:24:04
Ne pravo na zivot ma az jen narozeny jedinec,nemuze mit neco pravo na zivot kdyz se to jeste nenarodilo!!!jses blazen
12.5.2008 12:21:04
Správně píšete,že jsme v demokratické společnosti.A každý má své svobodné právo na rozhodování.Ale zapomínáte,že i nenarozené dítě má své právo-právo na život.Připomenu definici demokracie,která není moc populární ani známá: "Svoboda každého z nás končí tam kde začíná svoboda toho druhého."Nenarozené dědi nevyjímaje.
12.5.2008 11:56:09
Je v tom rozdil matka me sice porodila ale pak se ke mne chovala melmi zle socialka mne odebrala a dala do decaku.Prozila jsem tam asi rok a pul a pak si mne nasli hodni lide ale kolik deti melo tak
ove stesti jako ja?Casto si rikam ze bych radsi nezila to mi ver¨na cely zivot te to poznamena.A shluk bunek nepovazuju jeste za cloveka a zena ma pravo jit na interupci taky ze ve vlade jsou rozumni lide
Marta&2 děti
12.5.2008 11:36:50
Ančo, ty si asi neuvědomuješ, že i ty si byla jen "nějaký shluk buněk", jak odborně píšeš. A jsi tu díky tomu, že tento shluk buněk tvá maminka neposlala do kanálu, ale donosila, porodila a vychovala...Jako ostatně matky nás všech, kteří tu píšem a diskutujem. Nemyslím si, že je to nějaký extra pokrok moderní společnosti, uvažovat takovým způsobem o počatém dítěti. Ano, píše se rok 2008, ale takovýto způsob uvažování vnímám jako naprostý úpadek.
12.5.2008 11:21:44
Ahoj Ančo21, plně souhlasím v tom, že žena je zcela svobodná a svéprávná a má plné právo se rozhodnout, zda bude mít dítě, tedy zda a s kým ho počne. Pokud je znásilněna a je tak toto její právo poškozeno, tak je to hrozné a je to věc na zcela jiné úrovni. Ty tady dáváš do souvislostí zcela odlišné věci a když už nevíš jak, tak začneš nastiňovat katastrofické scénáře, jak nešťastná matka dítě upekla v mikrovlnce, popřípadě utopila ve vaně...
12.5.2008 10:55:48
To myslis vazne?Mozna byses mohla probudid a zjistit ze je rok 2008 a zijeme ve svobodne zemi jmenem Ceska republika a je tu demokracie teda pro ty co to nechapaji-O svem zivote rozhodujeme sami o tom kdy mit deti,s kym je mit a kdyz se nam to nehodi a nemame jak je vychovavat tak jdeme na potrat.Tady se ti zeny na nejaky rozkaz vychovavat deti vyserou to ani nejde rozkazat popripade se doplni uz tak nacpany ustavy a nebo se ztrojnasobi pocet deti co najdou mrtve!Nikdo nemuze zenu nutit aby nosila dite pro ti sve vuli.O tom jasne mluvi listina prav a svobod.Nikdo nemuze byt k necemu nucen nasilim kdyz nechce-vyjimka vezeni.
Pravo na zivot maji jen a pouze uz narozene deti o nakym shluku bunek tu nemuze byt rec.Jrstli se ti nelibi odstehuj se tam kde vladne dikatura a nebo do Polska kde Polky jezdi k nam na potrat nebo jezdi potratova lod.Tak to je a bud se stim smiris nebo ne
11.5.2008 22:16:03
Napsala jsi to moc hezky:-D, také si myslím když žena otěhotní je to rozkaz vychovej dítě. Sama jsem to řešila, jak zvládnu vychovat mimi. Když jsem otěhotněla bylo mi necelých 18..byl to šok..Ale ani na chvilku jsem neuvažovala, že bych mimi ,,poslala pryč,, . Dnes je Klárce skoro 9 měsícu, a jsem strašně štastná..(Sice jsem si trochu zkonplikovala studium..no a co..S manželem to nějak zvládnem..) A je mi líto těch co mimi nechtějí a nemohou zažít tenhle krásný pocit.
31.3.2008 13:57:20
Jen chci reagovat na to týrání. Moc dobře vím, co znamená přijít domů a "být bitá" ať už od táty, nebo od přítele. Moc dobře vím, jak je těžký odejít. Nemá to nic společnýho s láskou. Je to jen strach o život. Ale vždy je to lepší risknout. Já to riskla až díky lásce. Nové, krásné, vášnivé a krásně hřejivé lásce. A k těm potratům. Dokážete si představit jaký to je, když přijdete o dítě? Moje dvojčátka jsme "vyrobili" tak nějak nečekaně. Když jsem řekla partnerovi, že jsem těhotná, tak řekl "Neboj, to zvládnem." , když jsem přišla s tím, že budou dvě, tak mi řekl, že musím víc jíst, už jsem tři, takže vlastně nejsem, ale jsme. O pár dní později mi zemřel kamarád a s ním umřely i dvojčata. Na dalším ultrazvuku jim už srdíčka netloukla. Způsobilo to nervové vypětí. Aspoň mi to tak řekli doktoři. Proti potratům jsem byla vždycky. Nikdy jsem ale žádnou ženu za potrat neodsoudila. Nedokážu si představit jaký to je, když umře narozené dítě. Dítě, které už matka držela v náručí, kterému se mohla podívat do očí. To opravdu nedokážu. Jen vím jaký to je, když přijdete o nenarozené dítě (děti). Hranice, kdy potrat ano a kdy ne neexistuje. Každá matka danou situaci vidí jinak. Neobjektivně, když se týká jí samé a možná až příliš objektivně, když někoho jiného. Ale to je přece pochopitelné. Jsme "jen" lidi. Takže ať už se mámy rozhodnete dítě mít, nebo nemít, tak Vám přeju sílu na rozhodnutí a hodně štěstí.
25.3.2008 8:52:21
Nemyslím si, že by v naší zemi prošel naprostý zákaz interrupcí, na to je tady vládne benevolence až příliš dlouho. A já ani pro úplný zákaz nejsem.

Ale je myslím načase, aby od populárních jednotlivců zaznívalo, že potrat tedy nee.
Mmch, netuším, jaký názor Klaus zastává soukromě.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 413 [Dalších 393 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.