| • |
21.12.2001 10:06:36
i já občas vytvářím karamelový krém, který se dělá z vařeného kondenzovaného mléka.práci si hodně urychlím, když mléko vařím v papiňáku asi 3/4 hodiny. samozřejmě polechovka musí být zavřená a potopená ve vodě. po vychladnutí otevřu a mléko je husté a krásně hnědé - karamelové.
věra |
| • |
20.12.2001 16:55:20
Teda nevím, nevím. Já loni vařila kondenzované slazené mléko v otevřené plechovce hooooodně dlouho (proč bych volala mamce, aby poradila, že?). No a sice bylo dostatečně uvařené, ale zahuštěné nebylo vůbec. Takže pokud se košíčky plní tekutým mlékem - doporučuji plechovku otevřít. Pokud se to má plnit spíše tuhým krémem - doporučuji vařit v netkuté plechovce.
|
Katy, 1 kluk |
| • |
20.12.2001 14:45:58
Pro kolegyňky kuchařinky bych tu měla taky jedno netradiční vánoční cukroví. Myslím, že hlavně dětem se bude líbit příprava těsta.
30 dkg hladké mouky 1 kostka margarínu na pečení (Smetol, Hera apod.) půlka kostky droždí 4 lžíce mléka Droždí rozpustit ve vlažném mléku. Margarín a mouka se promísí až je z toho jakási sypká směs. Pak přidáme rozpuštěné droždí a vytvoříme z těsta kouli. Do vyššího hrnce napusťte studenou vodu (asi 20°) a těsto ponořte až na dno. Asi za 2 hodiny těsto vyplave na hladinu (vyskočí z vody - proto ten název)a je připravené na vykrajování. Placku na vykrajování vyválejte tenší, v troubě tvary ještě nabudou. Když je upečeno, ještě horké se obaluje v pískovém cukru. No a pak už jen slepit marmeládou. Vykrajuji jeden plný tvar a jeden s otvorem, aby to hezky vypadalo. Dětem se líbí, že šťouchnou do koule ve vodě a vždycky vyplave zpátky na hladinu. :o) |
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.