| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Netradiční cukroví

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]
Kačka (Markétka 5,5 roku)
14.1.2002 8:42:02
Ahoj Marcelo, dovolím si odpovědět za Míšu, jestli Ti to neva :-)
Vařené Salko je nejlepší utřít se změklým máslem nebo Ramou, protože samo o sobě je dost husté. Takže já po kouskách přidávám tuk a postupně to pečlivě vmíchávám. Dávám to mezi dvě rozválené upečené placky listového těsta. Je to fakt kalorická bomba, ale příležitostně to stojí za hřích :-)) Na jiné těsto jsem Salko dávat nezkoušela, ale pokud bys to chtěla zkusit, radila bych Ti nějaké těsto bez cukru. Ten krém totiž co do sladkosti úplně stačí. K.
11.1.2002 13:32:17
Míšo a řekni mi - tu placku z listového těsta: jenom jsi ho vyválela a upekla? Nic jiného?
Jak to tu probíráte, tak mě to láká a dala bych si....:))
A dá se to salko napatlat i na jiné spodky než zrovna listové těsto?
Míša, Junior *97, Beruška*2006
9.1.2002 13:22:41
Kačko, díky. Jdu na to.
Ta vybuchlá plechovka mi připomíná - Norové mají takovou specialitku, rybičky v plechovce naložené tak, že uvnitř v podstatě hnijou. Plechovka se časem úplně vyboulí a musí se to otvírat v kýblu s vodou, aby to neohodilo celou kuchyni. Jo, a po otevření to šíleně smrdí. My je dostali jako suvenýr a otvírali jsme to v kamarádově restauraci. Vedle u stolu seděli nějací Dánové a když viděli kamaráda, jak se blíží s kýblem vody a plechovkou, ptali se: "Co to máte? Norské rybky? Známe! Pane vrchní, honem účet!" :-))
9.1.2002 11:47:55
Jsem to hlava děravá... Takže velikost hrnce není rohodující, hlavně musí být plechovka celá ve vodě. Nech ji radši stát, aby se Ti karamel vleže "nepřilepil" na víčko.K.
9.1.2002 11:46:00
Ahoj Míšo,
vot moje zkušenosti: uzavřená plechovka musí být celá pod vodou, pokud nechceš mít sladkou celou kuchyň. Vařit, tj. klokotat či aspoň šumět by to mělo 2 hodiny (nevím, jak v papiňáku - nemám ho). Otvírat můžeš hned, jak už to přestane pálit. Možná by to šlo i zchladit studenou vodou, ale to jsem zatím nezkoušela.
Mňam, asi ho dneska taky koupím... K.
9.1.2002 11:04:24
Ahoj všichni,
tak jsem včera zakoupila plechovku Salka, že ho zkusím uvařit na karamelový krém. A mám pár dotazů:
Jak dlouho se to musí vařit?
V jak velkém hrnci?
Musí být plechovka celá ponořená?
Má v hrnci raději ležet nebo stát?
Za jak dloho po skončení vaření se dá plechovka otevřít?

Šárka
  • 
23.12.2001 21:13:50
Holky, nejen, že mléko není tekuté, ale zhoustne natolik, a zkaramelizuje, že když se vaří 2 hod., už se pak špatně roztírá do košíčků, jak je to husté. A jen malá poznámka na okraj: vařit mléko v zavřené plechovce je jako časovaná bomba!!! Pozor na to, aby pečení neskončilo skutečným výbuchem!
21.12.2001 18:46:14
Teda Míšo, to může být dobré. Ale jáuž mám napečeno a naplněno - snad příště. Jenom s topu kávovou polevou bych doma neuspěla - u nás se káva vůbec nevyskytuje, manžel tu chť přímo nesnáší......
Ahoj, jdu zdobit perníčky.
21.12.2001 12:18:47
Tak jdu taky se svou troškou do mlýna, protože pochopitelně nejlepší košíčky dělá moje maminka. I když jim teda říkáme bábovičky.
Korpusy jsou z lineckého těsta a do nich přijde na dno lžička rozemletých oříšků smíchaných s kapkou rumu a troškou meruňkového džemu do husté kaše, na to pak pudingovo-máslový krém a zakryje se to cukrovo-kávovou polevou. A na tu polevu ještě přijde celý lískový oříšek. Je to mňamka nad mňamky.
21.12.2001 11:05:02
Ahoj kuchařinky, koukám, že i jinde se dnes plní košíčky krémy, dodělávají nepečené dobroty a polévá polevami. I u násto včera a dnes ráno probíhalo já nabízím výborný recept na krém:
do vyššího hrnku dám 200g cukru a 2 vejce. Postavím do rendlíku s vodou a pomalu uvedu vodu k varu. Šlehám metličkou až do zhoustnutí, trvá to cca 15 minut. Potom vyndám hrnek z rendlíku a ještě šlehám, až ochladne tak, že na něho klidně i naše malá může položit ruku bez ječení, že ji to pálí. ;-) Do vlažného vmíchám 200g másla a asi 2 lžičky rumu. Tímto množstvím naplním vosí hnízda (asi 50 ks, což je z jedné mojí dávky na těsto) a do zbytku krému vmíchám asi 100g hrozinek, 100g, sekaných ořechů, oříšků a mandlí (prostě co zbylo a děti s mužem nenašly ;-))a asi 100g na malé kousky na krájených sušených meruňek (krájím na pocukrovaném prkně a "oválím" ty kousky v cukru, aby se neslepily k sobě.) Pokud mám nějaké rozlámané cukroví a kobylky ho nesežraly, přidám nadrcené také, včera jsem k tomu nakrájela asi 8 fíků, které děti z celého balíčku ponechaly ve spíži. To vše zamíchám do zbylého krému a naplním tím pečené košíčky (asi 40 - 50 ks, podle velikosti).
Jelikož by takto krém z košíčků dobře špinil, chystám se až přijdu z práce udělat čokoládovou polevu a ten obsah košíčků přelít. Polevu dělám tak, že svařím cukr s vodou na nitku, v misce umíchám kakao s máslem a do toho vkapávám ten svařený cukr. Je to pracnější, než rozpustit čokoládu, ale na druhou stranu se to v teplejší místnosti na míse neroztéká, poleva vytvrdne a drží. Holky se těší, že budou malovat perníčky, tak udělám polevu i citrónovou a bude o zábavu postaráno......
Všechny moc zdravím a pěkné vánoce.
Símča

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.