| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Netradiční cukroví

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]
Kačka (Markétka 5,5 roku)
14.1.2002 8:42:02
Ahoj Marcelo, dovolím si odpovědět za Míšu, jestli Ti to neva :-)
Vařené Salko je nejlepší utřít se změklým máslem nebo Ramou, protože samo o sobě je dost husté. Takže já po kouskách přidávám tuk a postupně to pečlivě vmíchávám. Dávám to mezi dvě rozválené upečené placky listového těsta. Je to fakt kalorická bomba, ale příležitostně to stojí za hřích :-)) Na jiné těsto jsem Salko dávat nezkoušela, ale pokud bys to chtěla zkusit, radila bych Ti nějaké těsto bez cukru. Ten krém totiž co do sladkosti úplně stačí. K.
11.1.2002 13:32:17
Míšo a řekni mi - tu placku z listového těsta: jenom jsi ho vyválela a upekla? Nic jiného?
Jak to tu probíráte, tak mě to láká a dala bych si....:))
A dá se to salko napatlat i na jiné spodky než zrovna listové těsto?
Míša, Junior *97, Beruška*2006
9.1.2002 13:22:41
Kačko, díky. Jdu na to.
Ta vybuchlá plechovka mi připomíná - Norové mají takovou specialitku, rybičky v plechovce naložené tak, že uvnitř v podstatě hnijou. Plechovka se časem úplně vyboulí a musí se to otvírat v kýblu s vodou, aby to neohodilo celou kuchyni. Jo, a po otevření to šíleně smrdí. My je dostali jako suvenýr a otvírali jsme to v kamarádově restauraci. Vedle u stolu seděli nějací Dánové a když viděli kamaráda, jak se blíží s kýblem vody a plechovkou, ptali se: "Co to máte? Norské rybky? Známe! Pane vrchní, honem účet!" :-))
Kačka (Markétka 5,5 roku)
9.1.2002 11:47:55
Jsem to hlava děravá... Takže velikost hrnce není rohodující, hlavně musí být plechovka celá ve vodě. Nech ji radši stát, aby se Ti karamel vleže "nepřilepil" na víčko.K.
Kačka (Markétka 5,5 roku)
9.1.2002 11:46:00
Ahoj Míšo,
vot moje zkušenosti: uzavřená plechovka musí být celá pod vodou, pokud nechceš mít sladkou celou kuchyň. Vařit, tj. klokotat či aspoň šumět by to mělo 2 hodiny (nevím, jak v papiňáku - nemám ho). Otvírat můžeš hned, jak už to přestane pálit. Možná by to šlo i zchladit studenou vodou, ale to jsem zatím nezkoušela.
Mňam, asi ho dneska taky koupím... K.
Míša, Junior *97, Beruška*2006
9.1.2002 11:04:24
Ahoj všichni,
tak jsem včera zakoupila plechovku Salka, že ho zkusím uvařit na karamelový krém. A mám pár dotazů:
Jak dlouho se to musí vařit?
V jak velkém hrnci?
Musí být plechovka celá ponořená?
Má v hrnci raději ležet nebo stát?
Za jak dloho po skončení vaření se dá plechovka otevřít?

Šárka
  • 
23.12.2001 21:13:50
Holky, nejen, že mléko není tekuté, ale zhoustne natolik, a zkaramelizuje, že když se vaří 2 hod., už se pak špatně roztírá do košíčků, jak je to husté. A jen malá poznámka na okraj: vařit mléko v zavřené plechovce je jako časovaná bomba!!! Pozor na to, aby pečení neskončilo skutečným výbuchem!
21.12.2001 18:46:14
Teda Míšo, to může být dobré. Ale jáuž mám napečeno a naplněno - snad příště. Jenom s topu kávovou polevou bych doma neuspěla - u nás se káva vůbec nevyskytuje, manžel tu chť přímo nesnáší......
Ahoj, jdu zdobit perníčky.
Míša, Junior *97, Beruška*2006
21.12.2001 12:18:47
Tak jdu taky se svou troškou do mlýna, protože pochopitelně nejlepší košíčky dělá moje maminka. I když jim teda říkáme bábovičky.
Korpusy jsou z lineckého těsta a do nich přijde na dno lžička rozemletých oříšků smíchaných s kapkou rumu a troškou meruňkového džemu do husté kaše, na to pak pudingovo-máslový krém a zakryje se to cukrovo-kávovou polevou. A na tu polevu ještě přijde celý lískový oříšek. Je to mňamka nad mňamky.
21.12.2001 11:05:02
Ahoj kuchařinky, koukám, že i jinde se dnes plní košíčky krémy, dodělávají nepečené dobroty a polévá polevami. I u násto včera a dnes ráno probíhalo já nabízím výborný recept na krém:
do vyššího hrnku dám 200g cukru a 2 vejce. Postavím do rendlíku s vodou a pomalu uvedu vodu k varu. Šlehám metličkou až do zhoustnutí, trvá to cca 15 minut. Potom vyndám hrnek z rendlíku a ještě šlehám, až ochladne tak, že na něho klidně i naše malá může položit ruku bez ječení, že ji to pálí. ;-) Do vlažného vmíchám 200g másla a asi 2 lžičky rumu. Tímto množstvím naplním vosí hnízda (asi 50 ks, což je z jedné mojí dávky na těsto) a do zbytku krému vmíchám asi 100g hrozinek, 100g, sekaných ořechů, oříšků a mandlí (prostě co zbylo a děti s mužem nenašly ;-))a asi 100g na malé kousky na krájených sušených meruňek (krájím na pocukrovaném prkně a "oválím" ty kousky v cukru, aby se neslepily k sobě.) Pokud mám nějaké rozlámané cukroví a kobylky ho nesežraly, přidám nadrcené také, včera jsem k tomu nakrájela asi 8 fíků, které děti z celého balíčku ponechaly ve spíži. To vše zamíchám do zbylého krému a naplním tím pečené košíčky (asi 40 - 50 ks, podle velikosti).
Jelikož by takto krém z košíčků dobře špinil, chystám se až přijdu z práce udělat čokoládovou polevu a ten obsah košíčků přelít. Polevu dělám tak, že svařím cukr s vodou na nitku, v misce umíchám kakao s máslem a do toho vkapávám ten svařený cukr. Je to pracnější, než rozpustit čokoládu, ale na druhou stranu se to v teplejší místnosti na míse neroztéká, poleva vytvrdne a drží. Holky se těší, že budou malovat perníčky, tak udělám polevu i citrónovou a bude o zábavu postaráno......
Všechny moc zdravím a pěkné vánoce.
Símča

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 23 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.