| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Horečka může být užitečná

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 60 [Dalších 30 >>]
Líza
7.3.2005 13:22:03
Lído, našla jsem si ten článek:-)
To co tam píšou, je vyšetření CRP. Obvykle se dělá v laborce do ruhého dne popř. do dvou hodin, na počkání se dělá málokde. Je to - lidově řečeno - taková chytřejší a přesnější náhrada sedimentace, která pomůže rozhodnout, zda podat antibiotika. Ale jak jse ti psala, JAKÁ antibiotika, to ti neřekne. Na to bys opravdu musela ty bakterie nechat narůst a pak jejich citlivost zkoumat. A to trvá...
Lída
  • 
7.3.2005 12:34:09
Nevim nejsem doktor ten přístroj jsem nikde neviděla.Psali o tom v MF DNES. V příloze zdraví.
Já tenkrát antibiotika nechtěla.Oni je napsali.Já jen chtěla vědět co mu je.A oni snad slouží pohotovost doktoři kdo má čas nebo co.Jdem plavat.Vrátíme se za 2h.
Líza
7.3.2005 12:23:05
Lído, přístroj, který z kapky krve určí na počkání, které antibiotikum ti zabere na nagínu, by mě opravdu zajímal.
Na virové infekce (pokud jste měli skutečně herpetickou gingivostomatitidu) antibiotika nezabírají vůbec.
Když uděláš stěry, musí se nejdřív ty bakterie vykultivovat v laboratoři a pak zjišťovat jejich citlivost na antibiotika. To trvá dny. Takže proto se dávají často antibiotika "od oka", ale není to tak docela od oka, dr. ví, jaké infekce se v té době vyskytují a která atb pravděpodobně zaberou.

Samozřejmě nepolemizuju s tím, na koho lze na pohotovosti narazit, a že někteří lékaři píšou atb na běžícím pásu...
Lída
  • 
7.3.2005 12:12:35
Ano já šla vzorně po3dnech teplot na pohotovost a oni nám napsali antibiotika na angínu.A v úterý(6den měl stále 40C).šla jsem k naší doktorce.a ta řekla,že si to spletli,že má zánět dásní.A antibiotika se na to píšou,ale jiná(ale ty mi napsat už nemohla,už jsme jedny brali) tak jsem ho nadále jen chladila a brali jsme něco co nepomáhalo.Ty teploty trvali ještě další 2dny.Takže týden 40C.
Každý má právo na omyl,ale už se to stalo známé před 2měsíci taky.
Tak přece mohli vzít trochu krve a psát to co je potřeba.Já jen,že se s tím moc nepářou.Kdyby řekli nevíme jistě počkejte ještě den.Nebo vezmeme krev a uvidíme.Pořád se píše jak se píšou zbytečně.My měli za 3,5roku 1x antibiotika a zbytečně nezabírali.
A snad je nějaký přístroj který to určí s kapky krve.Stojí prý 30000Kč a nemají ho ani v nemocnici.O to tady jde.
Každý má právo na chybu.
Cockney
  • 
6.3.2005 12:05:47
To je jen lokalni zajem, nejsem lekar.
Jitka, Dan (9/2002)
  • 
5.3.2005 17:33:32
Cockney,
trochu odbočím od tématu. Všimla jsem si i v jiných diskuzích, že máš, co se týká nemocí, široký přehled. Tuším správně, že jsi lékařka? A pokud ano, můžeš mi prozradit Tvou odbornost? Pohled jiného lékaře na věc se může někdy hodit :o) Díky
Cockney
  • 
5.3.2005 13:51:28

Je pravda, ze prvni styk malych deti s virem oparu (HSV1 nebo HSV2) muze zpusobit gingivostomatitidu (tedy zanet dasni), ale psat, ze si neco doktori pletou, to tedy si myslim, ze je prehnane, protoze rozlisit napr. herpanginu (Coxsackie virus) od zanetu dasni (HSV1 nebo HSV2) a zaroven neklasicky vysev pl. nestovic (Varicella zoster virus) muze byt nadlidsky ukol i u zkuseneho lekare. Lekar pri velkem vysevu nepozna jestli jsou pritomne take povlaky, coz je znamka bakterialni infekce, jiste, muze udelat kultivaci, ale obvykle, jestlize horecky nad 40C pretrvavaji vic nez 3 dny uvaha nad antibiotiky (tedy pro pripad superinfekce) je podle me na miste. Mimochodem ani vsechny "anginy" nejsou bakterialni.
Lída,kluci 6,5 Lukáš a Daník 4roky
  • 
4.3.2005 14:44:19
Ahoj Jitko,
jsem ráda,že nejsem sama.Daník měl horečku jen 2x.Vždy 40 i víc.Máme rekord skoro 41.
Takže jsme při první zjistili,že zvrací Panadol sirup.Kamarádka donesla Brufen to samé.Přešli jsme na čípky a zůstali jsme u nich.Jen jsme začali používat PAnadol čípky. Přišli mi,že lépe učinkují.Navíc nikdy nesrážím teplotu pod 38.Jak jsem byla poučena,aby to tělo ještě nějak bojovalo.
A doufám,že to nebudeš hned tak potřebovat.
A bacha na někoho kdo má opary na puse.Děti do 3let z toho mívají zánět dásní(je to málo běžné a doktoři si to pletou s angínou, napíší antibiotika a oni neučinkují a tím,že se musí dobrat no hrůza).Jo a taky to bylo jako,že je každou chvíli vyzvrací,ale dala jsem ho skoro do sedu a zůstali v něm.Horečka je u toho běžně 5dní 40.
stonožka Maťula12/01,Kubík8/05
26.2.2005 15:20:30
Mám stejný názor na digitál. V zadečku super, ale v podpaží měří míň.
Hanka+ 4 berušky
26.2.2005 11:03:06
NO mi máme digitály dva a oba na houby. Ale myslím že v zadečku měří dobře takže tam odečítáme. v podpaží tam 0,5 přičteme ale může se stát že v podpaží je i větší rozdíl. Nevím proč vynalezli takovou volovinu když to lidi mate. Malá měla 40 v zadečku po odečtení tak doufám že to bylo dobře protože kdyby měla mít ještě víc tak mě odvezou :-(
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 60 [Dalších 30 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.