| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Už je to tak - naši prckové nám rozumějí!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1112 z 12 
Leona, děti 2 - 11 a 2,5 roků
  • 
13.11.2001 11:55:03
Opravdu rozumí. Naše malá cácorka je velmi bystré děvčátko, jen jí tochu déle trvalo, než se jí pusinka rozmluvila (začala mluvit úderem 2. narozenin). Protože jsem s ní od rána do večera, neustále jí něco povídám, jako asi každá mamča, až mě z toho pusa kolikrát bolí. A přestože jsem si dřív říkala, že mi ani snad nerozumí, nebo že mne neposlouchá, mluvila jsem a mluvila...Dnes vím, že mi rozuměla a polsouchala - má za krátkou dobu TAKOVOU slovní zásobu, pamatuje si všechno, co jsem jí kdy vysvětlovala či četla - a teď, když už umí mluvit, to všechno používá. P.S. nedávno jsem malé vysvětlovala, proč se lidem v zimě kouří od pusy a proč je kašna na náměstí vypuštěná -byl to takový malý výklad z fyziky, Vendulka mne poslouchala velmi důkladně a na konci mého vysvětlování mi naprosto vážně řekla "Jo". Je to nádhera, takže maminky a tatínkové, mluvte, mluvte, mluvte - ono se to vyplatí!
13.11.2001 11:22:20
U nás doma platí heslo: "Nepřítel nikdy nespí!"
Tedy ne, že bychom svoje děti považovali za své nepřátele, ale vystihujeme tím to, že ač si myslíme, jak malinký či hrou zaujatý je naš poklad, cokoliv řeknete, může být (a s velkou pravděpodobností dříve či později i bude) použito. Nepíši přímo, že proti nám, jelikož tak to ti drahouškové ani nemyslí, ale přesně to vystihuje vtip (jako za života):
Zazvoní telefon a manželka volá na manžela: "To je tvůj šéf, miláčku." Tatínek bere telefon a ratolest, sedící mu na klíně, se jasným hlaskem, slyšitelným za devatery hory nevinně zaptá: "A to je ten starý impotent, nebo ten mladý butzerant?"
(za expresivní výrazy se omlouvým, ale takto jsem tento vtip slyšela.)
Takže pozor, co před nimi pronesete! Rozumí více, než si myslíte!
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1112 z 12 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.