| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Už je to tak - naši prckové nám rozumějí!

 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]
Karel Gott
  • 
20.12.2004 21:21:44
Myslím si, že pan Záviš bude mým zdatným nástupcem.
Záviš ze Znojma
  • 
20.12.2004 21:19:13
Prach se válí po koberci, válí,válí,válí a mě paní slivovice v krku krásně pálí pamatuju si jak ti to tenkrát slušelo já si nechám vytetovat piču na čelo!
Tahle paní slivovice ta se pane pije!Kor když počasí pod psa je a imrvere chčije!Na náměstí už se dneska taky setmělo a já si nechám vytetovat piču na čelo!
Už je to tak,hej ty už je to tak,teď je teď a je fuk co bude pak, už je to tak, hej ty už je to tak, teď je teď a ujíždí nám vlak.
Lída.
15.11.2001 22:37:59
Ahoj Kláro,

tak už se mi to vybavuje :-) Ale v mé verzi nebydlela zvířátka v rukavičce. Vylepšil to náš fyzikář - mladý kluk, který jednou u nás na gymplu suploval v jedné třídě ruštinu. Výuka měla probíhat v takové té učebně, kde všichni mají svoji "kukaň" a svá sluchátka. Fyzikář se tak na třídu koukal a pak povídá: No, ruštinu neumim, ale když tady tak sedíte, každý má svou budku, tak bychom mohli hrát Budka, budka, kto v těbě prebyvájet!" Třída nejdřív padla, a pak hráli - ja mýška grýzalka a tak podobně. Poslední byl ja medvěd všetky zjod. :-)) Vzpomínalo se na to na naší škole dlouho.
L.
15.11.2001 21:19:04
Ahoj, je to asi takhle:
Dědeček s pejskem (nebo kdokoli jiný) šli ny výlet do lesa a dědeček ztratil rukavičku. Ta zůstala ležet na sněhu. Za chvíli kolem ní běžela úplně promrzlá myška Plyška, zaťukala na ni a povídá: Rukavičko, rukavičko, kdo v tobě přebývá?
A z rukavičky se nic neozvalo, tak myška vběhla dovnitř a začala v rukavičce bydlet. Netrvalo dlouho a kolem rukavičky běžela veverka Čiperka, pacičky ji zábly a tak zaťukala na rukavičku a povídá: Rukavičko, rukavičko, kdo v tobě přebývá? A z rukavičky se ozvalo: Já myška Plyška a kdo jsi ty? Já jsem veverka Čiperka, můžu tam bydlet s tebou? To víš, že můžeš, řekla myška a už v rukavičce bydlely dvě. Jenomže netrvalo dlouho a kolem rukavičky běžel (samozřejmě notně zkřehlý) koloušek Ostrooušek. Zaťukal na rukavičku a povídá:Rukavičko, rukavičko, kdo v tobě přebývá? A z rukavičky se ozvalo: Já, myška Plyška, já veverka Čiperka a kdo jsi ty? Já jsem koloušek Ostrooušek, můžu tam bydle s váma? To víš, že můžeš, řekly obě a už tam bydleli tři.
Takhle postupně přiběhne ještě králíček Jácíček, kanec Zubatec a medvěd Šedý Chlup. Původní verze je taková, že medvěd je zlý a rukavičku rozšlápne, takže zvířátka zase mrznou venku, já ale nějak nedokážu přenést přes srdce, že by zvířátka v zimě pomrzla, takže medvěd je u nás hodný. Všechna zvířátka se skamarádí a najaře si postaví vlastní zděný domeček, kde potom žijí šťastně a spokojeně.
Napadá me, že to je docela utopistická představa...ale na uspání našeho cvrčka docela zabírá.
Ať se pohádka líbí!
Lída.
15.11.2001 16:34:01
Ahoj Kláro,

mohla bys tu pohádku trochu rozvést? Neznám ji a vypadá zajímavě :-)
díky
Lída
Markéta, syn 3,5 roku
  • 
14.11.2001 22:41:14
Dodnes mě mrzí, že jsme nemohli dostatečně ocenit synovy první pokusy o "rozhovor", protože jsme prostě nechápali, že s námi opravdu vědomě mluví! V jeho sedmi měsících mi připadalo legrační, že kuká. Teprve asi o půl roku později, když "kuku" přetvořil na "kucu", mi došlo, že říká cucu - a že tedy mluvil "o jídle"! Stejně přihlouplé bylo, když jsem po něm s úsměvem opakovala "Gangáš,... no to víš, že ano, gangáš..." - a teprve po pár týdnech,když při slově "gangáš"
ukázal z kočárku na tramvaj, jsem pochopila. To jsou situace, kdy jsme prostě těmi nechápavými my a ani si to neuvědomujeme. A je to škoda.
14.11.2001 7:46:41
Já své malé holčičce každý večer čtu říkanky. Teď už je povídá se mnou, ale vím, jaký to byl pro mě šok, když poprvé řekla říkanku celou beze mě. A přitom předtím jsem jí vůbec neslyšela něco takového říkat. Prostě si to pamatovala a jednou to sama začala ze svého mozečku vytahovat....:)
13.11.2001 21:27:36
My jsme začali s pohádkami hned v porodnici, vyprávěla jsem všechno možné, dokonce i to, proč je na druhé polokouli den, když u nás je noc (synek je noční dítě, povídáme hlavně v noci). Kolem čtvrtého měsíce ale nastaly problémy s usínáním a z mojí pohádky nebylo slyšet nic, prcek mě dokonale překřičel, takže jsme začali zpívat. K pohádkám jsme se vrátili, když jsme přijeli z dovolené od babičky a dědy - prcek byl tak rozjívený z cesty a odmítal se uklidnit, nepomohlo ani kojení... a mě napadlo začít povídat pohádku O rukavičce. Samozřejmě notně předělanou, žádný zlý medvěd, všichni žijí šťastně a spokojeně... Každé zvířátko mluvilo jiným hlasem, synek na mě chvíli nevěřícně zíral a když promluvil kanec Zubatec, dal se do neuvěřitelného smíchu, hýkal jako oslík, až přiběhl táta, který vařil večeři, s hrůzou, co prckovi provádím. Od té doby povídáme O rukavičce každý večer, přidáváme zvířátka, povídáme si o tom, co rádi jedí, jak dělají. Favoritem je teď medvěd Šedý Chlup. Naše děti nám rozumí moc dobře a poslouchají, co jim povídáme a co si povídáme mezi sebou!
Lily
  • 
13.11.2001 19:48:58
Děti nejen rozumí, ale také cítí to, co jeho okolí. My jsme si všimli, že před dětmi nemá cenu tutlat ani to, co jsme schopni před ním ani nevyslovit. Už jsme si zvykli raději dětem říct, že např. mezi námi s tatínkem je teď trochu dusno, než riskovat, že budou mít tíživé sny, nebo jiné problémy. Ověřili jsme, že je lepší s dětmi mluvit opravdu o všem, co se děje, než jim informace vybírat a ponechat je pak zmatku, když rodiče mluví o jiných věcech než cítí. To se netýká jenom hádek, ale i veselých věcí, jako když např. chceme uspat děti a pak je přenechat hlídačce a odejít....uspáváme stejně jako vždy, čteme, tváříme se jakobysme se za hodinu také chystali spát a děti? ty jsou vnitřně nachystány podle sého šestého smyslu za chvíli odejít na party a podle toho se také chovají..když jim vše vysvětlíme a neskrýváme náš plánovaný odchod vše proběhne lépe.
Dana (bezdětná, 25)
  • 
13.11.2001 14:44:02
Musím říct, že ač sama nemám ještě děti, tak jsem usoudila, že je opravdu lepší dětem pohádku vyprávět než předčítat. Moje kamarádka mi to též doporučila, neboť to sama tak praktikuje. A to byste viděli, jak to malý dítko reaguje :-)).
Přeji všem maminkám spokojené děti.
Dana
 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.