| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedete na dovolenou s cestovní kanceláří nebo s cestovní agenturou?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 
Bobo
  • 
9.6.2018 9:09:04
Vývoj se ubírá odlišnou cestou. Zvláště u mladých jednoznačně převažují individuální cesty. V době internetu je snadné si dopředu vytvořit individuální itinerář cesty. Nemusíte odlétat z letiště v Praze, ale často jsou levnější odlety a návraty z blízkých letišť. Vídeň, Mnichov a hlavně Budapešť. U nízko nákladovek Katovice, Vratislav, Krakov, někdy i Bratislava. CK vždy využije maximální ceny, při porovnání nákladů jen kroutím hlavo, kde všechny položky nasbírali:-) No jo, podnikatelé. Je to podobné jako, když si budete budovat svépomocí RD a nebo jeho výstavbu, rekonstrukci svěříte "firmě". V druhém případě se vám protočí panenky a již v průběhu výstavby se nebudete stačit divit, jak práci odflákli či přímo zfušovali. Zlaté české ručičky už dávno, dávno neplatí. Když se vrátím k individuálním cestám, následuje výběr ubytování na známých severech Booking, Agoda, Trivago... Mnohdy stačí se až na místě domluvit na ubytku. Většina z nás je schopná si v místě zakoupit jízdenky na vlak, autobus atd. Za vše ušetříte často přes polovinu případně fakturované částky od CK. Například v JV Asii si lehce i na místě zakoupíte letenky např. od Air Asia a můžete klidně navštívit vzdálené cíle v rámci dané země, či i se podívat do sousední. Například přiletím do Bangkoku na mezinárodní letiště a autobusem se přesunu na druhé letiště odkud se dostanu nejen do zhruba 10cílů v Thajsku, ale odkud si zaletím třeba do Kambodže, Laosu, Bornea atd... S CK by vás taková dovolená na 14 dnů vyšla pomalu na 100 tisíc. vy to zrealizujete za 40-45 ve dvou!!!
Kozí stezka
9.6.2018 8:09:06
Co mám známé, kteří mají ubytování pro turisty, tak už s žádnou cestovkou nespolupracují, ani naší, ani zahraniční. Proč nabízet pro turisty nevýhodné podmínky ?
A na druhou stranu vždy dostanu od nich tip.
Bobo
  • 
8.6.2018 22:57:51
Píši o tom, co jsem sama absolvovala. S manželem hodně cestujeme. Vždy si seženeme prvně letenky za výhodnou cenu. Potom si rezervujeme nocleh minimálně na jeden, dva dny pobytu - další si vždy domluvíme na místě a potom se rozjedeme po dané zemi. Klidně si dokoupíme letenky s místní nízko nákladovou leteckou společnost. V případě, že je to cenově výhodné si na místě zakoupíme výlet nebo využíváme místní autobusovou, vlakovou dopravu. Takto jsme jen za posledních několik let navštívili a procestovali kus každé země: opakovaně Maroko, podívali se na Kubu, do Izraele a Palestiny, UAE, Malaisie, Thajska, Vietnamu, Španělska. A dále plánujeme Jordánské království, Kuwait, Omán, Irán... Neposoudím last minute zájezdy s cestovkou. To není náš šálek čaje, my se nebojíme vzít osud našich cest do vlastních rukou. A také lítáme jen sami dva. To je také jedna z věcí, co mně s Vámi odlišuje. Jinak i to, že Vy jste nesamostatná a bezradná učitelka a jak se zde prezentujete i neschopná. O tom jsem přesvědčená. Zprvu jsem se domnívala, že se za svoji hloupost schováváte ve snaze získat sympatie dalších diskutujících, ale zřejmě taková jste i v reálu. A na lidi mám dobrý instinkt.
Zufi.
8.6.2018 15:37:15
A last minute? neříkej mi, že bych se vešla letecky na Ibize na 9 dní s polopenzí do hotelu s bazénem na pláži se dvěma holkama 19 a 13 do 20 000?
Delegátka v hotelu, my nic nepotřebovali, ale starším manželů zařídila lékaře až na pokoj, aj.
Analfabeta
  • 
8.6.2018 15:06:05
Jsem ze starší generace, mluvím tak leda rusky a německy. Což mne bohužel limituje při cestování, zvláště mimo Evropu. Představa, že si v cílové destinaci někde v JV Asii domluvím místní výlet nebo porozumím hlášení na letišti, že moje letadlo má zpoždění. Já jsem třeba ráda, že se mi o spoustu věcí postará cestovka, ať už jsou to letenky tam i zpět, hotel se stravováním, delegát. Já už si program najdu a zkombinuju podle svého, vždyť jsem tam jen pár dnů.

Cestování na vlastní pěst je spíš pro mladší generace. Taky jsme tak v mládí jezdili. S dětmi jsme pak trochu zpohodlněli a naopak jsme rádi za péči ze strany cestovky.

K čemu mám ale výhrady, jsou dost přísné podmínky pro cestovní ruch. U nás se kolem místního kulturního domu vytvořila výborná parta lidí a jezdíme na společné výlety (kvůli zákonu o cestovním ruchu to nesmíme nazývat zájezdy). Protože nemůžeme poskytovat více služeb, jsme vázáni na jeden den. To nás docela omezuje, protože nemůžeme se skupinou vyjet třeba na víkend, někde přespat a mít poznávačky na dva dny. To nám dost omezuje akční rádius, protože my se ještě ten den musíme vrátit. U vzdálenějších destinací tak musíme počítat třeba se 3-4 hodinami na cestu tam a dtto na cestu zpět. Kdybychom mohli 1-2 noci přenocovat, mohli bychom si dovoli i poznávání vzálenějších míst. Jezdí nás parta důchodců. někteří se už třeba na ty delší vzdálenosti bojí řídit, jiní už ze zdravotních důvodů nemůžou. Někdo jede sám, protože už nemá partnera a cestovky po něm chtějí povinný příplatek na jednolůžko. To mu cestu zdraží natolik, že radši nikam nejede. Jezdím to občas jako průvodce, jezdívá nás tak 25-55, ale třeba na výlet, kde byla v programu i cesta lodí po rakouském Dunaji, nás jely 2 autobusy = 110 lidí.
Petr P.
  • 
7.6.2018 21:02:57
Cestování s cestovkou je pohodlné. Nic nemusím řešit, Chápu. Ale tím veškeré klady končí. A tento jediný klad mi nestojí za to, abych za dovolenou dával dvojnásobek, než když si vše zařídím sám. A v dnešní době to tak složité není. Jen někteří lidé o tom vůbec nevědí a cpou nesmyslné peníze cestovkám. Leckdo by možná nevěřil, jak luxusní dovolená a v jaké destinaci se dá pořídit, za cenu, za kterou v cestovce máte Primorsko s hotelem kilometr od pláže :)
Bobo
  • 
7.6.2018 12:17:18
Něco ušetřit? U vzdálenějších destinací ušetříte klidně až 2/3 z požadované ceny cestovkou. Jen si musíte hlídat nákup letenek, nejlépe v době akce dané letecké společnosti. I velké a renomované společnosti typu Emirates, Quatar Airways, Turkish Airlane atd, často před startem letního či podzimního letového řádu nabízí letenky zvýhodněné o cca 1/3 z obvyklé ceny. Či potom v průběhu roku, kdy v některé dny - období je naplněnost letadel nižší. Takže to je první úspora proti cestovce. Druhá úspora je v ubytování a za stravu, další za dopravu v místě (pokud jde například o poznávací zájezdy). V místě si snadno domluvíte různé výlety a o ceně lze většinou do určité míry smlouvat. Příklad. Zájezd s cestovku na Kubu cca 40 tisíc. Vy se snadno vlezete do uvedené ceny i s partnerem, partnerkou.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.