| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když muž přijde o roli lovce…

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 25 [Dalších 5 >>]
6.8.2016 6:49:29
Možná jsem si automaticky zasadila článek do širšího kontextu a četla v něm i to, co není, a ty zase naopak jen ten úzký fakt o lovu. Tak jako tak, zpravidla nemůžeme mít všechno. Žena, která potřebuje lovit velkou kořist a mít kontrolu úplně nad vším, holt těžko hledá adekvátního partnera, on už lovit nemá co a jediné, co mu zbývá, je sám nebýt uloven. Podvědomě, samozřejmě. Jestli tobě to funguje, necháváš mu prostor jinde, žena z příkladu to nedělá, a to je to, o čem jsem četla já.
5.8.2016 20:42:59
Ano, ale o tom článek není. Je o tom, jak chlap potřebuje být lovec a jak mu to žena má umožnit. Ale tady zjevně potřebuje být lovec ta žena... asi mnohem silněji, než on.
Ano, neměla by ho nutit, aby byl doma, ale tady není nic o tom, že by byl doma přivázanej za nohu...

Já to chápu moc dobře, jsem přesně ten lovec, co potřebuje zabít tygra... že můj partner chce taky lovit a zabije třeba králíka, je mi jedno. Nepovažuju ho pro to za méně hodnotného. Ale nezačnu kvůli tomu lovit králíky.
5.8.2016 17:27:54
Ne, není to podřadné ani málo hrdinské ani málo mužské, mít hlavní starost o děti (a "být živen"), není to to jediné podstatné. Záleží, jestli se od toho odvíjí nějaké mocenské uspořádání, jestli je porušena rovnováha ve vztahu. A to nemůže řešit primárně on, to musí řešit primárně oba spolu.
Zuzkaaa
  • 
5.8.2016 15:13:39
Jo, chlap doma by se cítil jako trubec a proto mu to neklape v sexu, zato ženská má celé rodině dělat služku, chlapovi kdykoli matraci a má si u toho radostně zpívat?
Ženským trvalo hodně tisíciletí, než se aspoň trochu prosadily a dostaly na roveň mužům. Proto nechápu, jak takové bláboly může vypustit z huby ženská. Já jsem osobně šťastná, že žiju tady, že mi nikdo neseká ruce nebo mne nebičuje, když mu nepodržím, že nechodím dva kroky za chlapem s pokorně skloněnou hlavou, že nemusím dělat rodině služku, ale že se o práci kolem rodiny rozumně podělíme. A taky že pak můžeme jet společně na dovolenou a ne že si chlap zapluje do hospody a pak jde nacamraný domů předvést, kdo má v rodině koule.
5.8.2016 14:44:30
Pochopila jsem, že v rodině zastává celkem důležitou úlohu, ne, že jen poskytuje sex :) Nebo u ženské je důležitá věc, že je doma a pokud je doma chlap, je to zcela nedůležité?

5.8.2016 14:43:12
A to, že je doma a stará se o děti znamená, že není mužem? To je nějak podřadné, nebo málo hrdinské?
Hele, je spousta nevýkonově zaměřených mužů, kteří rádi žijou jako mrkev na záhoně. Mužská sexualita nijak nutně s dominancí nesouvisí a v tomhle ohledu opravdu vím, o čem mluvím.

Že konkrétně tenhle dotyčný je v tom uspořádání nešťastný je možné, nicméně to musí řešit primárně on, ne jeho žena.
5.8.2016 13:53:17
Jo takhle, ty souhlasíš s autorkou, ne Alraune, špatně jsem si tě vyložila. Ten tlak/nechuť vůči sexu je jen důsledkem a projevem širšího problému, muž prostě není a nemůže být mužem jen po sexuální stránce.
jentakj
5.8.2016 9:16:23
Nemluvím o přetvařování jako takovém, ale že když bude žena vnímána jako lednička a objekt sexuálního uspokojení a nic jinýho, tak asi nepomůže chlapovo tvrzení - jsem úspěšný, příjemný, zajistím tě, tak jaký je problém mi poskytnout sex, co by za to jiná dala.
No a stejný je to opačně.

A články o tom, že ani jeden se nemá do sexu nutit, když nechce a je lepší hledat příčinu, tak to je fakt a platí to na obou stranách.
A chápu, když chlap se cítí jen jako ten, kdo má úspěšnému protějšku poskytnout JEN ten sex, když vlastně k ničemu jinýmu tady není, tak se mu nechce. Není žádný trubec.

To je celý.
5.8.2016 6:21:47
Alraune, jentakj, vy jste se taky minuly s obsahem sděleného, nebo jste četly jiný článek? Jaká vina? Jaké přetvařování? Nic takového tam není ~d~

Mně se asi nějak poslední dobou rozšířilo spektrum vnímání a chápání, to bude pravděpodobnější než že zbytek populace trpí selektivní hluchotou/slepotou ~k~
jentakj
5.8.2016 1:02:37
Alraune
Ještě jsem nečetla článek, který by radil mužům, aby ženám dodávali sebevědomí, aby se nějak přetvařovali, aby se ženy cítily líp.

Já jo a několik. I díky tomu u nás vše funguje, kdyby na mne tlačil, tak smolík - túdle.

Tudíž mi přijde naprosto logický, že to funguje i naopak. ani muž ani žena se nechce cítit jako objekt k uspokojování sex. potřeb protějšku - a nic víc, já chci, jsem krásná, úspěšná /charismatický, úspěšný/, tak co víc chceš. Já chci jen tohle.
Komu by se pak do toho chtělo?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 25 [Dalších 5 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.