Dobrý den, je mi 24 let a jsem bezdětná. Podle mého názoru je nejvhodnější věk pro první dítě mezi 20 až 25 lety. Třeba proto, že vidím jak se moje fyzická kondice rok od roku zhoršuje, nebo proto, abych nebyla až příliš opatrná a nedusila tak rozvoj osobností svých budoucích dětí. Navíc, když jsem se narodila, bylo mé babičce 44 let a dědečkovi 49. Hádejte, kdo mě učil plavat, bruslit nebo lézt po stromech. Oba prarodiče mi zemřeli v 62 letech. Kdybych se narodila později, užili bychom se navzájem kratší dobu. Výchovné působení obou generací: rodičů i prarodičů mi dalo něco nenahraditelného. Sama jsem chtěla mít miminko ve 22 letech, ale bytová situace rozhodla za mne. Dnes doufám, že se do 26 let dočkám. Často je mi to moc líto. Nemám pocit, že bych se musela kvůli dětem nějak omezovat. Myslím, že i s dětmi mohu chodit do kina, divadla nebo na koncerty. Na dovolenou jezdíme s kamarády i jejich dětmi, pro děti je to tam ideální, vždycky se moc těší. A na plavání chodím s kamarádkou a jejími 2 dcerkami. Každá hlídáme jednu a jde to docela dobře.
Závěrem: Všechno jde, když se chce. A myslím, že každá žena nejlíp ví, kdy je zralá na mateřství. Ten pocit je důležitější než rok narození v občance.
Přeji všem, aby byly ve svém prvním těhotenství šťastné z toho, co je čeká.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.