21.8.2025 11:31:32 Černá kronika
Re: Lehké jídlo ze zelených fazolek
Fazolky jíme celá rodina. Dělám je na paprice se smetanou a koprem a k tomu brambory a vejce natvrdo, nebo dělám polívku, nebo na kyselo jako přílohu např. vepř. plátky, brambory a fazolky nebo králík, fazolky a brambory. A super je i osmahnout cibulku, na to hodit fazolky, téměř nepodlévat, hlídat a dusit doměkka, přidat rajčata z konzervy (nebo čerstvá oloupaná), hodně česneku a sůl a ještě chvíli bez podlévání dusit. Hodí se to jako příloha k masu, ale já to mám nejraději na topinku nebo jen tak s bramborem. Takto podobně jde udělat místo fazolek lilek. Jo a taky dělávám bramborový salát, bez majonézy, jen tak s octem a olejem a tam dávám taky povařený a nakrájený fazolový lusky a cibuli. Může se do něj přidat i opečená slanina, ale to už je pro mě jako samostatný jídlo.
Odpovědět