3.6.2025 19:52:15 Dari79
Re: Blažek a bitcoiny
Všechno je to blbě.
Fakt ale je, že tam bylo tolik peněz, že (by) to uplatilo lidí neomezeně... Hluboce pochybuju, že opravdu pár miliard zůstane nějakýmu zámečníkovi z Břeclavi...
Pro mě, jediné správné řešení, by bylo prostě mu tu elektroniku smazat a hotovo. Nic by neměl samozřejmě ani stát, ale stejně to byly "černé" peníze...
Četla jsem na to pěkný článek, že ale jiné státy tyto "zabavené" bitcoiny zpeněžují úplně běžně a jde opravdu o veliké peníze... Jen to funguje tak, že to zabaví, ne, že si to jako "provizi" (protože to jinak nazvat nejde) nechají dobrovolně kriminálníkem vyplatit.
rozumím, že to vyjednávání probíhalo asi takhle - když to stát smaže, nebude z toho mít nikdo nic. Když nesmaže, dostane aspoň 1/3... ("na vdovy a sirotky"

) a že někomu s trošku jiným morálním kompasem, tohle mohlo připadat jako vlastně dobrý výsledek...
Průser je, že zákon AML máme už dost dlouho - já třeba, když si kupuju blbý auto na leasing, tak se musím skoro "svlíknout do naha", abych prokázala, že na akontaci mám z legálně vydělaných peněz, a tady se házej miliardy a AML nikoho nezajímá...
Odpovědět