21.1.2025 13:31:44 Dari79
Re: Trump - inaugurace
v mým životě se to fakt nijak neodrazilo. A pokud ano, tak to nebyla zásluha ani vina politiků
...
no, a právě na tenhle názor politici principiálně sází, že to lidi nezajímá, že je to lidem jedno... že je stačí "oblbnout" před volbama a pak si budou moct dělat, co chtějí... Jen to většinou neříkají tak nahlas, jako např. teď na Slovensku Fico, kde je to jeho mantra zcela veřejná - jsem řádně zvolený, tak mi dejte pokoj, já si budu dělat, co chci...
Já, protože ty daně ale opravdu platím, a to zcela viditelně (ne tak neviditelně jako třeba zaměstnanci, kteří reálně na dani neodvedou nic, bo sleva na poplatníka, bonusy na děti..., a když už, tak je stejně spíš zajímá víc, kolik mají čistou mzdu, než kolik za ně zaměstnavatel poslal státu), tak mě teda sakra zajímá, na co ty daně jdou, třeba.
Ale jo - v důchodu nejsem, sociální dávky nečerpám, dotace taky žádný, takže vlastně ty viditelný změny, který se nejvíc diskutujou, mě taky život neovlivní. Ale to neznamená, že to nevidím, nebo že je mi to ukradený... a že je mi tím pádem jedno, kdo tam sedí.
Vlády Trumpa se pochopitelně přiměřeně obávám, lehce doufám, že to až taková hrůza nebude.
Na inauguraci jsem nekoukala, párkrát jsem to tam přepla, ale nelíbilo se mi to, tak jsem to po pár minutách přepla jinam.
A ukončit válku za 24 hodin znamená tak hodit někam atomovku, no a o to bych tedy opravdu nestála. Jinak tomu snad nevěří nikdo, ne?
Viděla jsem minulý týden na ČT 24 nějaký pořad pro studenty o politice atd., byli tam hosté i Čaputová a Pavel, a to byl takový balzám na duši - že fakt jsou lidi slušní, korektní, vzdělaní, neječící, s inteligentními názory... Babiše nejsem schopná ani poslouchat. Tudíž není mi fakt jedno, kdo nahoře sedí. A ano, tu trošku, kterou pro to můžu udělat, tj. jít k volbám, tak jsem odhodlaná dělat v maximální míře. A ano, vím, že jinak už s tím nic nezmůžu (ani u nás a tím méně v USA). Ještě tedy takto vychovávám své dítě...
Odpovědět