27.3.2021 17:24:55 Analfabeta
Re: S jakým zavařovacím hrncem máte dobré zkušenosti?
Magrato, nekupuj to, je to další krám do baráku! Kup si něco praktičtějšího, třeba tyčový vysavač se světýlkem ne na konci tunelu, ale na hubici (třeba toto: https://eshop.eta.cz/tycovy-vysavac-eta-milio-444690000-sedy-eta444690000/p561735/#detail
Proč? A proč s kohoutkem nebo bez něj? Takže: prošlo mi rukama xx hrnců, nakonec jsem je vyházela všechny, tolik místa zase doma nemáme. V čem je princip zavařování? V ohřívání spousty litrů vody, následného chlazení, vypuštění, naleješ další, zase ohřeješ...? To asi ne, že. Proboha, šetři si kapsu a nervy! Dneska naprosto s přehledem naskládám sklenice na plech, podleju přiměřeným množstvím vody, frknu do trouby, troubu zapnu na požadovanou teplotu, mimochodem na vyšší, než bych dosáhla v zavařovacím hrnci na plotně, napíšu si, v kolik hodin jsem to tam dala a kdy jsem dosáhla požadované teploty. NIKDY se mi nestalo, že by se něco zkazilo! Když se várka zavaří, vyndám, nechám zchladit a frknu tam další. Do hrnce naskládáš míň sklenic a zbytečně hřeješ spousty vody. Mimochodem, on to není ZAVAŘOVACÍ hrnec, ale kdysi se to jmenovalo PAŘÁK (obvykle na brambory pro dobytek. Taky se v tom teda ještě v 70.letech vyvařovaly plenky pro nemluvňata, to bylo ještě před nástupem automatických praček). Princip je v tom, že nezavařuješ ponořením do horké vody, ale v páře. Která má taky vyšší teplotu než horká voda. Akorát si musíš hlídat, aby se ti voda nevypařila, abys to nedělala nasucho. Ale neboj, tak žhavý to zase taky není.
Magrato, šetři prachy a za ušetřený peníz jeď třeba na dovolenou!
Odpovědět