3.12.2018 15:09:52 Pole levandulové
Re: Jak uchovat cukroví?
Je to normální, prostě až se vyspím, tak vstanu a peču, jde to rychle, do večera mám hotovo. Náplně stříkám trezírovacím pytlíkem, v čokoládě buď namáčím a suším na mřížce nebo stříkám zdobičkou z tuby /obojí Tescoma/, nedělá to bordel. Dceru baví koulet nepečené kuličky nebo vosí hnízda, tak to dělá ona. Když jí to přestane bavit, dodělám to já. Nádobí průběžně odmývám a používám znova, takže se mi nikde nekupí. Rohlíčky třeba nedělám po jednom, ale vyválím hada a krájím na stejné kusy a váleček jen na konci zaoblím, jde to rychle a jsou pak stejné.
Jídlo máme budˇ to, co si kdo v lednici uloví nebo si něco objednáme. Nejsme typická rodina, která denně vaří doma. Navíc mi to ochutnávaj pod rukama, takže hlad nikdo nemá.
Myslím, že to stěžování si na strhanost kolem vánoc je spíš taková póze, ve které si dost žen libuje v naději, že je pak někdo polituje, protože se cítí nedoceněné. Jinak pokud během roku člověk normálně funguje, není důvod kolem vánoc dělat nic speciálního, úklid je běžný průběžně,nákup doveze Rohlík, cukroví se upeče za kus víkendu, vánočka a salát 23. večer, klobásy se upečou těsně před večeří a dárky se daj nastrkat do dárkových taštiček, nebo zabalit klasicky, to baví manžela. Stromek ostrojí děti taky 23. večer, maj to za hodinu hotový. Adventní výzdoba u nás spočívá ve vyndání svítícich hvězd do oken a výrobě jednoho adventního věnce, kdy korpus z jedlových větví koupím v Obi a dcera na něj něco nazdobí, doprostřed dám svícen se 4 svíčkami a je hotovo. Vůni dodají skořicové svíčky a vánoce můžou začít.
Odpovědět