Re: Kupujete v supermarketu NEbalene buchty?
Cukr samozřejmě zdravý není, mám doma ještě i nějaké pixle sladěnky, ale ta prostě má takovou hořkou pachuť, tak používám hnědý cukr, třtinový proto, že mi chutná a voní, řepný (hnědý) je takový bez chuti a se zápachem. Je to trochu proti mé tendenci k lokálním potravinám, ale o dokonalost momentálně neusiluju. Leda by se ukázalo, že kvůli třtinovým plantážím mizí nějaký rozsáhlý ekosystém apod., to bych ho oželela. Bílý cukr odmítám úplně, když už cukr, tak aspoň s nějakým zbytkovým množstvím minerálů, které ho pomohou trávit a cukr nám tak užere o něco méně "z kostí". Navíc bílý cukr považuju za čistou chemikálii, takové bílé nic s neutrálně sladkou chutí a bez vůně.
Odpovědět