Vegeta mi nesmí přes práh. U nás se teda nešetří s pepřem. Máme ho rádi všichni, včetněnejmladší. Třeba nakládanej hermelín v pepři a oleji, grilovací koření, sůl, přidáš hooodně čínskýho, nebo (máš-li českej) trochu míň českýho...stačí tak osm stroužků
, malou cibulku nakrájet, a možná třeba sladkou papriku. Můžeš přihodit i libovolnou bylinu...tymián, bazalku, provensál, zázvor, rozmarýn, prostě co chceš...no a do týhle kombinace se dají nakládate různý sýry, ryby, a nebála bych se to zkombinovat i s nějakou zeleninou. Hodně lidí jí třeba lilek, cukety... já se přiznám, že mě tahle chuť nijak nendchla, jsem větší gurmán.
I to rizoto se dá udělat kotel, aby se všichni zasytili a maso to nemusí vidět ani z rychlíku. Důležitý je mít dobrý koření. Kupuju zásadně pepř v mlnku, kvalitní grilovací koření, žádné směsi (krom tý grilovací teda) ale žádný žlutý koření, dochucovadla, nee. Se solí, parikou a s pepřem se šetřit nesmí. Výbornej je taky "steak 7 pepřů", ten dochutí jídlo úplně úžasně.
Dobrej je taky k věták. Ten zas musím pro změnu já dělat pro velký úspěch tenhle týden zas.
A pro jistotu ze dvou velkých květáků - včera chlap hrdině přines, že to někde dostal, ale že už se musej snítst. Takže mě dneska čeká květáková polívka z jednoho a druhej obalit. K tomu půl pytle brambor a kotel domácí tatarky. Co na tom, že jsme to měli minulý týden